عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: وقتی تنها 7 دهم درصد از کل بودجه کشور را به مسایل فرهنگی اختصاص میدهند معلوم است که درصد ناچیزی از همین مبلغ برای تفریح و شادی مردم میماند.
به گزارش ایلنا ، محمد اسماعیل سعیدی صبح امروز در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه جامعه بیش از قبل به نشاط اجتماعی نیاز دارد، ابراز داشت: در شرایط فعلی برای افزایش نشاط عمومی، قبل از هر کاری باید این مقوله را باز تعریف کرد، بدین معنا که ابتدا مشخص شود تعریف ما از نشاط و شادابی در جامعه چیست و این شادابی دارای چه مولفهها، شاخصها و چارچوبهایی است، ضمن آنکه باید وظایف دستگاهها در این بین شفافسازی شود و تا زمانی که این مسائل مشخص نشود نمیتوان تغییری در شرایط فعلی ایجاد کرد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اینکه یکی از وظایف کمیسیون فرهنگی بازخوانی، شفافسازی، تببین و تعریف این مسائل است، استفاده از ظرفیتهای مردمی برای توسعه نشاط و عدم برخورد قهری با آنها را مهم خواند و افزود: باید این ظرفیتها را هدایت کرد نه آنکه با آنها مقابله شود.
وی با تاکید بر اینکه اختصاص تنها 2 درصد از سبد خانوار به تفریح و شادی برای جامعه جوان ایران بسیار ناگوار است و این رقم باید نجومی افزایش پیدا کند، یادآور شد: در طول 40 سال گذشته ثابت شده رفتارها و تصمیمات جزیرهای با موازیکاری راه به جایی نمیبرد بنابراین دستگاهها باید به انسجام و هماهنگی و زبان مصالحه برسند تا شادی و نشاط در جامعه گسترش یابد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم اذعان داشت: باید پذیرفت که در کشوری که بودجه فرهنگی آن صرفا 7 دهم درصد کل بودجه کشور است، درصد یا صدم درصد بسیار ناچیزی از بودجه و انرژی برای مسائل تفریحی و شادی مردم باقی میماند.
وی استقبال از رویدادهای فرهنگی خیابانی را به دلیل رایگان بودن بستری برای نشاط جمعی دانست و تصریح کرد: حمایت معنوی از مردم برای برگزاری این رویدادها کمترین کاری است که حاکمیت میتواند انجام دهد چراکه قرار نیست در اختیار آنها بودجه قرار دهد بلکه تنها نباید سنگی جلوی پایشان بیندازند.
سعیدی با بیان اینکه تا زمانی هزینه تفریحات کاهش پیدا نکند، طرحهای افزایش شادی در جامعه راه به جای نخواهند برد، تاکید داشت: باید امکانات ارگانهایی مانند شهرداری با هزینههای ناچیز در اختیار مردم قرار گیرند.
تخصیص بن تفریحات و اعتبار مناسب برای تفریح در فیش حقوق خانوارها از جمله راههای خروج از این معضل ازسوی این نماینده کمیسیون فرهنگی مطرح بود.