به گزارش ایرنا، این قرارداد همکاری امروز(یکشنبه) به امضای محسن نریمان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس و «زهرا امام جمعه» رئیس پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران رسید.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در آیین امضای این قرارداد، گفت: با اقداماتی که در بخش های آموزشی در این منطقه انجام شده، ارس می تواند به قطب آموزش کشور تبدیل شود.
نریمان افزود: امسال منطقه آزاد ارس نسبت به جذب دانشجوی خارجی اقدام کرده و فضای مناسبی برای اسکان و آموزش دانشجویان در حد ضوابط و استانداردهای لازم در منطقه، شکل گرفته است.
وی با اشاره به روند فعالیت های مربوط به ایجاد فضای آموزشی و جذب دانشجوی داخلی و خارجی در منطقه آزاد ارس گفت: برای جذب دانشجوی خارجی، اقدام های مطلوبی در منطقه آزاد ارس انجام شده که برای تبیین این موضوع و ایجاد فضای آموزشی مناسب تر، این قرارداد جدید با دانشگاه تهران منعقد شد.
این مقام مسئول امضای این قرارداد را در پیشرفت سطح آموزش عالی در منطقه آزاد ارس در همه سطوح تسهیلات عالی موثر دانست و گفت: هیات علمی، رییس دانشگاه و مجری طرح، تعهدات لازم را برعهده گرفته اند و سازمان منطقه آزاد ارس نیز متعهد شد که همکاری لازم را در این زمینه داشته باشد.
وی افزود: توسعه فضای آموزشی در پردیس ارس دانشگاه تهران در یک زمین مناسب پیش بینی شده و با اعتبارات در نظر گرفته شده از سوی منطقه آزاد ارس، در یک بازه زمانی 5 ساله، روند جذب دانشجو و ساخت مرکز آموزشی جدید برای این دانشگاه به طور همزمان دنبال می شود.
نریمان از جذب 40 دانشجوی خارجی در سال تحصیلی جاری در پردیس بین الملل ارس دانشگاه تهران خبر داد و افزود: این دانشجویان از کشورهای عراق، آلمان، سوریه و افغانستان در این دانشگاه جذب شده اند.
وی تاکید کرد: با توجه به ویژگی خاص جغرافیایی و همجواری منطقه آزاد ارس با کشورهای ارمنستان، جمهوری نخجوان، آذربایجان، ترکیه و کشورهای جنوب قفقاز و ارتباطات بین المللی که دانشگاه تهران دارد باید از این مزیت ها استفاده کرد.

**توسعه اجتماعی مبنای توسعه در مناطق آزاد است
محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این آیین، توسعه اجتماعی را مبنای توسعه مناطق آزاد دانست و گفت: ورود نخبگان داخلی و خارجی به دانشگاه های مناطق آزاد یکی از زمینه های توسعه در این مناطق است.
رستمی با اشاره به قرارداد پردیس ارس دانشگاه تهران و سازمان منطقه آزاد ارس افزود: براساس این قرارداد و حمایتی که منطقه آزاد ارس از پردیس دانشگاه تهران انجام خواهد داد، 200 دانشجوی خارجی و یک هزار دانشجوی داخلی در منطقه آزاد ارس تحصیل خواهند کرد.
وی اعلام کرد: با اجرای این قرارداد میزان دانشجویان داخلی و خارجی جذب شده در پردیس ارس 50 برابر می شود.
رستمی گفت: به زودی دانشگاه های نسل سوم و چهارم در منطقه آزاد ارس شروع به فعالیت خواهند کرد و کمیته شورای راهبردی آموزش عالی مناطق آزاد نیز اولین نشست این کمیته را در منطقه آزاد ارس برگزار خواهد کرد.

**40 دانشجوی خارجی در ارس مشغول به تحصیل می شوند.
زهرا امام جمعه رئیس پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران درادامه با اشاره به اینکه 40 دانشجو در رشته های مختلف در پردیس ارس ثبت نام کرده اند، گفت: طبق مصوبه هیات امنای دانشگاه تهران کلیه رشته های تحصیلی در پردیس دانشگاه بین المللی ارس دانشگاه تهران تدریس می شود و دانشجویان خارجی نیز در رشته های متنوعی مانند زیست شناسی، کامپیوتر، ریاضی، فیزیک، شیمی، حقوق، مدیریت، زبان انگلیسی و علوم سیاسی متقاضی هستند.
وی افزود: از میان این 40 دانشجوی جذب شده که به وزارت علوم معرفی شده اند؛ 12 نفر پذیرش قطعی شده و پذیرش قطعی مابقی این دانشجویان نیز تا آخر نیم سال اول تحصیلی پذیرش اعلام خواهد شد.
وی یادآوری کرد: از جمع 40 دانشجو، 10 نفر بورسیه شدند و 30 دانشجو نیز که معدل بالای 14 داشته اند، پذیرش گرفته اند.
وی درباره نحوه جذب دانشجویان خارجی دانشگاه تهران گفت: دانشجویان پرونده علمی و تحصیلی خود را به دانشگاه تهران ارائه می کنند و دانشگاه طبق استانداردها، شرط معدل و داشتن نمره زبان انگلیسی، عملکرد و پرونده آنها را بررسی می کند و برخی دانشجویان که معدل بالای 17 دارند، بورسیه و به وزارت علوم معرفی می شوند.
رییس پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران به همکاری اساتید خارجی در این دانشگاه اشاره کرد و افزود: همکاری با اساتید خارجی از برنامه ها و اهداف این دانشگاه است، همچنین پذیرش 200 دانشجوی خارجی با ملیت های مختلف تا سال آینده و پراکندگی میلیت ها از هدف گذاری پردیس بین المللی ارس است.
به گزارش ایرنا، قرارداد توسعه پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران، با حضور محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و زهرا امام جمعه رییس پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران امضا شد.
ایران هفت منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو و 64 منطقه ویژه اقتصادی دارد.
شهریورماه امسال، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ایجاد هشت منطقه آزاد و 98 منطقه ویژه اقتصادی جدید رای مثبت دادند که هنوز نهایی نشده است.
3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.