این روزها کمبود ماسک و دستکش به عنوان بخشی از لوازم بهداشتی تعدادی از شهروندان را نگران کرد و در این میان گروهی از جوانان ، افراد خیر، سازمان های مردم نهاد و بانوان در حد توان ماسک مورد نیاز مردم و مراکز درمانی استان یزد را تهیه می کنند.

در حالیکه روزهای پایان سال ۹۸ نزدیک است، تعدادی از خیاطان و کارکنان تولید پوشاک در یزد به دوخت لباس شب عید مردم سرگرم بودند،بیماری کرونا بسیاری از ذهن ها را مشغول به خود کرد، و در چنین شرایطی دوخت ماسک و سایر لوازم بهداشتی که از جمله اقلام ضروری این روزهاست، آنها وارد میدان کرد.

در چنین شرایطی حس همدلی در میان گروه ها و طیف های مختلف جامعه به اوج خود رسید و یادآور خودگذشتگی و همبستگی ملی در دوران دفاع مقدس است، بسیاری از جوانان امروزی هشت سال دفاع مقدس را ندیدند و حتی برخی ها هم خاطره ای از آن روزها در ذهن ندارند، آنچه به ذهن آنها خطور می کند، مطالب کتاب ها، شرح حال رزمندگان ، آزادگان و جانبازان ، مسوولان وقت، فرماندهان سپاه و ارتش است.

در آن زمان گروه های مختلف مردم رزمندگان اسلام را پشتیبانی می کردند و بسیاری از مادران، خواهران و حتی مادر بزرگ ها هم  برای رزمندگان لباس می بافتند.

این روزها، آنها بار دیگر همانند آن دوران با استفاده از تجربه آن عصر همه در خط مقدم مقابله با کووید ۱۹( کرونا) بسیج شدند و کمر همت بستند تا مجموعه نیروهای پزشکی و درمانی را که به مدافعان جبهه سلامت معروف شدند، تنها نگذارند.

 این روزها در مناطق مختلف استان یزد افرادی مشغول به تولید ماسک هستند و صدای چرخ خیاطی آنها در کارگاه های تولیدی و خانگی پیام دوستی  و همبستگی را زمزمه می کند، یکی برش می زند، دیگری کار زیرچرخ  را انجام می دهد، یکی ضدعفونی و  دیگری هم سریع ماسک های تولیدی را بسته بندی می کند.

با اینکه دل بسیاری به خاطر ابتلای برخی افراد به کرونا ناراحت است ، اما در کارگاه‌های تولید ماسک ،خستگی معنا ندارد و همه با عشق کار می کنند.

به این بهانه به کارگاه پوشاک ۲ جوان یزدی که خط تولید کارگاه خود را به ماسک تغییر دادند تا سهم خود را در مهار کرونا ایفا کنند، موضوغ گزارش خود انتخاب کردم.

وارد کارگاه شدم، همه با ماسک و با حفظ رعایت فاصله مشغول دوخت ماسک بودند، پس از سلام و خسته نباشید، با یکی از این ۲ جوان مسوول کارگاه به گفت و گو نشستم.

از محمد صالح ایزدپناه صاحب کارگاه که مشغول دوخت ماسک بود، در مورد انگیزه تغییر خط تولید کارگاه از دوخت لباس به ماسک بهداشتی سووال کردم، در پاسخ گفت:  حدود یکسال قبل با مشارکت آقای احمد قاسمی دوخت لباس مردانه را آغاز کردیم  و با توجه به نیاز کشور در شرایط کنونی به دلیل شیوع ویروس کرونا به برخی لوزام بهداشتی چون ماسک ، اقدام به این کار کردیم.

وی در بیست و ششمین بهار زندگی خود با عشق و علاقه در حال دوخت ماسک است، افزود: از مادرش، خواهران، چند  تن از اقوام و آشنایان برای تولید ماسک دعوت به همکاری کرد، پیشنهادش با استقبال روبرو شد و آنها با چرخ خیاطی خود در کارگاه مشغول  شدند.

به گفته ایزدپناه تعداد آنهاهم اکنون  به ۱۰ نفر رسید و برخی آشنایان هم نسبت به تهیه ماسک در منزل قول همکاری دادند.

این جوان پرتلاش افزود: روزانه از ۶ صبح تا ساعت ۲۳ شب چهار تا پنج هزار عدد ماسک تولید می کنند و برخی افراد هم به صورت خودجوش بعد از نماز صبح کار را شروع می کنند.

وی در مورد تهیه پارچه و مواد اولیه مورد نیاز برای ماسک گفت: پارچه مورد نیاز را  تعدادی افراد خیر تامین و نخ و مواد اولیه را خودشان تهیه می کنند.

ایزدپناه با قدردانی از حمایت های پدرش تصریح کرد: مجموعه افراد در قبال دوخت ماسک هزینه ای دریافت نمی کنند و بیشتر کارکنان کارگاه بانوان هستند، آنها هم توقع دستمزد ندارند، فقط برای کمک به مردم و رضای الهی کار می کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی افراد خیر هم پیشنهاد تامین هزینه های نهار ، صبحانه و پذیرایی را دادند، قبول نکردیم، بهتر است، این هزینه ها صرف خرید لوزام بهداشتی و درمانی استان شود.

ایزدپناه افزود: برخی بانوان شاغل در کارگاه در برش به خانم هایی که در منزل یا مکانی دیگر در تولید ماسک همکاری دارند، نیز کمک می کنند.

وی اضافه کرد: روزانه ماسک های تولید پس از ضدعفونی توسط افراد مربوطه در بین مردم و مراکز درمانی توزیع می شود.

این جوان خوش ذوق یزدی که از این اقدام خود و همکارش راضی بود، تصریح کرد: تکمیل کارهای سفارشی مشتریان را به زمان دیگری موکول کردند و با توجه به شرایط روز، اولویت بر دوخت ماسک برنامه ریزی شد.

مادر این جوان یزدی نیز در گفت و گو با گزارشگر ایرنا از اقدام پسر و همکارش اظهار رضایت کرد و گفت: با تمام وجود پیشنهاد همکاری برای دوخت ماسک را پذیرفت.

وی افزود: مجموعه افراد کارگاه ، فامیل هستند و بدون دریافت دستمزد با عشق و علاقه به کار خیر فعالیت دارند و بسیاری از افراد خیر و صنف خیاطان هم کارهای سفارشی شب عید را به زمانی دیگری موکول کردند و درصدد هستند با دوخت و توزیع رایگان ماسک، نیاز مردم را تامین کنند که معنای این  کار آنها را باید در این شعر زیبا جست و جو کرد:

« بنی‌آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند - چو عضوی به‌درد آورَد روزگاردگر عضوها را نمانَد قرار- تو کز محنت دیگران بی‌غمی - نشاید که نامت نهند آدمی.»

همچنین سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در یزد روز چهارشنبه به ایرنا گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری از ابتدای شیوع تاکنون به ۴۷۱ نفر در استان رسید که از این تعداد آزمایش ۴۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته مثبت اعلام شد.

ابراهیم سلمانی  اظهار داشت: تاکنون هزار و ۶۵۱ نفر با علایم مشکلات تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری شدند که از این تعداد نمونه ۹۷۱ نفر برای تایید نهایی به آزمایشگاه ارسال شد.

تاکنون ۴۷نفر در استان یزد بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.