علی هاشمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حالی که مبتلایان به 'ام.اس' در تهران، معافیت از خدمت نظام وظیفه می گیرند، کمیسیون های پزشکی در استان ها از جمله آذربایجان شرقی تنها به صدور مجوز معافیت از رزم برای این بیماران اکتفا می کنند.
وی با بیان اینکه مبتلایان به 'ام.اس' به طیفی از مشکلات در زندگی خود مواجه هستند، ادامه داد: کارفرمایان نیز پس از مطلع شدن از بیماری این بیماران، از بکارگیری آنان شانه خالی می کنند، در حالی که اصولا باید حمایت بیشتری از این افراد در مقایسه با افراد سالم انجام شود.
وی گرانی داروهای بیماری ام.اس را که به گفته وی قیمت یک رقم آن به بیش از10 میلیون ریال می رسد، از دیگر مشکلات این بیماران ذکر کرد و افزود: البته برخی از مسوولان تا حدودی کمک می کنند اما کافی نیست و بعضا سرپرست خانواده بودن این بیماران، مشکلات رفاهی و معیشتی آنان را در کنار مشکلات درمانی تشدید می کند.
هاشمی اظهار داشت: برخی بیماران ام.اس پس از مدتی فلج می شوند که مشکلات مضاعفی را به وجود می آورد؛ بر این اساس باید مسوولان از راه های مختلف به فکر کمک به این قشر باشند.
وی اضافه کرد: زمانی که بیماران 'اما.اس' توسط پزشک یا داروخانه به انجمن معرفی می شوند، در اولین مرحله به خاص شدن دفترچه درمان آنها اقدام می کنیم و در ادامه آنها را به کمیته ام.اس بیمارستان امام رضا(ع) تبریز معرفی می کنیم.
رییس انجمن بیماران 'ام.اس' آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به مشکلات درمانی این نوع بیماران ادامه داد: برای انجام فیزیوتراپی و ام.آر.آی این بیماران نیز در استان مشکل داریم، زیرا هزینه آزمایش های آنها نیز کمرشکن بوده و بعضا در تبریز انجام نمی شود.
هاشمی بیان کرد: بیماری ام.اس برای خانواده ها بسیار مشکل ساز است و اگر به بستری شدن در بیمارستان نیاز باشد، هزینه ها برای خانواده ها بالا بوده و از توانایی آنها خارج است.
رییس انجمن «ام.اس» آذربایجان شرقی ادامه داد: در ایران افزون بر 70 هزار بیمار ام.اس زندگی می کنند که تنها 10 درصد از این تعداد شاغل هستند، در نتیجه هزینه های درمان بر خانواده و تا حدودی بر گرده دولت و انجمن بیماران خاص است.
هاشمی با تاکید بر لزوم انجام حمایت های لازم از بیماران خاص، اضافه کرد: البته اگر آن دسته از بیماران ام.اس که توانایی کار دارند، شغل داشته باشند، بخشی از هزینه ها را خودشان متقبل می شوند و از بار دولت کاسته می شود.
وی همچنین با گلایه از نحوه اعمال بیمه از کارافتادگی در استان برای بیماران 'ام.اس' گفت: برخی بیماران ام.اس در تبریز به رغم فلج شدن نتوانستند از بیمه از کارافتادگی استفاده کنند که به واقع ظلمی در حق آنان است.
هاشمی ادامه داد: از طرفی بیماران خاص مثل ام.اس زیر پوشش بهزیستی هم قرار نمی گیرند، این مشکل نیز اگر منع قانونی دارد باید برطرف شود تا حداقل حمایت ها از این قشر به عمل آید.
وی همچنین با اشاره به نیاز به تامین دارو با قیمت مناسب و در زمان اندک برای بیماران، افزود: از طرفی برخی شرکت های دارویی با برخی پزشکان در تخصص های مختلف هماهنگ می شوند تا داروهای شرکت خاصی را تجویز کنند و این مشکل جدیدی است که در درمان بیماران خاص می تواند بسیار خطرآفرین باشد.
وی با بیان اینکه برخی بیماران خاص حتی برای تامین نان روز خود نیز دچار مشکل هستند، گفت: اما برخی از مسوولان نیز با احساس مسوولیت و درک شرایط کمک های خوبی را به بیماران انجام می دهند؛ معاونت غذا و دارو و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز همکاری های خوبی دارند که جای تقدیر دارد.
هاشمی ادامه داد: معاون اسبق سیاسی و امنیتی آذربایجان شرقی نیز بر اساس درخواست انجمن، تعدادی ویلچر و پوشاک در اختیار مجموعه قرار داد که تا چندی پیش هم نیازهای بیماران ام.اس را با آنها برطرف می کردیم، از این دست کمک ها بسیار نیاز داریم.
به گزارش ایرنا هفت هزار بیمار ام.اس در آذربایجان شرقی وجود دارد که از این تعداد چهار هزار و 500 بیمار در انجمن ام.اس استان عضویت دارند.
3093/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.