فرشاد به آفرین روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این موفقیت در پی اعلام نتایج داوری شورای جهانی صنایع ‌دستی حاصل شد که طی آن دو هنرمند صاحب نام آذربایجانی در رشته های ورنی بافی یا زیرانداز عشایری موسوم به سوماک و صنعت دستی چرم موفق به کسب مهر اصالت صنایع دستی شدند.
وی اظهار داشت: طبق این اعلام 50 اثر از جمهوری اسلامی ایران موفق به دریافت مهر اصالت صنایع ‌دستی شدند که براساس این نتایج رتبه نخست دریافت نشان مهر اصالت به ایران اختصاص یافت.
به آفرین با بیان اینکه حمید دواتی کاظم نیا و ایوب مرکب سازی از هنرمندان صاحب نام تبریز که پیش از این در رشته های ورنی بافی (سوماک) و صنایع دستی چرمی موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت شده بودند، این بار نیز موفق به کسب مهر اصالت صنایع دستی از شورای جهانی صنایع‌ دستی شدند.
وی اضافه کرد: تاکنون تعداد 11 اثر و صنعت دستی آذربایجان شرقی موفق به دریافت مهر اصالت بین المللی شده اند که با آثار فوق تعداد این صنایع دستی به 13 مورد رسید.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در راستای ارج نهادن به جایگاه هنرمندانی که مهر اصالت صنایع دستی دریافت کرده اند، نمایشگاه های اختصاصی با رویکرد طراحی و تجارت برای این هنرمندان برگزار خواهد شد.
سوماک یکی از انواع گلیم می‌باشد که در بافت آن از پود ضخیم (و گاهی پود نازک) استفاده می‌شود.
بر خلاف گلیم ساده که در آن از پود برای ایجاد نقش استفاده می‌شود، در سوماک، پود غیرقابل مشاهده بوده و نقش اتصال تارها را به عهده دارد. سوماک بافته ای یک روست که پودهای اضافی و خامه‌های باقی مانده از ایجاد نقش در پشت گلیم به صورت آزاد باقی می‌ماند.
زیبایی این بافته در بالا بودن رجشمار آن می‌باشد.
شیوهٔ بافت این نوع گلیم پودپیچی می‌باشد که با پیچ خوردن خامهٔ رنگی دور تارها بافته می‌شود.
پس از عبور پود نازک و کوبیدن با شانه بافندگی نخ‌های تار و پود درهم پیچیده می‌شوند.
سوماک به همراه ورنی از رایج‌ترین انواع بافت گلیم در منطقهٔ ارسباران است.
3038/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.