رییس دانشگاه تبریز تاکید کرد: نمیتوانیم خودمان را با دانشگاههایی با قدمتی بیش از ۵۰۰ سال مقایسه کنیم، دانشگاههای ما با قدمت کم راه ۱۰۰ ساله را یک شبه پیمودهاند، امروزه دانشگاههای ما در کشورهایی مثل چین و ژاپن جایگاه ویژهای دارند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، میر رضا مجیدی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با اشاره به پیشرفتهای دانشگاه تبریز طی 40 سال بعد از پیروزی انقلاب، اظهار کرد: نباید انتظار داشته باشیم که دانشجویان ما در شرایط تحریم در جاهای دیگر پذیرفته شوند، اگر دانشجویان مغز متفکر ما در رشتههایی غیر از سه رشته تاپ علوم پزشکی، وضعیت خوبی ندارند، دانشگاه مقصر نیست، بلکه مشکل در صنایع و مدیران تصمیم گیرنده برای سنجش نیروها است.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه منطقهای و ملی دانشگاه تبریز، اظهار کرد: دانشگاه تبریز، دانشگاه اول منطقه و جزو 13 دانشگاه برتر کشور و 200 دانشگاه برتر دنیا است.
وی اضافه کرد: موفقیتهای زیادی در تحقق دانشگاههای نسل اول داشتهایم و دانشگاه تبریز در برخی زمینهها مثل آب، کشاورزی، عمران، فیزیک و شیمی جزو 150-180 دانشگاه برتر دنیا است، تلاش داریم دانشگاه را در تمامی زمینهها به رتبه زیر 200 برسانیم و به سمت دانشگاه نسل سوم و کارآفرین حرکت کنیم.
مجیدی با اشاره به پیشرفت تولیدات علمی و فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاههای کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، افزود: قبل از انقلاب، سالانه دو الی سه مقاله توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارائه میشد، اما با آغاز فعالیتهای علمی-پژوهشی از سال 65، رشد چشمگیری در دانشگاه دیده شد، امروز با وجود تحریمهای ظالمانه، دانشگاه تبریز نزدیک به 1800 مقاله در سال جاری ارائه داده است.
وی در ادامه با تاکید بر نقش دانشجویان دانشگاه تبریز در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی تصریح کرد: تمام برنامههای انقلابی در دانشگاه تبریز از سال 56 و توسط مجموعه کوچک حدودا 20 نفره که در کنار سایر جریانها فعالیت میکردند، اجرا میشد، دانشگاه تبریز اولین دانشگاهی بود که تا بعد از پیروزی انقلاب تعطیل و انقلاب فرهنگی نیز از دانشگاه تبریز شروع شد.
وی با اشاره به شهادت 22 تن از دانشجویان و کارمندان دانشگاه تبریز در حمله هوایی رژیم بعثی، اضافه کرد: دانشگاه تبریز قبل و بعد از انقلاب در مسایل فرهنگی و اجتماعی کشور ایفای نقش کرده است.
رئیس دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به رسالت کنونی رسانهها و با بیان این که رسانهها دانشگاه سیار هستند، خاطرنشان کرد: امروزه نقش رسانهها بسیار مهم بوده و برخی جامع شناسان معتقد هستند که رسانه با انعکاس واقیعتها، نقد سازنده، پیشبینی بحرانها و افکار سنجی، قدرت تغییر نسلها را دارد.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران نیز گفت: در سال ۵۶ تعداد دانشجویان دانشگاه تبریز برابر هفت هزار و ۹۰۷ نفر بود اما هماکنون بیش از ۲۳ هزار دانشجو در رشتههای مختلف این دانشگاه تحصیل میکنند که بیش از ۴۰ درصد این دانشجویان در مقطع ارشد و دکتری هستند.
وی با بیان اینکه ۲۰۴ دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز تحصیل میکنند، افزود: ۳۰ درصد دانشجویان دانشگاه تبریز دانشجویان خوابگاهی هستند که برابر با شش هزار دانشجوست.
مجیدی با اشاره به اینکه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اعتماد به نفس را به دانشگاهها تزریق کرد، افزود: پیروزی انقلاب باعث شد تا از کاروان پیشرفت علمی دنیا عقب نمانده و بتوانیم همپای دیگر دانشگاههای دنیا در عرصه علم و دانش پیشرفت کنیم؛ البته این پیشرفت علمی در حالی حاصل شده که در کنار تحریم اقتصادی، مقالاتمان نیز تحریم میشدند.
وی عمدهترین چالش دانشگاه تبریز را نگرشهای خاص به دانشگاه دانست و گفت: برای ورود به دانشگاههای نسل سومی باید نگرشها نسبت به دانشگاه عوض شود، چرا که با دیدگاههای قدیمی نمیتوان به این مهم رسید.
وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز دارای ۸۰۰ هیات علمی است، افزود: بیش از ۵۰ درصد این اساتید دارای مدرک دانشیاری هستند و میتوانند طرحهای کارگشایی را به جامعه ارائه دهند.
رئیس دانشگاه تبریز، وجود دانشکدههای بسیار را برای دانشگاه تبریز یک چالش دانست و گفت: این دانشگاه ۲۱ دانشکده و ۱۰ پژوهشکده و مرکز پژوهشی دارد که قدری دانشگاه را سنگین کرده است، از این رو پیگیر برنامه چابکسازی دانشگاه هستیم.
وی با اشاره به نقش پیروزی انقلاب اسلامی در توسعه دانش و دانشگاههای کشور، متذکر شد: امروز ۱۲ استاد دانشگاه تبریز در جمع دانشمندان یک درصد قرار گرفته و پنج نفر از اساتید این دانشگاه جزو دانشمندان جهان اسلام هستند. این دانشگاه دارای ۲۱ پژوهشگر برتر کشور و ۶۳ مخترع برتر است.
وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز امروز بهترین طرحها را دارد، گفت: در هفته پژوهش دو دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تبریز به واسطهی طرحهای فناورانه، جزو دانشگاههای فناور و برتر کشور مطرح شدند.
مجیدی در ادامه به پروژههایی که در دهه فجر سالجاری افتتاح میشوند اشاره کرد و گفت: دانشکده دامپزشکی یکی از پروژههاست و همچنین مرکز رشد دانشگاه با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به بهرهبرداری میرسد؛ چند طرح کوچک نیز در برنامه داریم و همچنین فردا در شهرستانهای میانه و اهر طرحهای دانشگاه تبریز افتتاح میشود.
وی با تاکید بر اینکه آموزش زبان ترکی جزو مطالبات مردم بود که دانشگاه تبریز از سال ۹۵ به بعد در این رابطه دانشجو پذیرش میکند، افزود: این امکان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران محقق شده و اکنون بیش از ۹۰ دانشجو در رشته زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی تحصیل میکنند و روند پذیرش ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ۵۳ واحد دانش بنیان در دانشگاه فعالیت میکنند، تاکید کرد: رشته علوم ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تبریز ایجاد میشود.
رئیس دانشگاه تبریز در ادامه به فرآیند جذب اساتید در دانشگاه تبریز اشاره کرد و گفت: فراخوانی ارائه دادهایم که اگر مورد موافقت هیات امنا قرار گیرد، در شهریور ماه سال بعد اقدام به جذب ۴۰ استاد خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز ۲۲ دانشجوی مشترک با کشورهای آلمان، فرانسه و استرالیا پذیرش خواهد کرد، متذکر شد: این دانشگاه با ۱۵۳ دانشگاه دنیا قرارداد در زمینه پذیرش طرح، پروژه و دانشجوی مشترک دارد و هماکنون نیز ۱۴ پروژه مشترک با دانشگاههای خارجی اجرا میکند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دانشگاه تبریز در رتبه پنجم در بین دانشگاههای جامع کشور بوده و در رتبه ۱۰ الی ۱۱ در بین ۱۳ دانشگاه برتر وزارت علوم قرار دارد.
انتهای پیام
کپی شد