سرهنگ مرتضی ابوطالبی روز شنبه در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر یزد افزود: اخاذی و هتک حرمت در رتبه‌های بعدی جرائم فضای مجازی در استان یزد است.
وی با بیان اینکه هدف برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز و کلاهبرداری‌ها در این فضا، اقتصادی است اظهار داشت: در مجموع، ۷۷ درصد جرائم در حال انجام در فضای مجازی استان یزد اقتصادی است که به شکل‌های مختلف اتفاق می افتد.
وی سن بیشتر مجرمان این فضا را ۱۸ تا ۲۶ سال ذکر کرد و یادآور شد: با راه اندازی رمز پویای یکبار مصرف، جرائم اقتصادی این فضا به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
سرهنگ ابوطالبی، اغلب متهمان و مجرمان فضای مجازی را غیربومی اعلام کرد و از عدم آگاهی کاربران بعنوان یکی از اشکالات اساسی فضای مجازی یاد کرد .
وی آموزش و آگاهسازی را ضروری ترین نیاز کاربران فضای مجازی دانست و افزود: باید از ظرفیت رسانه‌ها در این زمینه استفاده کرد.
وی فضای مجازی را مشمول زمان، مکان و جغرافیا ندانست و تصریح کرد: از آنجا که هر اتفاقی می‌تواند در این فضا رخ دهد، آگاه سازی رسانه‌ای و پیشگیری از وقوع جرائم بسیار مهم است .
ابوطالبی، در نظر داشتن ابعاد فضای مجازی در تمام کارگروه‌های اجرایی استان را لازم دانست و بر تامین امنیت این فضا تاکید کرد و با بیان اینکه جرائمی در این حوزه اتفاق میفتد که می‌تواند برای رسانه‌ها خوراک خبری باشد و افزود: لازم است رسانه‌ها از این فضا برای آموزش چهره به چهره و پیشگیری استفاده کنند.
رییس پلیس فتای فرماندهی انتظامی یزد توصیه‌هایی را برای جلوگیری از گرفتار شدن شهروندان در دام سوء استفاده کنندگان از فضای مجازی ارائه کرد که در ادامه می آید.

کلاهبرداری با روش ارسال پیامک:

کلاهبرداران با ارسال پیامک‌هایی با محتوهای مختلف لینکی را برای ثبت نام معرفی می نمایند که در نهایت به درگاه بانکی جعلی(فیشینگ) منتهی که پس از ورود اطلاعات بانکی ( شماره کارت وcvv۲ و رمز دوم و تاریخ انقضاءکارت بانکی) در آن درگاه اینترنتی, کل مبلغ موجود در حساب قربانی به سرقت می برند: شگردهایی مانند ثبت نام سبد کالا، قطع یارانه نقدی، ثبت‌نام کارت سوخت، بسته حمایت دولت، گرفتن وام آسان در کمترین زمان ممکن با عناوین تسهیلات قرض الحسنه وتسهیلات بنیاد شهید، برنده شدن کالا در طرح هزاران لبخند همراه اول یا اپراتور مشابه، یافتن سکه و طلا، برنده  کالا در نظرسنجی  برنامه تلویزیونی،  و اخیرا" شگرد بخشش و تخفیف جریمه رانندگی

 کلاهبرداری تلفنی

برخی کلاهبرداران از طریق تماس تلفنی با برخی شهروندان, ضمن معرفی خود به عنوان نماینده شرکت‌های تلفن همراه، مژده برنده شدن آنها را در قرعه کشی این شرکت با عنوان برنده شدن هزینه سفر به عتبات عالیات و حج را می دهند و در ادامه از قرباینان درخواست می کنند برای دریافت جایزه به دستگاه عابر بانک مراجعه نمایند که پس از  کشیدن ایشان پای دستگاه عابر بانک با جلب اعتماد آنها با گرفتن اطلاعات کارت بانکی حساب آنها را خالی می کنند.

همچنین برخی کلاهبرداران با جلب اعتماد قربانیان در وهله اول مبالغی پول به حساب آنان واریز می‌کنند و پس از جلب اعتماد، حساب قربانی را خالی می کنند.

 کلاهبرداری از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها 

برخی کلاهبرداران نیز از طریق تبلیغ مواردی از قبیل: شارژ ارزان قیمت، بسته اینترنتی ارزان قیمت،  افزایش ممبر و فالوور بگیر، اپلیکیشن‌های صیغه یابی و دوستیابی , فیلم‌های مستهجن، ماهواره جیبی و ... کاربران را به صفحات فیشینگ و درگاه جعلی بانکی هدایت و پس از سرقت اطلاعات بانکی قربانی حساب وی را خالی می کنند.

طراحی سایت‌های جعلی خرید و فروش کالا نی از دیگر اقدامات برای کلاهبرداری، طراحی سایت‌های فروش اجناس ممنوعه (اسلحه و وسایل دفاع شخصی نایاب وکمیاب، ماهواره, لوازم جنسی, همسر یابی و...) کلاهبرداری از طریق سایت‌های مجاز از دیگر شیوه های مورد استفاده آنان است.

رییس پلیس فتای فرماندهی انتظامی یزد از کلیه شهروندان خواست برای خریدهای اینترنتی از سایت‌ها و صفحاتی که دارای نشان نماد الکترونیک می باشند خرید نمایید و برای خرید در اینترنت از کارت های بانکی استفاده کنند که موجودی آنها مبالغ پائین باشد، همچنین با مراجعه به بانک، نسبت به فعال سازی رمز دوم(اینترنتی) یکبار مصرف اقدام کنند.

به دلیل این که در جرایم اینترنتی و برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی, ۲۴ ساعت اول بسیار طلایی و مهم است، امکان کشف و عودت پول سرقت شده وجود دارد و با توجه به وجود شیفت شبانه روزی در پلیس فتا،  کلیه مالباختگان در استان یزد می توانند با شماره (۰۳۵۲۱۸۲۵۰۵۰) پلیس فتا تماس حاصل نمایید.

کلیه اطلاعات ارائه شده به صورت جامع وکامل در سایت پلیس فتا به ادرس cyberpolice.ir و با جستجوی کلمه فتا در موتور جستجوقابل دسترسی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.