زندگی نامه محمدعلی نجفی

متولد:
1330-10-22
خلاصه مطلب:

به گفته خودش در خانواده ای از طبقه متوسط و در محله رودکی تهران متولد شده است. دوران دبیرستان را در مدرسه مروی که از مدارس به نام آن دوره پشت سرگذاشت و در سال 1349 بعد  از قبولی در کنکور به دانشگاه شریف رفت. در سال 53 موفق به کسب لیسانس از این دانشگاه  شد، مدتی بعد در مسابقات ریاضیات دانشجویی موفق به کسب مقام شد و برای تامین هیات علمی  دانشگاه صنعتی اصفهان که در دست تاسیس بود، بورس تحصیلی گرفت و راهی دانشگاه MIT شد و تا مقطع دکتری در آنجا ماند. 

وی در دوره اقامت در آمریکا به عنوان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان شرق آمریکا فعالیت می کرد، در آستانه انقلاب پایان نامه دکتری خود را نیمه کاره رها کرد و به ایران بازگشت. در دفتر نخست وزیری و سپس وزارت دفاع به عنوان  معاون شهید چمران فعالیت می کرد. مدتی بعد و همزمان با انقلاب فرهنگی، ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان به او واگذار شد. در دولت شهید باهنر و مهندس موسوی نیز به عنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی معرفی و انتخاب شد. طرح بازگشایی دانشگاه در سال 62 و برگزاری نخستین آزمون ورودی دانشگاه ها بعد از انقلاب فرهنگی از اقدامات موثر وی است. بعد از آنکه موفق به کسب رای اعتماد از مجلس دوم برای زارت آموزش و پرورش نشد، به دانشگاه شریف رفت و به تدریس ریاضییات در آنجا پرداخت. 

در سال 67، به عنوان وزیر آموزش و پرورش به کابینه مهندس موسوی پیوست و در سال 68  با کابینه نخست دولت سازندگی به فعالیت خود در این وزارتخانه ادامه داد. تاسیس دانشگاه فرهنگیان، باشگاه فرهنگیان، بیمه فرهنگیان، صندوق ذخیره فرهنگیان، پژوهشکده، نظام آموزشی جدید در مدارس از جمله مهم ترین اقدامات وی در این وزارتخانه وبده است. 

وی در سال 76، به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه از سوی سید محمد خاتمی انتخاب شد و برنامه سوم توسعه را تهیه  تنظیم کرد و تا سال 79  در این سمت باقی ماند، پس از آن نیز به عنوان مشاور رئیس جمهوری با  دولت همکاری داشت. در دولت های نهم و دهم، در هیچ سمت دولتی حضور نداشت.

در سال86، با قرار گرفتن در لیست اصلاح طلبان  شورای شهر تهران به این نهاد راه یافت و تا سال 92 در آنجا باقی ماند. با تشکیل دولت یازدهم به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی اما موفق به کسب رای اعتماد نشد. مدتی بعد به ریاست سازمان میراث فرهنگی انتخاب شد اما کمی بعد از آن استعفا داد. در انتخابات ریاست جمهوری اخیر، در اداره کمپین انتخاباتی روحانی دخیل بود. تابستان سال جاری و بعد از تشکیل شورای شهر پنجم تهران، به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و درحال حاضر در این سمت حضور دارد.  

پایگاه اینترنتی:  http://www.drnajafi.ir 

شغل: 

شهردار تهران(شهریور 1396 تاکنون)

سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ( مرداد 1393 - آبان 1393 )

معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ( مرداد 1392 - بهمن 1392 )

نماينده مردم در شوراي اسلامي شهر تهران ( 1386 -  1392 )

عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف  ( 1379 - 1389 )

رئیس سازمان برنامه و بودجه در كابينه حجت الاسلام و المسلمين آقاي خاتمي ( 1376 - 1379 )

وزير آموزش و پرورش( 1367 - 1376 )

وزير فرهنگ و آموزش عالي در كابينه هاي شهيد باهنر،‌ آيت الله مهدوي كني و مهندس موسوي ( 1360 - 1363 )

رييس دانشگاه صنعتي اصفهان ( 1359 - 1360 )

مشاور معاون نخست وزير در امور انقلاب ( شهيد دكتر چمران )( 1357 – 1358)

سابقه تحصیلی: 

کارشناسی ریاضیات (دانشگاه شریف)

کارشناسی ارشد ریاضی(دانشگاه MIT)

دکتری ریاضیات(دانشگاه MIT)

شهر: تهران

 

مقالات

  • کانال تلگرامی؛

    «سخنانِ چند روز پیشِ ریاست محترمِ جمهور در رسانه ملی در برنامه ای که برای ارائه گزارشِ 100 روزه دولتِ محترم تدارک دیده شده بود، به ما این امیدواری را داد که همچنان می توانیم به همکاری های گسترده همه ی ارکان دولت با شهرداری تهران امیدوار باشیم.»