محمدرضا فاتحی روز شنبه در نشست بررسی نحوه خدمات رسانی به عزاداران روستای توت با اعلام شروع عملیات در قالب خط انتقال عنوان داشت: اخذ تخصیص آب شرب از مجتمع انرژی اتمی کاری بزرگ و پیچیده بود که با پیگیری نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی این امر تحقق یافت.
وی افزود: از امروز آب کافی در اختیار شرکت آبفا قرار گرفت و برای تسریع در عملیات آبرسانی سیار با تانکر در سالجاری، از فردا( یکشنبه) شیر برداشت آب از این خط عملیاتی میشود و همزمان عملیات لوله گذاری طرح به سمت روستا آغاز میشود.
وی از تشکیل یک گروه برای تأمین آب شرب به صورت سیار خبر داد و یادآورشد: در کمتر از یک روز ۲۵۰ هزار لیتر آب از طریق تانکر به مخزن روستا منتقل و سعی میشود روزهای آینده این حجم آب افزایش یابد.
همچنین محمدرضا تابش نماینده اردکان در مجلس با اشاره به نشستهای قبلی و تلاش برای کاهش مشکلپذیرایی از انبوه عزاداران و دوستداران مراسم معنوی در روستای توت اظهار امیدواری کرد که با مجموعه اقدامات صورت گرفته و همراهی مردم شاهد برگزاری هرچه با شکوهتر و منظمتر این مراسم و مورد احترام مردم باشیم.
همچنین مسئولان تعدادی از دستگاههای اجرایی گزارشی از اقدامات و آمادگی برای هرچه بهتر برگزار شدن مراسم و رفع سریع کمبودهای احتمالی در برگزاری مراسم ارائه کردند.
به منظور بررسی نحوه خدمات رسانی دستگاههای اجرایی شهرستان به عزاداران دهه آخر صفر در روستای توت به ویژه تأمین آب شرب؛ نماینده مردم اردکان، مدیرعامل آبفا استان و جمعی از مسئولان شهرستان ضمن بازدید از پروژه آبرسانی به روستای توت؛ در جلسهای با حضور مدیران دستگاههای خدمت رسان در محل روستا، آخرین اقدامات انجام شده برای تسهیل برگزاری مراسم عزاداری دهه آخر صفر را بررسی کردند.
بیش از ۱۰۰ هزار نفر از مردم شهرها و روستاهای استان، شهرستان اردکان و حتی دیگر استانهای کشور هر ساله بنا به سنتی دیرینه در روزهای منتهی به ۲۸ ماه صفر مصادف با رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع)، به روستای «میدان توت» از توابع بخش خرانق اردکان عزیمت میکنند.
این روستای بخش خرانق با حدود کمتر از ۵۰ نفر جمعیت در ۷۵ کیلومتری شمال شرق شهر اردکان واقع است و به واسطه باور مذهبی مردم سالهاست که در دهه پایانی صفر به مکانی برای برگزاری مراسم تعزیه و آیینهای مذهبی تبدیل شده است.
فراگیری و معروفیت این مراسم سبب شد که این آیین مذهبی با شماره ۵۳ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت برسد و در دهه آخر ماه صفر نه تنها شهروندان اردکانی بلکه از اقصی نقاط کشور برای حضور در این مراسم سنتی مذهبی، مسافت زیادی را طی کنند و خود را به این روستای تاریخی برسانند.
البته سالهای اخیر این منطقه علاوه بر سبقه مذهبی تبدیل به مکانی تفریحی شده و بسیاری از شهروندان اردکانی، اتاقها و گاه حتی خانههایی را در روستا برپا کردهاند، طوری که به واسطه نگرش و باور مذهبی و هم علایق تفریحی مردم، تبدیل به روستایی نسبتاً وسیع شده است.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.