در این مراسم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری مهریز با اشاره به نقد و بررسی این کتاب گفت: برگزاری جلسههای نقد و بررسی آثار مکتوب مولفان میتواند تصویری روشن از محتوا و میزان اعتبار یک کتاب به جامعه ارائه کند.
محمدجواد برزگر ادامه داد: نگارش کتاب در زمینه معرفی و بیان شخصیت شهیدان منطقه بسیار ارزشمند است و قلمزدن در این راه موجب ماندگار شدن یاد و خاطره شهدا و انتقال سیره و تفکر آنها به نسل امروز میشود.
وی به دهه فجر اشاره کرد و بیان داشت: این دهه ایام مناسبی برای معرفی کتابهای مفید در راستای مباحث انقلاب و رهنمودهای امام (ره) است و دستگاههای فرهنگی این فرصت را مغتنم شمرده و با تهیه بنرهای معرفی کتاب و برگزاری نشستهای کتابخوان و مسابقات در ترویج و نشر آثار ارزشمند انقلاب گام بردارند.
این مسوول افزود: دستگاههای اجرایی تحولی را در برنامههای فرهنگی ایجاد کنند و تبلیغات و اطلاعرسانی برنامههای دهه فجر به آحاد جامعه بسیار مهم است و در ادامه آن مستندسازی این فعالیتها توسط اداره ها و سازمانهای مربوطه است.
برزگر به جایگاه خوب انجمن کتابخانههای مهریز در گزارش نهاد کتابخانههای استان اشاره کرد و گفت: کسب رتبه اول تا سوم در بین انجمنهای استان حاصل تلاش و پیگیریهای خوب اعضای حقیقی و حقوقی انجمن است.
همچنین رییس اداره کتابخانههای عمومی مهریز با اشاره به اهمیت گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در کتابخانهها گفت: فعالیتهای فرهنگی جدید و خوبی توسط این اداره تدارک دیده شده است.
سعید قریشی ، نشستهای کتابخوان، نمایشنامهخوانی، قصهگویی، نمایش خلاق با موضوع انقلاب، روایتگری، نمایشگاه کتاب، جمعخوانیکتاب «پیامها و نامههای امام(ره)، جمعخوانی و نشست هنر در کلام رهبری و حکومت اسلامی از دیدگاه امام علی(ع) را از مهمترین برنامههای دهه فجر اعلام کرد.
همچنین سیدکاظم حسینی مدیر آموزش و پرورش مهریز، ایام فاطمیه را فرصتی مناسب در راستای معرفی کتابهای حضرت زهرا(س) دانست و گفت: معرفی کتاب با موضوع حضرت زهرا(س) توسط معلمان و کتابداران به دانشآموزان کار بس نیک و اثرگذار است.
در این جلسه مسلم زارع بیدکی هنرمند و فعال فرهنگی مهریز، کتاب «پایان انتظار» ، یادنامه دانشجوی شهید محسن زاده، نوشته سید عباس حسینی و چاپ انتشارات مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یزد را معرفی کرد.
همچنین حسینی نویسنده کتاب، برخی شاخصههای اخلاقی، فردی و وصیتنامه این شهید را روایت کرد و در ادامه گفت: نوشتن در خصوص شهدا دشوار است چرا که بیان جانفشانی و ایثار شهدا با کلمات قابل توصیف نیست.
همچنین سیدمصطفی محسنزاده برادر شهید با تشکر از نویسنده و ویراستاری کتاب گفت: این اثر نگاه کوتاهی دارد به زندگی و خاطره برادر شهیدم سید مهدی که خاطره و لحظه های از زندگی او در هشت سال دفاع مقدس به خوانندگان ارائه شده است.
دیگر اعضای انجمن کتابخانههای عمومی مهریز نیز در این جلسه به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود پرداختند.
اهدای کتاب به مناسبتهای مختلف در مراکز مذهبی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی، برگزاری اختتامیه مسابقه دل نوشته «من هم یک قاسم سلیمانی هستم» در ۱۹ بهمنماه جاری، و تجلیل از ۱۵ برگزیده این مسابقه و معرفی کتاب پایان انتظار در مدارس به صورت نمایشنامه خوانی از مهمترین مصوبات این جلسه بود.
در پایان مراسم، هدایایی از طرف اداره کتابخانههای عمومی مهریز به نویسنده، ویراستار و برادر شهید اهدا شد.
شهید محسن زاده ، اول اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۶ در شهرستان مهریز متولد شد و بیست و سوم خردادماه سال ۱۳۶۷ در عملیات بیت المقدس در شلمچه به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
مهریز ۱۲ کتابخانه عمومی با ۱۴۰ هزار نسخه کتاب دارد.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.