در منطقه حفاظت شده و پارک ملی سیاهکوه ۴۷ گونه گیاهی شناسایی شده وجود دارد که از خانواده اسفناجیان با ۶ جنس و ۹ گونه، بیشترین تعداد گونه را در برگرفته است.

در این عرصه ۲۰۰ هزار هکتاری (منطقه حفاظت شده و پارک ملی سیاهکوه) از میان گونه‌های جانوری شناسایی شده، هشت گونه با عنوان اولویت حفاظت شده مطرح است، ولی در میان آنها یوزپلنگ، کاراکال، شاه روباه و گربه شنی دارای اهمیت بیشتری هستند.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، در این عرصه تعدادی از پرندگان مهم و قابل شکار و شکارچی را در خود جای داده است، پرندگان حمایت شده در سطح ملی و بین‌المللی این منطقه ۱۱ گونه اند که حائز اهمیت هستند.

از جمله می‌توان به هوبره، سارگپه پابلند، عقاب شاهی، دال، بالابان، شاهین و دلیجه اشاره کرد که پرندگان ارزشمندی هستند که در این منطقه دیده می‌شوند.

این پارک در محدوده استان‌های یزد و اصفهان واقع شده و با توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی منطقه هیچ گونه رودخانه دائمی در آن وجود ندارد و تنها در زمان بارندگی های شدید رودخانه های فصلی و موقتی منطقه آبدار می‌شوند.

منبع اصلی تأمین آب مورد نیاز گونه‌های کوهزی ارتفاعات سیاهکوه (بویژه کل و بز) سنگ‌آب‌ها هستند.

۳۴ گونه پرنده در پارک ملی سیاهکوه شناسایی شدند که از این تعداد ۱۱ گونه واجد ارزش‌های حفاظت اند.

این پارک نسبت به منطقه حفاظت شده همجوارش از شرایط بهتری برخوردار است که این موضوع در درجه اول به تنوع اکوسیستمی موجود در آن مرتبط می شود.

بیش از ۸۰۰ گونه گیاهی، ۱۶۰ نوع پرنده، ۶۰ نوع پستاندار وحشی و بیش از ۴۰ نوع خزنده در مناطق حفاظت شده استان شناسایی شده است.

۶۰ نیروی محیط بان، یک میلیون و ۲۷۰ هزار هکتار مناطق حفاظت شده استان یزد را محافظت می کنند. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.