به گزارش ایرنا دبیر اجرایی کنگره نظامی گنجوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: چکیده 83 مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده که از بین آنها 63 مقاله انتخاب شده است.
احمد فرشبافیان با بیان اینکه از بین 63 مقاله انتخاب شده 32 مقاله نیز پس از داوری برای چاپ در کتاب مقالات کنگره برگزیده شد، افزود: از این تعداد 18 مقاله در کنگره به صورت سخنرانی ارایه می شود که 10 مقاله داخلی و هشت مقاله خارجی است.
وی همچنین اظهار داشت: 14 مهمان خارجی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و بنگلادش در این کنگره حضور می یابند و یک نظامی شناس برجسته سخنران ویژه کنگره خواهد بود.
فرشبافیان با اشاره به 21 اسفند به عنوان روز جهانی نظامی گنجوی و ثبت آن در یونسکو گفت: نظامی گنجوی یک شخصیت جهانی بوده و هدف از این کنگره شناساندن ابعاد جهانی این شاعر بزرگ ایرانی است.
وی همچنین از رونمایی «کتیبه گنبدی» حاوی اشعار نظامی و کتاب «حکمت، عرفان و اخلاق» علامه جعفری در کنگره نظامی گنجوی که به زبان ترکی آذری ترجمه شده، خبر داد.

**مجمع نظامی شناسی در تبریز تاسیس می شود
دبیر علمی کنگره نظامی نیز در این نشست موضوعات محوری این کنگره را عصر نظامی، جایگاه فرهنگ، تمدن، تاریخ و جغرافیای ایران در آثار نظامی، باورهای دینی و اندیشه های عرفانی در آثار نظامی، نقد و بررسی آثار نظامی، تاثیر نظامی بر شعرا و دانشمندان بعد از خود و کتاب شناسی نظامی اعلام کرد.
ابراهیم اقبالی همچنین از تاسیس مجمع بین المللی - تحقیقاتی نظامی شناسی در محل بنیاد شهریار پژوهی خبر داد و گفت: آثار نظامی محتاج شرح و تفسیر است؛ ما از نظامی یک نسخه منقح و سرراست نداریم و نیاز است تمام آثارش از اول تا آخر اصلاح شود.
دبیر علمی کنگره با بیان اینکه به دلیل سخت بودن آثار نظامی، وی به جایگاه و شهرتی که در خور است دست نیافته است، افزود: هدف از برگزاری این کنگره احیای جایگاه ادبی و شعری نظامی است.
'جمال‌الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد'، متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی (زادهٔ ۵۳۵ هـ. ق در گنجه – وفات ۶۰۷–۶۱۲ هـ. ق) شاعر و داستان‌سرای ایرانی و پارسی‌گوی حوزهٔ تمدن ایرانی در قرن ششم هجری (دوازدهم میلادی)، که به‌عنوان پیشوای داستان‌سرایی در ادب فارسی شناخته شده‌است.
آرامگاه حکیم نظامی، در حاشیه غربی شهر گنجه قرار دارد.
نظامی در زمرهٔ گویندگان توانای شعر فارسی است، که نه‌تنها دارای روش و سبکی جداگانه است، بلکه تأثیر شیوهٔ او بر شعر فارسی نیز در شاعران پس از او آشکار است.
نظامی از دانش‌های رایج روزگار خویش مثل علوم ادبی، نجوم، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب آگاهی وسیع داشته و این خصوصیت از شعر او به روشنی دانسته می‌شود.
شعر نظامی به زبان‌های گوناگون درآمده‌است، برای نمونه خمسه به همّت رستم علی‌اف به زبان روسی ترجمه و منتشر شده‌است.
روز ۲۱ اسفند در تقویم رسمی کشور روز بزرگداشت نظامی گنجه‌ای است.
6132/3093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.