نقی تقوایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد این پایگاهها در استان را چهار مورد بیان کرد و افزود: پایگاه مرکزی یزد واقع در صفاییه میدان ابوذر، شیفت صبح از ساعت 8 الی ۱۳ و شیفت شب از ساعت 20 الی 23:30 ، مرکز ثابت خونگیری آزادشهر از ساعت ۸ صبح الی 12:30، پایگاه انتقال خون شهرستان اردکان شیفت صبح از ساعت 8 الی ۱۳ و شیفت شب از ساعت 21 الی 23:30 بجز ۵ شنبهها و پایگاه انتقال خون شهرستان میبد از ساعت 8 الی ۱۳ دایر هستند.
وی دارا بودن حداقل وزن 50کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل 18 سال تمام و حداکثر 60سال تمام، برخورداری از سلامت کامل و نداشتن ابتلا به کم خونی را از شرایط فردی اهدا کننده خون بیان کرد.
تقوایی با بیان اینکه نیاز به خون و فرآورده های خونی مختص زمان خاصی نیست افزود: بیماران نیازمند در تمام ماههای سال به خون و به ویژه پلاکت نیاز دارند.
مدیر پایگاه انتقال خون استان یزد از شهروندان خواست در این ماه مبارک همچون ماههای قبل در این امر خداپسندانه و معنوی شرکت کنند.
تقوایی با اشاره به اینکه اهدا کنندگان مستمر تا سن 65 سالگی می توانند خون بدهند گفت: افراد هنگام اهدای خون کارت ملی خود را به همراه داشته باشند.
وی میزان اهدا کنندگان خون مردان در استان را 97 درصد و بانوان را سه درصد اعلام کرد و از بانوان خواست که در این امر هم حضوری فعال داشته باشند.
تقوایی اضافه کرد: خون اهدایی در اعمال جراحی، تصادفات، زایمان و بسیاری از بیماریها از جمله تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر پایگاه انتقال خون استان یزد، نوع آزمایش های به عمل آمده از خون های اهدایی را هپاتیت ،C ،B ایدز و بیماری های مقاربتی ذکر کرد.
متوسط اهداکنندگان خون در استان یزد به ازای هر هزار نفر جمعیت 37 نفر است در حالیکه این رقم در کشور 27 نفر است.
استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85درصد در شهرها و بقیه در مناطق روستایی و آبادی ها زندگی می کنند.