محمدحسین فرهنگی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه متاسفانه این پروژه مهم ملی با محدودیت مالی مواجه شده است، افزود: به تبع شرایط کلی طرح های عمرانی کشور، نبود منابع مالی مستحکم طی سال های اخیر باعث تعلل در اجرای این پروژه شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه پروژه بزرگراه تبریز به ارمنستان از دو منطقه خواجه و اسپیران احداث می ‌شود، از این ‌رو می‌ تواند در توسعه استان نقش مهمی را ایفا کرده و سبب افزایش درآمدها و همچنین ایجاد اشتغال های پایدار در منطقه شود.
فرهنگی کاهش زمان سفر را از مزایای مهم احداث این بزرگراه برشمرد و ادامه داد: کاهش 50 کیلومتری فاصله تبریز تا ارمنستان در مقایسه با محور موجود که از طریق مرز نوردوز در خداآفرین اط طریق ورزقان ترددها انجام می شود، نه تنها موجب کاهش مدت زمان سفر خواهد شد بلکه صرفه ‌جویی بسیار وسیعی در مصرف سوخت نیز می ‌شود.
وی با تاکید بر اهمیت این محور در ترانزیت بین‌المللی کالا و مسافر، یادآور شد: محور تبریز- اسپیران- آق‌بابا- خاروانا- نوردوز به طول 145 کیلومتر، شهر تبریز را به نوار مرزی و کشور ارمنستان متصل می‌ کند.
این نماینده مجلس دهم همچنین از شرایط نامناسب مالی آزاد راه تبریز ـ ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه یکی از طرح‌ های بزرگ وزارت راه و شهرسازی به حساب می‌ آید که نقش کلیدی در توسعه محورهای ارتباطی شمال غرب کشور ایفا می‌ کند، اما به دلیل محدودیت های اعتباری وضعیت چندان مناسبی ندارد.
فرهنگی اظهار داشت: بزرگراه تبریز - ارومیه در دو بخش ساخت پل میان گذر دریاچه ارومیه و آزاد راه شهید کلانتری طراحی شده است که بهره ‌برداری از آن باعث صرفه جویی در بعد مسافت و زمان خواهد شد.
وی هدف اصلی از اجرای این پروژه را کاهش خسارت تصادفات جاده‌ای، کاهش اتلاف زمان، کاهش مصرف سوخت، کاهش استهلاک وسایل نقلیه، رونق اقتصادی و اجتماعی منطقه و توسعه صنعت گردشگری بیان کرد.
فرهنگی تسریع در تکمیل آزاد ‌راه تبریز ـ ارومیه و تبریز - ارمنستان را یکی از خواسته‌های مهم مردم شمال ‌غرب کشور برشمرد.
: با بهره برداری از این پروژه مهم، دروازه های چهارگانه تبریز به سمت تهران، اهر، آذرشهر و مرند، به پنج دروازه خواهد رسید که ارتباط شهر کهن و تاریخی تبریز با یک کشور خارجی را برقرار می کند.
به گفته وی، با تکمیل بزرگراه تبریز- ارمنستان، مردم این شهر ظرف مدت یک ساعت و 10 دقیقه خود را به مرز نوردوز واقع در نقطه صفر مرزی ایران و ارمنستان خواهند رساند.
دسترسی مردم منطقه به بازارچه‌های مرزی مشترک از دیگر نقاط بارز و مزیت های بزرگراه مزبور است، به طوریکه با بهره‌برداری از آن، شهر تبریز به پل ارتباطی ایران و ارمنستان تبدیل ‌شده و مردم این شهر می‌توانند هر روز با آسایش و آسودگی خاطر به بازارچه‌های مرزی رفت و آمد داشته باشند.
3038/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.