یوسف غفارزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 83 درصد ظرفیت سد ارس در آذربایجان غربی پر شده و اکنون یک میلیارد و 30 میلیون مترمکعب آب پشت این سد قرار دارد که آب منطقه ای آذربایجان شرقی بهره بردار آن است.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد سدهای کشور در آذربایجان شرقی ساخته شده است، افزود: به طور متوسط 57درصد 10 سد بزرگ آذربایجان شرقی مثل سد نهند تبریز، علویان مراغه، قلعه چای عجب شیر، سهند هشترود، آیدوغموش میانه، تاجیار سراب، ارسباران خداآفرین و کردکندی بستان آباد پر شده است، اما سدهایی که آب شرب از آنها تامین می شود کمتر از بارندگی های اخیر بهره مند شده اند.
غفارزاده ادامه داد: نگرانی از بابت تامین آب آشامیدنی شهرهایی که از سد نهند تبریز، علویان مراغه و ستارخان اهر تامین می شوند، هنوز وجود دارد چون سد نهند 37.5 درصد، علویان 48 درصد و ستارخان 27درصد پر شده است.
وی افزود: در واقع اکنون 3 درصد آب ورودی به این سدها نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، اما وضع پوشش برفی ارتفاعات استان مناسب و امیدوار کننده است.
مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی همچنین گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی، بارش ها در شمال غرب کشور در اردیبهشت ماه امسال بیشتر از حد نرمال خواهد بود که به طور طبیعی تاثیر مناسبی در افزایش حجم آب دریاچه ارومیه و ذخایر سدهای آذربایجان شرقی خواهد داشت.
غفارزاده اظهار داشت: میزان بارش ها تا 17 فروردین امسال نسبت به متوسط دراز مدت 43 درصد و نسبت به پارسال 20 درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا متوسط بارش در آذربایجان شرقی در سال آبی جاری (اول مهر تا 17 فروردین 98) نسبت به بلند مدت، 62.3 درصد افزایش یافته است.
متوسط بارش در این استان در مدت یاد شده 272.6 میلی ‌متر به ثبت رسیده است در حالی که که میانگین بارش در بلندمدت 168 میلی متر بوده است.
متوسط بارش سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته نیز حدود 34.1 درصد افزایش یافته است و متوسط بارش در سال آبی گذشته در این مدت 203.3 میلی متر ثبت شده است.
تاکنون آذربایجان شرقی حدود 95.7 درصد از بارش سالانه خود را دریافت کرده و بارش سال آبی کامل گذشته حدود 284.8 میلی متر بود.
3093/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.