از آنجا که "خوشتر آن باشد که سر دلبران، گفته آید در حدیث دیگران"؛ به سراغ تعدادی از پرشکان و متخصصان یزدی رفتیم تا اهمیت کار پرستاران را از آنها بشنویم، همان‌هایی که ارتباط بیشتری با پرستاران دارند و با سختی‌های کار آنها آشناتر هستند.  

یک فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم با تبریک هفته پرستار و ولادت با سعادت زینب کبری (س) و با بیان اینکه بیشتر زحمات بیماران بر دوش پرستاران است افزود: این قشر با سعه صدر و وظیفه شناسی، ساعت‌ها بالای سر بیماران هستند تا درمانی که پزشک برای بیمار برنامه‌ریزی کرده به نتیجه برسد.

دکتر مسعود رحمانیان گفت: پرستاران، فرشتگان خوب خداوند روی زمین هستد، هر زخمی که پانسمان می‌کنند و هر دارویی که به بیمار می‌دهند، هر قدمی که در کنار بیمار برمیدارند سعی می‌کنند، نجات بخش و مرهم آلام بیمار باشند.

وی با بیان اینکه پرستاران برای بیماران، هم پدر، هم مادر و هم به نوعی دوست آنها هستند اظهار داشت: این قشر، مرهم زخم بیماران هستند و به آنها روحیه می‌دهند تا بیمار به بهبودی دست یابد.

این متخصص خاطرنشان کرد: زمانی که بیمار در خواب فرو میرود ، پرستاران بیدار هستند و نفس های بیمار را میشمارند تا حیات در بدنش جاری باشد و  زمانی که بیمار استراحت می کند پرستارها چشمانشان به صفحات مونیتور قلب دوخته است که مبادا مشکلی پیش آید.

وی اضافه کرد: پرستاران واقعی و وظیفه شناس این مرز و بوم بدون توجه به ناملایمات، نامهربونی‌ها، بی توجهی ها و مشکلات، همواره پشت و پناه بیماران و پزشکان هستند بنابراین باید قدرشان را بدانیم و دست شان را بگیریم.

یک متخصص بیهوشی هم با تبریک هفته پرستار گفت: هفته پرستار روز درخشیدن ایمان در قلب‌های مهربان و روز افتخار انسان به انسانیت است.

دکتر مرتضی مناقب اظهار داشت: این هفته، تجلیل از رادمردان و گرامی‌بانوانی است که جان در طبق اخلاص نهاده و پروانه وار بر گرد شمع وجود بیماران طیران می‌کنند.

 یک متخصص چشم و فلوشیپ بیماری‌های شبکیه هم اظهار داشت: خدمتی است که یک پرستار برای بیماران انجام می‌دهد اگر بیشتر از خدمت یک پزشک نباشد، از آن هم کمتر نیست.

دکتر حمیدرضا برخورداری اضافه کرد: مراقبت در مصرف به موقع داروها، رعایت رژیم غذایی و خوش اخلاقی پرستار با بیمار در بهبود او مؤثر است.

دکتر "مژگان ادریسی" متخصص زنان و زایمان هم با تبریک سالروز تولد حضرت زینب و روز پرستار یادآور شد: پرستاران عزیز و زحمتکش با جان و دل برای بهبود بیماران تلاش و فداکاری می‌کنند که جای قدردانی دارد.

وی با بیان اینکه پرستاری، شغل بسیار خطیر و ارزشمندی است افزود: غیر از زحمات بی‌ دریغی که پرستاران برای بیماران می‌کشند با کلام محبت آمیز و لبخند مهربان و دادن روحیه به بیماران میتوانند در بهبود سریعتر این عزیزان نقش داشته باشند.
این متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: امید که مردم و مسولان قدر این قشر زحمتکش جامعه را بدانند و اسباب دلگرمی و آسایش این عزیزان را مهیا کنند.

"افسانه قاسمی" متخصص سونوگرافی و رادیولوژی هم اظهار داشت: پرستاری، حرفه‌ای پر استرس است و پرستاران برای بهبودی بیماران تلاش می کنند اما زحمت این سفیدپوشان به درستی دیده نشده و ارج گذاشته نمی شود.

یک متخصص پوست، مو و زیبایی هم در این زمینه گفت: پرستاران تمام اوقات خود را صرف بهبودی آلام بیماران می کنند و خواب راحت را برخود حرام می دارند تا بیماران راحت باشند، در حالیکه که خود از شدت کار، خسته‌اند اما در تلاش هستند بیماران افسرده و رنجور لبخند بزنند و امید به زندگی را به او هدیه  دهند.

دکتر نصرت پورسینا اضافه کرد: چه بسا اکثر اوقات باید مرهمی بر زخم ها و دردهای همراهان بیماران باشند باید قدر تلاشهای آن ها را دانست.

دکتر "مریم دهقانی" متخصص بیماریهای داخلی هم گفت: ورود به حرفه پرستاری و ادامه آن مستلزم داشتن عشق و علاقه وافر به این رشته است چرا که یک پرستار ارتباط مستقیم با بیماران و آلام آنها دارد.

وی اضافه کرد: کار پرستاری شبانه روزی است و پرستاران سه شیفت صبح، عصر و شب را باید به بیماران خدمات بدهند و حتی در روزهای تعطیل و غیر تعطیل هم آرامش ندارند.

این متخصص تصریح کرد: کار پزشکی و درمان بدون حضور پرستار مجرب و وظیفه شناس، امکان پذیر نیست؛ پرستاران، امانتدار پزشکان هستند و بیماران امانتهایی که پزشکان در زمان عدم حضور خود در بیمارستان به پرستاران می سپارند تا دستورات پزشکی را اجرا و رسیدگی کنند.

دهقانی یادآور شد: طبابت کار تیمی است و پزشک و پرستار، مکمل یکدیگر هستند.

یک متخصص طب سوزنی هم در این زمینه گفت: پرستاران تحت فشارهای عصبی فراوانی چون فشارهای کاری خیلی زیاد، شب بیداری ، شیفت شب و درگیری با بیماران هستند و از سوی دیگر مسائل خاص زندگی خودشان را هم دارند.

دکتر عباس هاشم بیگی با بیان اینکه در زمینه مسائل معیشتی، درآمدهای آنها پایین است افزود: پرستاران اگر بخواهند مرخصی بروند حتما باید با همکار خود هماهنگ و یک نفر را جای خود قرار دهند.

وی اضافه کرد: نباید پرستاران را با هیچ قشری مقایسه کرد چون هر کدام مشکلات خاص خود را دارند این مقایسه ممکن است سلامت بیمار و جامعه را تحت‌الشعاع قرار دهد.

وی حس دوستی و همکاری بین پرستاران و پزشکان را ستود و نقش رسانه ها برای بهبودی اوضاع کاری و معیشتی پرستاران در این زمینه را مهم توصیف کرد.

دکتر هاشم بیگی ادامه داد: پرستاران باید از نطر معیشیتی و کم شدن فشار کاری از سوی بیمارستان و درمانگاه‌ها حمایت شوند، این امر مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: یک پرستار وقتی بوسیله همراهان بیمار یا خود بیمار مورد توهین قرار می گیرد ، حق اعتراض ندارد در صورتیکه در کشورهای دیگر به دلیل حمایت از این قشر، هیچ بیمار یا همراهی، جرات اینکه به پرستار بی‌احترامی کند ندارد اما این مسئله در جامعه ما گم شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم با تبریک روز پرستار به فعالان این بخش، گفت: همه باید تلاش کنیم تا مشکلات مالی و معیشتی پرستاران را رفع کنیم.

دکتر "محمود نوری شادکام"  افزود: بعنوان کسی که سالهای متمادیست در بخش سلامت استان فعالیت دارم اعلام می کنم که شغل پرستاری از سخت ترین مشاغل حوزه سلامت و یکی از پر استرس ترین مشاغل در همه حوزه های کاری است.

وی اظهار داشت: یک پرستار با بیماران نیازمند سر و کار دارد و دقت و مراقبت از این بیماران موجب استرس آنها می شو زیرا باید مراقب باشند که وظیفه خود را به بهترین نحو انجام دهند.

دکتر شادکام، جلب رضایت بیمار و خانواده آنها را وظیفه دیگر پرستاران دانست و یادآور شد: این قشر با مشکلاتی هم دست و پنجه نرم می کنند.

به گفته وی شیفت آنها به صورت گردشی است و باید ۲۴ ساعته ارائه خدمات کنند و حتی در روزهای تعطیل که همه در حال استراحت هستند مشغول حساس ترین خدمات می باشند.

مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم  از کمبود ۴۰۰ پرستار در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی این استان در بخش‌های مختلف خبر داد و گفت: به دلیل اینکه بخش‌های ویژه چون آی سی یو، سی سی یو و دیالیز در این استان زیاد است، کمبود پرستار بیشتر احساس می‌شود.

"علی اکبر جراحی" افزود: در بخش‌های ویژه حداقل باید به ازای هر۲ تخت یک پرستار و در بخش های داخلی هم به ازای هر پنج تخت یک پرستار وجود داشته باشد.

نایب رییس شورای عالی نظام پرستاری کشور با بیان اینکه استان از لحاظ تعداد کادر پرستار با استانداردهای جهانی فاصله دارد اما نسبت به نرم کشوری مطلوب است اظهار داشت: طبق استاندارد جهانی، نسبت پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی ۲.۵ نفر است در حالی که در کشور نسبت پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی زیر یک نفر و در استان یزد ۱.۱ نفر است

وی تصریح کرد: پرستاران به عنوان قشر زحمتکش و پرتلاش در طول شبانه روز مشغول خدمت به مردم هستند و حرفه پرستاری سختی‌ های زیادی دارد و این قشر نقش مهمی در حفظ سلامت جامعه ایفا می‌کنند.

تعداد بیمارستانهای خصوصی و دولتی استان ۲۱ باب اعلام شده که ۱۳ مورد آن دولتی هستند.

در تقویم ملی ما سالروز ولادت حضرت زینب (س) روز پرستار نامگذاری شده است ، این روز می تواند یاد آور صبر و متانت حضرت زینب (س) و بازآموزی آموزه ها و مولفه هایی معنوی باشد که در زندگی و منش بانوی صبور و پر صلابت کربلا موج می زند.

از ۱۱ تا ۱۷ دیماه هفته پرستار نامگذاری شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.