زندگینامه فریدون عباسی

خلاصه مطلب:

دکتر فریدون عباسی دوانی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی است، او نماینده مردم کازرون و کوه چنار در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.

 

توضیحات :

دکتر فریدون عباسی دوانی در سال 1337 در کازرون متولد شد. او در سال 1363 در رشته فیزیک هسته ای از دانشگاه شیراز فارغ التحصیل شد، و مدرک دکترایش را در سال 1366 از دانشگاه فردوسی مشهد دریافت کرد، همچنین دکترای مهندسی هسته ای را از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 1381 اخذ کرد.

او دانشجویی با سابقه مبارزاتی علیه رژیم شاهنشاهی بود و پس از پیروزی انقلاب با وجود کم سن بودن به دلیل داشتن تجربه در جهاد سازندگی فارس حاضر می شود. 

او از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران درمی آید و  در دوران دفاع مقدس در کنار شهید جهان آرا و دیگر رزمندگان در خوزستان حاضر می شود، و مسئولیت پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی استان فارس در منطقه را نیز برعهده داشته است و در عملیات های مختلف نیز شرکت می کند. 

از سال 1372 فریدون عباسی عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین علیه السلام شد، و پس از آن ریاست این دانشکده را برعهده گرفت. 

او در سال 1386 توسط رئیس جمهور _دکتر احمدی نژاد_ به علت ارائه خدمات علمی به کشور، به عنوان استاد نمونه کشوری برگزیده شد و در مراسمی در دانشگاه شهید بهشتی در 27 مهر ماه سال 1389 از او تقدیر شد. او همچنین عضو شورای مرکزی انجمن هسته ای ایران است.

دکتر عباسی به همراه همسرش در 8 آذر ماه سال 1389 در میدان دانشجوی تهران مورد سوء قصد واقع شده و مجروح شد، در همان روز بود که دکتر مجید شهریاری نیز مورد سوءقصد واقع شد و به درجه شهادت نائل آمد.

او در بهمن ماه سال 1389 توسط دکتر احمدی نژاد به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی منصوب شد و جانشین علی اکبر صالحی شد، پس از آن در مرداد ماه سال 1392 دکتر روحانی علی اکبر صالحی را به ریاست سازمان انرژی اتمی منصوب کرد. 

دکتر عباسی ریاست هلدینگ صنعت آستان قدس رضوی را بر عهده داشته و رئیس هیئت مدیره شرکت کسب و کار رضوی بوده، که بالغ بر ۳۰ شرکت تولیدی و خدماتی اعم از شرکت شهاب خودرو، کمباین سازی ایران، کارخانه آبمیوه رضوی و…  را شامل می شود.

او همچنین در مجلس یازدهم شورای اسلامی به عنوان نمایده مردم کازرون و کوه چنار  حاضر بود.

مقالات

  • فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی در مجلس یازدهم و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که وقتی وزارت نیرو از سال‌های گذشته تا امروز چنین بدهی سنگینی به پیمانکاران صنایع آب و برق از جمله نیروگاه‌ها داشته است،‌ نیروگاه‌های کشور چگونه می‌توانند هزینه‌های جاری خود را تامین کنند، توضیح داد: پیگیری‌های بنده در دوره‌ای که در مجلس حضور داشتم، از این حکایت داشت که متاسفانه برخی نیروگاه‌ها از بعضی روش‌هایی غیرقانونی هزینه‌های خود را تامین می‌کنند. البته آن‌ها چاره‌ای ندارند در اصل این دولت است که باید پول وزارت نیرو را بدهد تا این وزارتخانه هم بتواند بدهی خود را به نیروگاه‌ها بپردازد تا نیروگاه‌ها هم بتوانند هزینه‌های جاری از جمله حقوق پرسنل یا هزینه‌های تعمیرات را تامین کنند. انباشت شدن این بدهی‌ها از سال‌های گذشته نیز باعث شده است که نیروگاه‌ها به اقدامات غیرقانونی مثل فروش گازوئیل روی بیاورند. یکی دیگر از کارهای خلافی که ممکن است نیروگاه‌ها برای جبران هزینه‌های خود انجام دهند، این است که در خود نیروگاه رمزارز تولید کنند، یعنی بخشی از برقی را که تولید می‌کنند، وارد شبکه نمی‌کنند و با استفاده از آن، ارز دیجیتال تولید می‌کنند؛ اگرچه در این زمینه هم نمی‌توانم موضوع را تایید یا تکذیب کنم، ولی در زمانی که در مجلس حضور داشتم، گزارش‌هایی در این زمینه دریافت کردم و نهادهای نظارتی باید این گزارش‌ها را بررسی کنند.