رییس اتحادیه طلا و جواهر تبریز با بیان این که شهر تبریز، یکی از سه قطب تولید طلای کشور است، گفت: کیفیت طلای تولید شده در تبریز، بسیار مطلوب است و چیزی از فناوریهای تولیدی کشور ترکیه کم نداریم و اگر کمی اهتمام ورزیده شود، شهر تبریز، پیشگام صنعت طلای کشور میشود.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مهدی بهرمانی در جمع خبرنگاران، در خصوص این اتحادیه اظهار کرد: وظیفه اتحادیه طلا و جواهر تبریز، ایجاد اتحاد بین اعضاست که خوشبختانه در این زمینه موفقیتهای زیادی کسب کردهایم؛ همچنین شناسایی واحدهای بدون پروانه و ساماندهی صنوف نیز، از دیگر وظایف این اتحادیه است.
وی افزود: هم اکنون 1139 پروانه کسب معتبر برای اعضا صادر کردهایم و 389 پروانه در دست اقدام نیز داریم که با برطرف کردن مشکلات آنها، تا پایان سال این پروانهها را صادر خواهیم کرد.
بهرمانی خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکلی که صنف ما با آن درگیر است، بحث رکود اقتصادی و افزایش قیمت طلا بوده است و امسال بیسابقهترین سال رکود را شاهد بودیم؛ به طوری که تولیدات کارگاههای ما، در سال گذشته نزدیک به صفر بوده است که امیدوارم این مشکل برطرف شود.
وی در خصوص مشکلات اتحادیه طلا و جواهر تبریز گفت: متاسفانه به صنف ما، به عنوان یک صنعت نگاه نشده و معتقدم که این صنف، چیزی از صنعت فولاد کم ندارد و امیدوارم دولت، به صنف طلا نیز به عنوان یک صنعت نگاه کنند تا این صنعت بتواند پایههای اقتصادی کشور را پرورش دهد.
بهرمانی با بیان این که تعیین تکلیف بدهیهای مالیاتی سالهای گذشته، بیشتر از رکود اقتصادی، طلافروشان را اذیت میکند، ادامه داد: پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، در سایر صنفها، بیشتر شامل عمدهفروشان میشود که متاسفانه در صنف ما، حتی خردهفروشان نیز شامل پرداخت مالیات هستند که امیدوارم در این خصوص تجدید نظر شود.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تبریز بیان کرد: متاسفانه یکی دیگر از اتفاقات ناخوشایند سال 97 برای این اتحادیه، استعلام زیاد قیمت سکه برای مهریه از سوی دادگستری بوده است که امیدوارم آمار طلاق نیز در کشور کاهش یابد.
وی با بیان این که واحدهای تولیدی زیادی در تبریز، در طول ماههای گذشته تعطیل شده است، افزود: ما نزدیک به 15 درصد پروانههای عضو این اتحادیه را در طول چند ماه گذشته، ابطال کردهایم، هرچند که حدود 15 درصد نیز تغییر رسته فعالیت دادهاند و طبق آخرین آمار، حدود 1100 کد شناسایی واحدهای تولیدی ثبت شده داشتیم که اکنون به 250 واحد کاهش یافته است.
بهرمانی در خصوص وضعیت صادرات طلای تبریز نیز گفت: شهر تبریز، پیش از این، جزو شهرهای پیشروی صادر کننده طلا و تولیدات طلا بوده است، اما امروزه مالیات سنگین، بسیاری از صادرات را متوقف کرده و نیاز به تغییر قوانین بانک مرکزی، گمرک و عوارض گمرک داریم تا بار دیگر به روزهای خوب قبل برگردیم و در حاضر، میزان صادرات ما نزدیک به صفر شده است.
میرمحمد پوراقدم شربیانی، نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز نیز به سابقه این اتحادیه اشاره کرد و افزود: اتحادیه طلا و جواهر تبریز در سال 1351 تاسیس شده و از نظر قدمت، بعد از تهران در جایگاه دوم قرار دارد که اتحادیه تهران را نیز تبریزیها تأسیس کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: نوسانات نرخ ارز، مربوط به چند سال گذشته نیست و از سال 52 شروع شده و از همان سال، نرخ ارز، یکی از مشکلات بزرگ طلا و جواهر بوده است و دلیل این نوسانات، این است که ما همیشه به دنبال کنترل قیمت ارز بودهایم و هیچگاه قیمتها در بازار تعیین نشده است.
پوراقدم شربیانی ادامه داد: در سالهای اخیر، به علت نوسانات نرخ ارز، تولید و فروش طلا تا 30 درصد کاهش یافته است.
وی گفت: کشور ما در این رکود اقتصادی، میتوانست به کاهش هزینهها روی بیاورد که متاسفانه اقدام به افزایش نقدینگی کردیم و این موضوع، انتخاب خوبی برای وضع کنونی اقتصادی نبود.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز تأکید کرد: توصیه من به شهروندان این است که از تولیداتی که اجرت کمی دارند، اقدام به تهیه طلا کنند تا سرمایهگذاری کمریسکی داشته باشند و حتماً باید طلاهای خود را از مراکز مجاز خریداری کنند تا بعداً به مشکل برنخورند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
کپی شد