در تقویم ایران باستان که هر ماه شامل 30 روز بوده و زرتشتیان همچنان آیین های خود را بر اساس آن برگزار می کنند هر یک از روزهای ماه با عنوان مشخصی نامگذاری شده که نام 12 روز از ماه با نام ماه های سال مشابه است.
آیین های ماهیانه در این تقویم زمانی برگزار می شود که نام روز و ماه با یکدیگر مطابق باشد؛ برای مثال روز پنجم هر ماه به عنوان اسفند نامگذاری شده و آیین اسفندگان در روز اسفند (پنجم) از ماه اسفند برگزار می شود.
واژه اسفند، نمادی از دلدادگی، بخشندگی، مهر و فروتنی است و زرتشتیان این روز (پنجم) از ماه اسفند را برای بزرگداشت و پاسداشت مقام زن در نظر گرفتند.
از قدیم رسم بر این بوده که زنها همزمان با آیین اسفندگان کاری انجام ندهند و امور خانه در این روز توسط مردان انجام شود.
ارج نهادن به زنان و دادن پیشکش (هدیه) به آنان در این روز از سنتهای کهن اسفندگان است.
همچنین پاک نگه داشتن و آلوده نکردن زمین و جمع آوری آلودگی ها و زباله ها از دل طبیعت اقدامی بسیار نیکو در این روز است.
نکته مهم نزدیک بودن زمان برگزاری جشن اسفندگان با روز ولتاین است.
ایران کشوری با تمدن و فرهنگ چندین هزارساله است و همواره باید تلاش شود تا فرهنگ ایرانی و اسلامی پاس داشته و تلاش شود که فرهنگ غربی جایگزین فرهنگ ایرانی نشود.
ولنتاین که در فرهنگ غربی از آن به عنوان روز عشق یاد می شود روز 14 فوریه (24 بهمن) و اسفندگان که از آیین های کهن ایران باستان است روز 29 بهمن برگزار می شود؛ از این رو، اگر قرار است روز عشق در کشورمان پاس داشته شود چه خوب است که آیین باستانی اسفندگان جایگزین فرهنگ غربی ولنتاین شود.
همزمان با آیین اسفندگان، نمایشگاه توانمندی ها و صنایع دستی بانوان زرتشتی نیز توسط کمیسیون بانوان انجمن زرتشتیان یزد در تالار خسروی این شهر برپا شده است.
150 هزار اقلیت زرتشتی در جهان زندگی می کنند که 30 هزار نفر آنان در ایران و حدود 6 هزار نفر هم در شهرهای یزد، تفت و اردکان در استان یزد سکونت دارند.
آتشکده و دخمه، دو اثر مهم زرتشتیان استان یزد است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
7532/ 6197 خبرنگار: سعیدصادقی مقدم**انتشار: محمدحسین فلاح
irnayazdd@
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.