به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حکمتعلی مظفری روز پنجشنبه در همایش منع خشونت علیه زنان، اصلاح رویه ها، عقیده ها، انگاره ها و باورها را مهم ترین عامل نظارتی در موضوع مهم خشونت علیه زنان دانست که این امر مستلزم فرهنگ سازی و نهادینه شدن در جامعه است.
وی اظهار داشت: خشونت علیه زنان همواره دغدغه انسان های نوع دوست است که البته از زمان خلفت انسان مورد توجه انسان های آزاده و عدالت خواه بوده و با ظهور اسلام و بعثت حضرت محمد (ص) مقابله با نسل کشی زنان و تضییع حقوق این قشر را آغاز کردند.
حجت الاسلام مظفری افزود: با مطالعه تاریخ ادیان متوجه می شویم که هیچ دین الهی درباره زنان قوانین و مقررات تبعیض آلود ندارد و این انسان است که تفاوت ها بین زن و مرد را به وجود آورده و بر خشونت علیه زنان دامن زده است تا نگاهی غیرارزشی به زنان در جوامع مختلف گسترش یابد.
وی با تاکید بر اینکه اسلام منادی عدم تبعیض بین زن و مرد و خشونت علیه زنان است، وجود 100 آیه در قرآن کریم درباره تساوی حقوق زن و مرد را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: این تساوی حقوق در حوزه های سیاسی، اجتماعی، حقوق و اجتماعی به وفور یافت می شود و تنها معیار برتری افراد جامعه تقوا می باشد نه جنسیت و قومیت افراد.
حجت الاسلام مظفری، هرگونه تفکر مبتنی بر محدودیت وظایف بانوان جامعه در حیطه خانه و خانواده را برخلاف موازین دینی و نص صریح قرآن خواند و افزود: مبلغان چنین ایده هایی در تضاد کامل با قرآن کریم حرمت می کنند، زیرا این کتاب آسمانی برای هر دو جنس زن و مرد وظایف یکسانی برای رستگاری جامعه تعریف کرده است.
وی، مکتب انسان ساز اسلام را مهمترین و پیشرفته ترین مکانیزم در حمایت از حقوق زنان برشمرد و اضافه کرد: اما پس از گذشت 1400 سال از ظهور اسلام هنوز جامعه اسلامی ما گرفتار خشونت علیه زنان است که البته در جوامع غربی نیز که خود مدعی حقوق بشرند این امر به فراوانی یافت می شود و از زن به عنوان ابزار تبلیغی استفاده می شود.
رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی، آداب و رسوم ناپسند محلی را از عوامل خشونت علیه زنان در کشور و استان بیان کرد و افزود: هر چند قوانین بین المللی، قانون اساسی و قوانین عادی در حمایت از حقوق زنان تاکید دارند اما باید توجه داشت که هیچ ابزاری برای کنترل آن بهتر از ترویج اخلاق مداری نیست.
حجت الاسلام مظفری یادآور شد: برای از بین بردن هر گونه خشونت علیه زنان باید نسبت به توسعه و گسترش اخلاق مداری و دین مداری در جامعه همت گمارده شود که در این عرصه نقش حقوق دانان و صاحب نظران علم حقوق و وکلا بسیار تعیین کننده و مهم است.
وی، ازدواج های اجباری و زودهنگام در سنین پایین را جزو گرفتاری های مهم جامعه امروزی بیان کرد و گفت: اینکه دخترانی با سن و سال پایین که حتی به بلوغ جسمی و فکری هم نرسیده اند مجبور به ازدواج می شوند، عملی غیر انسانی و غیر اسلامی است.
به گزارش ایرنا، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با اشاره به اینکه خشونت علیه زنان، طبقه، قومیت و فرهنگ خاصی ندارد، گفت: این موضوع کل جامعه را در بر می گیرد و طبق آمارهای موجود خشونت علیه زنان در جوامع غربی بین یک سوم تا یک پنجم و همین ارقام برای کشور ما نیز متصور است.
زهرا ساعی اظهار داشت: البته در ایران آمارهای پنهانی نیز وجود دارد که مسئولان باید به این آمارها دقت بیشتری داشته باشند چون بسیاری از افراد خشونت های اعمال شده علیه خود را بیان نمی کنند.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و فراکسیون زنان حمایت کامل از حقوق زنان دارد، افزود: باید توجه داشت که قوانین میزانی از بازدارندگی را دارد و ما باید بیشتر به حوزه های فرهنگ سازی تغییر جهت دهیم.
به گزارش ایرنا، همایش یک روزه منع خشونت علیه زنان به همت کمیسیون زنان کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی در دو نوبت صبح و عصر در تبریز برگزار می شود.
3038/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.