مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز گفت: تمامی درختان قطع شده سه راهی 29 بهمن تبریز خشک شده بودند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، علی مدبر در نشست خبری در رابطه با فیلم پخش شده در خصوص قطع درختان یک باغ در سه راهی ۲۹ بهمن، گفت: باتوجه به مشکلات مالکیت این باغ، بیش از ۲۰۰ اصله درخت از حدود ۴۰۰ اصله درخت این باغ بیمار و یا خشک شده بودند که کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز مجوز قطع درختان بیمار و خشک شده این باغ را صادر کرده بود.
وی در خصوص اینکه گفته می‌شود تعدادی از درختان سالم نیز قلع و قمع شده است، بیان کرد: از صدای بریده شدن درختان در کلیپ نیز می‌توان به این نکته رسید که درختان خشک بودند؛ البته در زمان مناسب از نظر آب و هوا، درختان جایگزین در همین باغ کاشته می‌شود.
مدبر ادامه داد: طبق قانون، مالکان می‌توانند کاربری 10 الی 15 درصد از مساحت باغ را تغییر داده و از آن بهره‌برداری کنند، اما به هیچ عنوان مجوز تغییر کاربری کامل فضای سبز صادر نمی‌شود.   وی کم آبی را تهدیدی برای باغات دانست، بیان کرد: چشمه و قنات‌ها در گذشته تأمین کننده آب باغات تبریز بودند که به مرور زمان با اجرای پروژه‌های عمرانی این قنات‌ها از بین رفتند و امروزه باغات تبریز به دلیل نبود آب در معرض نابودی قرار دارند.   مدبر با بیان اینکه هدفمان حفظ و گسترش فضای سبز است، گفت: در این راستا ۱۲۰ هزار اصله درخت از ابتدای سال واکاری، ۱۶۰ هزار اصله درخت کاشته شده و ۱۲۰ هزار اصله درخت نیز به سازمان‌ها پادگان‌ها و .... تحویل داده شده است؛ همچنین کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز (ماده ۷) از قطع درختان ممانعت کرده و برای متخلفان جرایم نقدی در نظر می‌گیرد.
وی در خصوص شرایط قطع درختان، بیان کرد: گاه مصوبات فرادستی‌ در مواردی همچون اجرای طرح تفصیلی، پروژه‌های عمرانی و خشک شدن، باعث می شود که درختان قطع شده و یا در صورت امکان به محل دیگری منتقل‌ شوند.
مدبر در خصوص قطع درختان ابتدای خیابان زعفرانیه، گفت: بر اساس طرح تفصیلی تبریز -که مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری است- اصلاح هندسی ابتدای خیابان زعفرانیه اجرا شد که کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز نهایت تلاش را برای انتقال درختان منطقه و جلوگیری از قطع آن‌ها انجام داد که در نهایت دور یکی از درختان حصارکشی شده و موفق به حفظ آن شدیم.
وی احداث ایستگاه‌های مترو را یکی دیگر از موارد انتقال و یا قطع درختان عنوان کرد و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک، محل دقیق احداث ایستگاه‌های مترو مشخص شده که در مواردی مجبور به انتقال و یا در صورت نبود امکان انتقال، مجبور به قطع درختان می‌شویم.
مدبر در خصوص قطع درختان در میدان استاد معین، گفت: اصلاح هندسی برای تسهیل عبور و و مرور در آن منطقه ضرورت داشت که در این راستا درختان به پارک عباس میرزا منتقل شدند، البته احیای درخت بعد از انتقال شرایط خاصی را می‌طلبد و قطعی نیست. 
وی در رابطه با موضوع قطع درخت در جلوی کنسولگری ترکیه، اظهار کرد: به دلیل اینکه درختان مانع دید دوربین‌های امنیتی کنسولگری شده بودند، کنسولگری درخواست هرس درختان را کرده بود که سازمان پارک‌ها نسبت به هرس درختان اقدام کرد و در این بین یکی از درختان خشک شده هم قطع شد.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز از اجرای طرح سرشماری درختان سطح تبریز خبر داد و گفت: 300 کارشناس در قالب این طرح درختان را سرشماری کرده و اطلاعات هر کدام را در نرم افزاری وارد خواهند کرد.
وی همچنین از افتتاح کلینیک گیاه شناسی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این کلینیک علاوه بر تبریز به شهرستان‌ها و گیاهان خانگی شهروندان نیز خدمات‌رسانی خواهد کرد. 
وی در رابطه با بخشنامه جدید وزارت کشور در رابطه با کاهش مصرف آب برای آبیاری فضای سبز، بیان کرد: کلانشهرهایی نظیر اصفهان و مشهد به شدت با تأمین آب برای فضای سبز مشکل دارند و برای اینکه تبریز نیز در آینده با این مشکلات مواجه نشود، کاهش چمن کاری و کاشت گونه‌های گیاهی با نیاز آبی کم را در دستور کار قرار داده‌ایم.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.