داود بهبودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در خصوص بودجه عمرانی باید عناصر مختلفی مثل بودجه استانی، بودجه پروژه‌های ملی استانی شده، پروژه‌های ملی، اعتبارات ردیف‎های متفرقه در خصوص حوادث را مد نظر داشته باشیم.
وی رقم بودجه های مدیریت شده سال گذشته اعم از طرح های استانی و ملی استانی شده را یک هزار و 150 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: عدد پروژه‌های ملی فراتر از این رقم‎ها است، به طوری که برای هریک از طرح های سد خداآفرین، راه‎آهن میانه - تبریز و متروی تبریز 700 میلیارد تومان در سال گذشته اختصاص یافت.
بهبودی 50 درصد اعتبار یک هزار و 150 میلیارد تومانی سال گذشته را تحقق یافته دانست و افزود: امسال نیز سهم استانی معادل سهم سال‌های گذشته بود، البته بودجه استانی و ملی‌های استانی شده و ردیف‌های متفرقه اعتبارات متوازن تخصیص‌های متفاوتی داشتند و میانگین تخصیص 49 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی آذربایجان‌شرقی، بودجه جاری استان در سال 1397 را 420 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم مربوط به 24 اداره کل است و این علاوه بر بودجه جاری تعدادی از ادارات مثل آموزش و پرورش، ثبت اسناد، دانشگاه‌ها، نیروهای مسلح که از بودجه متمرکز برخوردارند، می باشد.
بهبودی با بیان اینکه رتبه‌ استان‎ها در تخصیص اعتبارات تحت تاثیر یک سری از واقعیت‌ها مثل وسعت، جمعیت و تعداد شهرستان‌های استان است، اظهار داشت: در چند سال گذشته رتبه آذربایجان‎شرقی در بین استان‌ها از لحاظ عمرانی و جاری بین 6 تا 8 متغیر بود و امسال رتبه استان در بودجه جاری 9 و در عمرانی 8 است.
وی با اشاره به اینکه 86 درصد بودجه کشور هزینه‌ای و سرویس‎دهی جاری و 24 درصد بودجه عمرانی است، افزود: در این بین کل سهم استان‌ها از بودجه هزینه‌ای 4.2 درصد کشور است.
بهبودی با بیان اینکه در سال‏های 1390 تا 1396 بطور میانگین بودجه هزینه‌ای استان در سال 15.2 درصد رشد داشته است، گفت: در حالی که این میانگین رشد در مورد استان تهران 12.4 درصد بوده است.
وی افزود: در بودجه عمرانی استانی متوسط رشد کشور 12.2 درصد است که استان ما در این شاخص 12.3 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به سیاست‌های تعادل و توازنی که دولت و مجلس دنبال می‌کنند جهت‌گیری اعتبارات به سمت استان‌های محروم تمایل یافته و در دو سه دهه گذشته سهم استان‎های محروم افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: سهم استان از تولید ناخالص ملی حدود چهار درصد و سهم جمعیتی ما پنج درصد است؛ در واقع در چند دهه گذشته سهم اقتصادی استان نسبت به سرانه جمعیت کاهش یافته، یعنی سرانه تولید پایین است که بخشی از این موضوع به ترکیب مشاغل باز می‎گردد.
بهبودی نرخ بیکاری استان را 11 درصد و میانگین نرخ بیکاری کشور را 13 درصد اعلام کرد و گفت: همواره نرخ بیکاری ما پایین بوده است زیرا که جمعیت ما تحمل بیکاری نداشته و اگر در استان کار پیدا نشود به سایر استان‌ها مهاجرت می‎کنند.
6132/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.