آیتالله محمدرضا ناصری روز چهارشنبه در دیدار با مدیران برق منطقهای به شعار امسال اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین عرصههای جهش تولید که باید به آن توجه صورت گیرد وارد شدن به عرصه تولید ماشینآلات و خودکفایی است.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد کارخانهها محصولات تولیدی خود را افزایش دهند یک موضوعی است که از اهمیت بالایی برخوردار است ولی وقتی ماشینآلات این تولید به خارج وابسته باشد با کمترین فشاری به مشکل بر میخوریم.
امام جمعه یزد تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم اقتصاد خود را در برابر تکانهها و فشارهای اقتصادی و تحریمها به خوبی مدیریت کنیم و قدرت کافی را در حوزههای اقتصادی داشته باشیم باید در تمام این عرصهها به خودکفایی برسیم.
ناصری یزدی گفت: افرادی که به عنوان متصدیان دستگاههای تولیدی و صنعتی فعالیت میکنند نباید صرفا به این فکر کنند که دستگاه را روشن و خاموش کرده و مطابق با دفترچه راهنمای آن کار کنند.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع دانشبنیان در راستای دستیابی به تکنولوژیهای نوین در صنعت برق خاطر نشان کرد: دستیابی به این تکنولوژیها به ویژه در حوزه انرژیهای خورشیدی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
امام جمعه یزد با اشاره به ضرورت رعایت مسائل زیست محیطی از سوی کارخانهها برای جلوگیری از آلوده شدن هوا یادآور شد: در بازدید از کارخانههای مختلف از مدیران سوال کردم که آیا واقعا توان ساخت این فیلترها در داخل کشور نیست که همه در این بازدیدها متقاعد شده بودند که اگر حمایت از نخبگان ایرانی صورت پذیرد تمام این تکنولوژیها دست یافتنی است.
همچنین مدیرعامل برق منطقهای یزد با اشاره به اقداماتی که در راستای استفاده از نیروگاههای خورشیدی صورت گرفته گفت: ظرفیت نیروگاههای خورشیدی استان به ۶۸ و نیم مگاوات میرسد.
ابوالفضل اسدی با اشاره به خساراتی که طوفان به شبکه برق وارد کرده افزود: در طول مدت شیوع کرونا پیمانکاران شرکت برق برای خدمترسانی به مردم به صورت دائم مشغول به فعالیت بودند.
وی تصریح کرد: در این ایام فعالیت این پیمانکاران و کارکنان شرکت برق شاید کمتر دیده شده باشد ولی همین خدمات به صورت دائم صورت گرفت تا مشکلی در زمینه تامین برق بیمارستانها، منازل و کارخانهها به وجود نیاید.
این مسوول خاطر نشان کرد: بعضی از فعالیتهایی که در استان صورت گرفته بود نیاز به فعالیت شبانهروزی پیمانکاران داشت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی زمینه فعالیت این واحدها را فراهم کردیم.
اسدی با بیان اینکه تاکید شرکت تولید برق بر استفاده از ظرفیت انرژیهای خورشیدی است گفت: امسال در دستور کار داریم که یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی را به مدار تولید استان اضافه کنیم.
مدیرعامل برق منطقه ای یزد گفت: با نصب این نیروگاه، ظرفیت اسمی تولید نیروگاههای خورشیدی در استان یزد به ۶۸ و نیم مگاوات میرسد و به تولید پراکنده هم ۱۰ مگاوات افزوده میشود.
همچنین یکی از مدیران شرکت برق منطقهای یزد گفت: طی سال گذشته نزدیک به ۸۰۰ مگاوات کار تعمیراتی داشتیم و با وجودی که فعالیت ما به شیوع کرونا ارتباط پیدا کرده بود این فعالیتها بدون توقف ادامه پیدا کرد.
محمد جعفری افزود: برای ما این کار خیلی مشکل بود که به رغم همه محدودیتهای تردد و اسکان، ۴۰ نفر نیروی پیمانکار مشغول به فعالیت بودند تا با انجام اقدامات تعمیراتی، در تابستان با مشکل برق روبرو نشویم.
هم اکنون این استان ۶۵۴ هزار مشترک دارد که ۸۱.۲ درصد آنها خانگی، ۲.۳ درصد عمومی، ۱.۴ درصد کشاورزی، ۱.۷ درصد صنعتی و ۱۳.۴ درصد تجاری است.
۵۳ درصد فروش انرژی شرکت توزیع برق استان مربوط به بخش صنعتی، ۱۵ درصد کشاورزی، ۲۱ درصد خانگی، ۶ درصد عمومی و پنج درصد تجاری است.
در برق منطقه ای هم ۷۳درصد برق مصرفی مربوط به بخش صنعت است که از این لحاظ یزد جزو استان های پیشتاز کشور محسوب می شود.