به گزارش ایرنا، نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه در جلسه هماهنگی اجرای این طرح در حوضه آبریز قلعه چای عجب شیر گفت: احیا دریاچه ارومیه باید یکی از اولویت های پژوهشی و مطالعاتی دانشگاه ها قرار گیرد و دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و مجموعه واحدهای دانشگاهی استان با بهره گیری از توانایی های اساتید و هیات علمی می‌ توانند نقش موثری در این امر ایفا کنند.
علی جلیلی با اشاره به حیاتی بودن موضوع احیا دریاچه ارومیه و لزوم تلاش ‌های جدی در این زمینه افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با بهره‌ گیری از پتانسیل‌ ها و ظرفیت‌ های عظیمی که دارد باید در حل مشکلات و مسائل کشور تأثیر گذار باشد.
وی گفت: برای ورود دانشگاه ها در احیا دریاچه ارومیه در پی اخذ مجوز راه ‌اندازی مرکز تحقیقات با موضوع احیای دریاچه ارومیه هستیم.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی می ‌تواند بخشی از امور مربوط به احیا و قسمتی از وظایف آن نظیر انجام پروژه‌ های تحقیقاتی را برعهده گیرد.
فرماندار شهرستان عجب شیر نیز گفت: دریاچه ارومیه یکی از کانون ‌های تولید ریزگرد بوده و در صورت خشک شدن این دریاچه، استان های شمال غرب تحت تاثیر ریزگردها قرار می گیرند.
عادل اصغرپور به اجرای طرح توسعه پایدار حوضه آبریز این دریاچه با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی و با بهره ‌گیری از ظرفیت‌ های علمی این دانشگاه اشاره کرد و افزود: این طرح به صورت پایلوت در عجبشیر اجرا می‌ شود.
وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح از سوی دانشگاه آزاد اسلامی هزینه خواهد شد گفت: در صورت موفقیت این طرح در این شهرستان، این طرح به عنوان طرح کلی در حوضه دریاچه ارومیه اجرا خواهد شد.
وی افزود: برای دستیابی به نتایج مطلوب در طرح فوق، جوامع محلی، دولت، بخش خصوصی و مردم نیز باید مشارکت و همکاری داشته باشند.
اصغرپور با بیان اینکه اکنون بیش از 90 درصد دریاچه ارومیه خشک شده افزود: بیشترین آسیب در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه متوجه شهرستان عجب شیر می شود.
وی گرایش روستاییان به مدیریت مصرف آب در حوضه این دریاچه را نتیجه اطلاع رسانی دانست و گفت: اجرای برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه از جمله اصلاح الگوی کشت، مسائل زیست محیطی و توزیع لوله آب کشاورزی در راستای احیای این دریاچه در شهرستان اجرایی شده که نتیجه اطلاع رسانی و حمایت دولت از این طرح ها ست.
وی با بیان اینکه پنج میلیون متر مکعب آب سد قلعه چای به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده گفت: مسئولان استانی باید به اجرای طرح پایاب سد قلعه چای که از اهمیت حیاتی برای کشاورزی منطقه برخوردار است توجه کنند.
شهرستان عجب شیر با 738 کیلومترمربع و حدود 71 هزار نفر جمعیت در98 کیلومتری جنوب غربی تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع شده و بیشترین آسیب ها از خشک شدن دریاچه ارومیه متوجه این شهرستان است.
3077/7485
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.