رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق روز دوشنبه به ایرنا گفت: مرمت کاروان سرای میدان خان از سال۹۵ آغاز شده بود و جریان زندگی در این بافت تاریخی از طریق مرمت آن ادامه پیدا کرد.
لیلا رنجبر خاطرنشان کرد: این میدان شامل حمام، آب انبار، مدرسه علمیه، مسجد جامع تاریخی، معابر تاریخی و کاروان سرای زرتشتیان است.
وی با بیان اینکه به منظور اجرای طرح عملیات بهسازی و مرمت این میدان تاریخی ۶ میلیارد ریال بودجه هزینه شده است اظهار داشت: مرمت این بنا اکنون به صورت کف سازی حیاط ، سردر ورودی میدان طاق دوم آن نیز با استفاده از مصالح سنتی آجر فرش با بهره گیری از آجر فرش ۲۰ در ۲۰ و آجر ۱۰ در ۲۰ و ملات ماسه، آهک، سیمان سفید و پودر سنگ انجام شد.
وی تصریح کرد:در کنار اجرای این پروژه ، کارمرمت کاروان سرای زرتشتیان هم کف سازی و آماده بهره برداری است.
این مسوول، حصول جریان زندگی در این میدان تاریخی را از طریق مرمت آن بیان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا ۵ سال آینده یک هویت و بازآفرینی در این فضا ایجاد کنیم.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بافق بیان کرد: مرمت میدان خان زمانی اتفاق میافتد که تمامی ۲۹مغازه این میدان به فضاهای فرهنگی و تجاری تبدیل شود.
رنجبر همچنین با بیان اینکه کاروان سرای میدان خان و دفتر نمایندگی میراث، و به عبارتی خانه وحشی بافقی شاعر شهیر کشورمان چشم و چراغ ورود گردشگر به بافق و بناهای تاریخی است، گفت: اولین انتخاب گردشگرانی که علاقمند به بافت و بناهای تاریخی هستند کاروان سرای میدان خان است.
وی افزود: مرمت چنین بناهایی علاوه بر جذب گردشگر سبب میشود تا ساکنین و مالکان بافت، احساس هویت کنند و به بافت تاریخی باز گردند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق، میدان و کاروانسرای خان را قلپ تپنده تجاری این شهر عنوان کرد و افزود: این کاروان سرا علاوه بر اینکه فضا و اسکان در اختیار کاروانها قرار میداده، محل تکمیل کننده فعالیتهای تجاری در میدان خان بوده است.
میدان خان در قلب بافت تاریخی شهر بافق بین امامزاده عبدالله (ع) و مسجد جامع این شهر واقع شده است.
این بنا تاریخی از دوران افشاریه به یادگار مانده و در پانزده دی ماه سال ۱۳۸۷ با شماره ۲۴۳۶۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.