به اعتقاد بسیاری، دلیل دوری منطقه آزاد اروند از مردم و عدم کسب رضایت آن‌ها نبود مدیران بومی در راس این سازمان بوده است و این امر موجب شده که منطقه آزاد اروند با مردم بیگانه شود. با انتخاب دکتر پزشکیان، دولت وفاق ملی در گفتمان خود بر همراهی مردم در تمام سیاست‌ها و طرح‌های خود تاکید بسیار داشته است، در چنین شرایطی قطع به یقین بهره‌‌گیری از افراد مورد وثوق و اعتماد مردم می‌تواند در موفقیت گفتمان دولت تاثیرگذار باشد‌.

پایگاه خبری جماران؛ سید احمد مقدم موسوی: منطقه آزاد اروند به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی، نقش تاثیرگذاری در اقتصاد کشور و به ویژه خوزستان ایفا می‌کند اما در سال‌های اخیر آنچنان که باید رضایت مردم این استان از این مرکز اقتصادی کسب نشده است‌.

مردم استان خوزستان به دلیل سیاست‌های اتخاذ شده در این منطقه آزاد ، احساس دوری و عدم همبستگی با منطقه آزاد اروند پیدا کرده و گاه حتی نگاه تقابلی با آن داشته‌اند و بدون شک توسعه اقتصادی بدون همراهی مردم منطقه امکان‌پذیر نبوده و با موفقیت همراه نمی‌شود‌.

به اعتقاد بسیاری، دلیل دوری منطقه آزاد اروند از مردم و عدم کسب رضایت آن‌ها نبود مدیران بومی در راس این سازمان بوده است و این امر موجب شده که منطقه آزاد اروند با مردم بیگانه شود.

با انتخاب دکتر پزشکیان، دولت وفاق ملی در گفتمان خود بر همراهی مردم در تمام سیاست‌ها و طرح‌های  خود تاکید بسیار داشته است، در چنین شرایطی قطع به یقین بهره‌‌گیری از افراد مورد وثوق و اعتماد مردم می‌تواند در موفقیت گفتمان دولت تاثیرگذار باشد‌.

منطقه آزاد ار‌وند در جنوب خوزستان، شهرستان‌های آبادان و خرمشهر را زیر نظر خود دارد، دو شهر با سابقه‌ شهری بالا و ظرفیت‌های عظیم و متعدد که متاسفانه پس از جنگ هشت ساله دچار عقب‌ماندگی بسیاری شدند‌.

محرومیت و عدم‌بازسازی مناطق جنگی موجب رنج بسیار مردم ساکن این دو شهرستان شده است، شکل‌گیری منطقه آزاد اروند با هدف توسعه اقتصادی این منطقه بود که نتیجه آن رفاه و رضایت شهروندان است اما با گذشت این همه سال، این امر محقق نشده است.

بنابراین طبیعی است که این‌بار و پس از سال‌ها، تغییر اساسی در نگاه‌ اصلی منطقه آزاد اروند شکل گیرد و روش‌های مدیریتی  مبتنی بر همراهی مردم و رضایت جامعه بکار گرفته شود؛ بدون شک نخستین قدم در این مسیر، بکارگیری نخبگان و افراد دارای سوابق خوش از میان مدیران آشنا به شرایط خوزستان و به ویژه آبادان و خرمشهر است تا این پیام منتقل شود که قرار نیست برای همیشه تنها از منابع و ظرفیت‌های این منطقه بهره برد و مردم آن نادیده شوند‌.

از سوی دیگر در این شرایط مطالبه عمومی نیز شکل گرفته است که مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند و دیگر مدیران ارشد از میان افراد بومی انتخاب شوند.

"به شدت موافق تصدی‌گری مدیران بومی در منطقه آزاد اروند و صنایع مرتبط هستیم. این مدیران نه‌تنها با چالش‌های محلی آشنا هستند بلکه می‌توانند با مشارکت دادن مردم در حل مشکلات، راهکارهای مؤثرتری ارائه دهند." این گفته رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی است‌.

مصطفی مطورزاده نماینده خرمشهر در ادامه می‌گوید: "ما برای اینکه نیروهای شایسته و قابل به جایگاه واقعی خود برسند هر کاری که لازم باشد انجام می‌دهیم. آماده‌ایم تا از نیروهای بومی شایسته برای تصدی مسئولیت‌های کلیدی حمایت کنیم و آن‌ها را در مسیر خدمت‌رسانی بهتر به مردم قرار دهیم."

وی با تاکید بر "ضرورت به‌کارگیری نیروهای شایسته و بومی در سطوح مدیریتی استان" عنوان می‌کند:"مدیران بومی شناخت دقیق‌تری از مشکلات و اولویت‌های منطقه دارند."

مطورزاده به دلایل اصرار بر بومی‌گزینی در انتصابات اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: "مدیران بومی به دلیل شناخت دقیق‌تر از جغرافیا، فرهنگ و نیازهای مردم منطقه می‌توانند اولویت‌بندی واقعی‌تری برای حل مشکلات داشته باشند. این مدیران نه‌تنها با چالش‌های محلی آشنا هستند بلکه می‌توانند با مشارکت دادن مردم در حل مشکلات، راهکارهای مؤثرتری ارائه دهند."

نماینده مردم خرمشهر در مجلس و رئیس مجمع نمایندگان خوزستان، اشتغال، خدمات شهری و آب را از مهم‌ترین خواسته‌های مردم و چالش‌های پیش‌روی مسئولان در منطقه آزاد اروند می‌داند و می‌گوید: "مردم خرمشهر و آبادان انتظار دارند که مسئولان به این چالش‌ها به‌طور جدی بپردازند. ما به‌عنوان نمایندگان مردم، پیگیر این موضوعات هستیم و از هر اقدامی که منجر به بهبود شرایط زندگی مردم شود، حمایت می‌کنیم."

وی همچنین بر لزوم مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها تأکید دارد و تصریح می‌کند: "مردم باید در فرآیند تصمیم‌گیری و اجرای پروژه‌ها مشارکت داشته باشند. این مشارکت نه‌تنها باعث افزایش رضایت عمومی می‌شود بلکه به بهبود کیفیت خدمات و پروژه‌ها نیز کمک می‌کند‌."

مطورزاده با اشاره به نقش کلیدی منطقه آزاد اروند در توسعه اقتصادی خوزستان، می‌گوید: "منطقه آزاد اروند پتانسیل بالایی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی دارد. ما از هر اقدامی که منجر به توسعه این منطقه و بهبود شرایط زندگی مردم شود، حمایت می‌کنیم و آماده‌ایم تا در این مسیر با تمام توان همراه باشیم."

بدون شک توسعه بدون مردم معنایی ندارد و اساسا محقق نخواهد شد، از آنجایی که در مناطقی مانند آبادان و خرمشهر که بدلیل جنگ تحمیلی، نیاز شدید به توسعه دارند، ضرورت همراهی مردم و توجه به مردم بیشتر احساس می‌شود.

در چنین شرایطی که سازمان منطقه آزاد اروند به عنوان عالی‌ترین رکن حاکمیتی در آبادان و خرمشهر به شمار می‌رود، استفاده از مدیران بومی کارآمد و کاردان ضروری به نظر می‌رسد‌.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.