مجید جوادیانزاده عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه این جشنواره هشتم تا ۱۱ آذرماه در محل گذر فرهنگ و هنر(کوچه مازاری ها) شهر یزد برگزار میشود
افزود: تئاتر خیابانی قالبی هنری است که نشاط اجتماعی، سرزندگی، تحرک و پویایی را در شهر پیاده میکند.
وی خاطرنشان کرد: هنر نمایشی، ارتباط بی واسطه تری با مردم ایجاد میکند در واقع هنرمند به جای مستقر شدن در یک مکان به درون شهر و جامعه میرود و تاثیر بی واسطه تری هم میگذارد.
جوادیان زاده اظهارداشت: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد به عنوان رئیس جشنواره حضور دارد و اداره کل ورزش و جوانان استان و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری یزد در شورای سیاستگذاری جشنواره حضور دارند که این جشنواره میتواند بهتر و با کیفیتتر فعالیت کند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره در سال نخست به صورت استانی و در سال های بعد به صورت ملی برگزار شد گفت: در نظر داریم که سال آینده جشنواره به صورت بین المللی برگزار شود.
تاثیر هنرهای نمایش در فرهنگ سازی
همچنین رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری یزد در این نشست با بیان اینکه هنرهای نمایشی تاثیری سریع و عمیق در فرهنگ سازی جامعه دارند گفت: رویکرد جشنواره چتر زندگی پرداختن به آسیب های اجتماعی است.
عباس ملازینلی افزود: یزد به برکت این جشنواره به عنوان یکی از قطبهای پایدار تئاتر خیابانی کشور تلقی میشود.
وی تصریح کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد برنامههای خود را بر اساس برنامههای اجتماعی، نارساییها و آسیبهای اجتماعی تنظیم کرده و تمام فعالیتها از جمله امور هنری را در این راستا اجرا میکند.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد افزود: جشنواره چتر زندگی با رویکرد معضلات اجتماعی برگزار می شود و پیرامون اعتیاد، حاشیهنشینی، طلاق و دیگر آسیبهای اجتماعی که در جامعه وجود دارد آثاری دریافت شده است.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری برنامههای هنری تاثیر بسیار زیادی در جامعه دارد گفت: هنرمندان خوب سراسر کشور در حوزه تئاتر خیابانی از این جشنواره استقبال کردند .
چتر زندگی بهتری الگو برای همکاری بخش خصوصی و دولت است
همچنین معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان یزد گفت: جشنواره تئاتر خیابانی چتر زندگی بهترین الگو برای همکاری و تعامل بخش خصوصی و دولت است.
احمد طالبی افزود: این جشنواره الگوی بسیار خوبی در همکاری دستگاه های دولتی و بخش خصوصی و نیمه خصوصی ارائه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: همه باید کمک کنیم که یزد به محلی برای برگزاری رویدادهای تاثیرگذار اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود و از برکت و آثار آن در استان استفاده کنیم.
طالبی خاطرنشان کرد: قطعا با وجود تفاوتهایی که در رویکردهای هر اداره وجود دارد، این امکان وجود دارد که الگوی ایجاد شده در این جشنواره، در تمام حوزهها مورد استفاده قرار گیرد.
مجموعا ۱۵۸ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر چتر زندگی در یزد دریافت شد که ۱۸ اثر به بخش مسابقه راه یافت.
آشتی دادن اقشار مختلف جامعه با تئاتر و همچنین معرفی ظرفیت این هنر نمایشی از جمله مهمترین اهداف برگزاری جشنواره مورد اشاره است.
چشمان کاملا بسته» به کارگردانی سید پویا امامی از اصفهان، «رادیکال زندگی» به کارگردانی سیدفاضل خانی از ایوان غرب، «یک وال برای خدا نامه نوشت» به کارگردانی بهنام کاوه از آبادان، «تیک تاک» به کارگردانی نازیلا امینی از آذربایجان غربی، «عروس آب» به کارگردانی مهدی صالحیار از تبریز و «هشتگ لاکچری» به کارگردانی میثم سرآبادانی از تفرش از جمله آثار راه یافته به جشنواره یاد شده است.
به «دست کاری» به کارگردانی مهدی ضیائیان پور از تهران، «آدم ها با فرهنگ» به کارگردانی رضا فقیهی از تهران، «منذور» به کارگردانی ملیحه دهقانی از تهران، «گل پری» به کارگردانی سعید بالینی از زاهدان، «چسب زخم» به کارگردانی امیر رجب پور از قزوین، «یک نمایش واقعی» به کارگردانی مرتضی اسدی مرام از کرمانشاه، «دیفرنس» به کارگردانی پژمان شاهوردی از لرستان و «کالبد شکافی یک اتفاق» به کارگردانی مهدی حبیبی از ملایر از دیگر آثار است.
همچنین «نابودگر» به کارگردانی زمان ارکمان ، «آشیانه درد» به کارگردانی حسین خانی ، «خط آبی» به کارگردانی مریم نیک آئین و «سرقرار» به کارگردانی محمد قائمی هر چهار اثر از یزد از دیگر آثار راه یافته به جشنواره است.
هیات منتخب جشنواره متشکل از سید حسین پیغمبری، سامان خلیلی و سید محمد گلزاری است .