مدیر بورس منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش حجم معاملات در بازار بورس و اوراق بهادار استان که از روند افزایشی در بازار سرمایه کشور تبعیت کرده است، گفت: ارزش معاملات در بازار بورس و اوراق بهادار استان طی هفت ماهه اول سال‌جاری برابر با دو هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان بوده که این میزان در سال ۹۶ برابر با هزار و ۸۷۹ میلیارد تومان و در سال ۹۵ برابر با هزار و ۴۴۳ میلیارد تومان بوده است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، محمدامین عابدینی در سمینار یک روزه روش‌های تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه با تاکید بر معاملات بورس و فرابورس اظهار کرد: تالار بورس اوراق بهادار تبریز به عنوان دومین تالار بورس منطقه‌ای ایران فعالیت‌های خود را از سال ۸۲ آغاز کرده و تالار معاملات آن جزو قدیمی‌ترین تالار معاملات کشور است.
وی با بیان این‌که بورس منطقه‌ای استان در حال حاضر با ۵۳ کارگزاری بورس به سرمایه‌گذاران خدمت‌رسانی می‌کند، افزود: در استان ۱۹ شرکت پذیرفته شده در مجموعه بازار بورس و فرابورس وجود دارد که ۱۳ شرکت در بازار بورس و اوراق بهار و شش شرکت در بازار فرابورس ایران فعالیت دارند.
مدیر بورس منطقه‌ای استان با بیان این‌که تامین مالی شرکت‌های دانش از مسائل روز شهرمان است، گفت: پیشتر در این رابطه کارگاه‌های مشابهی برای شرکت‌های دانش بنیان برگزار کردیم تا در این راستا توانمند شده و بتوانند روش‌های مناسب را شناسایی و به کار گیرند.
وی در ادامه به کارکردهای بورس و اوراق بهاردار اشاره کرد و افزود: کشف قیمت معاملاتی، شفافیت های مالی، نقد شوندگی دارایی ها، تامین مالی پروژه ها و طرح‌های مختلف از جمله کارکرد‌های بورس و اوراق بهادار است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که خلق ایده توسط مراکز علمی می‌تواند با شناخت و ارزیابی مناسب به دارایی فکری بدل شود، گفت: این دارایی فکری قابلیت ثبت در سیستم و همچنین عرضه شدن در بازار دارایی‌های فکری که زیرمجموعه‌ای از بازار فرابورس است را دارد.
عابدینی به رویه بازار معاملات اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری در بازار فرابورس اشاره کرد و گفت: دارنده اوراق دارایی فکری که قصد عرضه حقوق مادی ناشی از دارایی فکری خود را دارد، با مراجعه به یکی از شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری تامین سرمایه ‌دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار یا کارگزاران عضو فرابورس ایران و ارائه این مدرک، در خواست خود مبنی بر عرضه تمام یا بخشی از حقوق مادی ناشی از مالکیت معنوی متعلق به خود را مطرح می‌کنند.
وی در ادامه به چهار روش مهمی که بازارهای بورس و اوراق بهادار برای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان مهیا کرده‌اند اشاره کرد و افزود: "پذیرش در بازار SME فرابورس ایران، صندوق‌های مشترک سرمایه گذاری جسورانه، بازار دارایی‌های فکری و تامین مالی جمعی" از جمله این روش‌هاست.
وی با اشاره به شرایط ابزار تامین مالی جمعی برای "تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان" گفت: در تامین مالی جمعی، منابع مورد نیاز راه‌اندازی یا توسعه یک کسب و کار تامین شده و تامین کننده منابع نقش مشارکت کننده در طرح را داشته و در سود و زیان طرح شریک است.
مدیر بورس منطقه‌ای استان ادامه داد: تامین مالی جمعی روشی است که در آن سعی می‌شود تا از جمعیتی از مردم، خیران، سرمایه‌داران و... برای راه‌اندازی یک پروژه یا یک کارآفرینی تامین سرمایه شود.
وی با اشاره به ویژگی‌های سرمایه گذاران جسور متذکر شد: این سرمایه گذاران منابع مالی شرکت‌های جدید، کوچک و به سرعت در حال رشد را تامین می‌کنند، در مالکیت این شرکت‌ها سهیم می‌شوند، در توسعه محصولات و خدمات جدید سهیم می‌شوند، شکیبا هستند و افق سرمایه گذاری بلندمدت دارند، به خروج موفق سرمایه گذاری کمک کرده و با مشارکت فعالانه خود برای کسب و کار موردنظر ارزش افزایی می‌کنند.
سمینار یک روزه "روش‌های تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه با تاکید بر معاملات بورس و فرابورس" به همت موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه و با همکاری کارگزاری آگاه و استانداری آذربایجان شرقی، به عنوان یکی از برنامه‌های جنبی نمایشگاه علم و فناوری ربع رشیدی(رینوتکس) در سالن همایش اداره کل استاندارد استان برگزار شد.
گفتنی است، موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه، اولین مرکز تخصصی بورس در آذربایجان شرقی و شمالغرب کشور است که با اخذ مجوز رسمی از سازمان بورس اوراق بهادار، از حدود پنج ماه گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و آموزش تمامی دوره‌های تخصصی، نحوه سرمایه‌گذاری و تحلیل‌های تکنیکی و بنیادی در بورس در این موسسه زیر نظر سازمان بورس و فنی حرفه‌ای ارئه می‌شود و پس از برگزاری دوره‌های آموزشی مرکز برای افراد، گواهی شرکت در دوره‌ها ارائه می‌شود. 
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.