در این مراسم شهردار یزد به اهمیت برگزاری چنین برنامه‌هایی در ارتقای سطح فرهنگ‌ عمومی شهروندان در موضوع‌های مختلف اجتماعی اشاره کرد و تداوم آن را خواستار شد.    

سید جمال‌الدین عزیزی بُندرآبادی افزود: شب‌های فرهنگی با موضوع‌های مختلف نقش مهمی در آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی در زمینه‌های مختلف فرهنگی دارد.

وی بیان داشت:  مردم متدین یزد توجه خاصی به برپایی مراسم عزاداری امام‌حسین (ع) دارند و نوع عزاداری و مجالس ماه محرم و صفر مردم این دیار در کشور الگو و نمونه در ابراز عشق و علاقه به خامس‌آل عبا (ع) است .

وی تاکید کرد:  انتقال مفاهیم بلند عزاداری مردم به دیگران و گسترش فرهنگ معارف دینی و ارزشی کاری مهم و اثربخش است.

شهردار یزد ابراز امیدواری کرد که برگزاری امور فرهنگی و اجتماعی بتواند در انتقال آیین‌های گذشته به نسل جدید همواره در این شهر موثر باشد .

عزاداری با تفکر انتقادی اثربخش است

همچنین استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: عزاداری موثر آن است که همراه با تفکر انتقادی و هویت‌بخشی جامعه  و موثر در تحولات فرهنگی و اجتماعی باشد.

« حسن محدثی‌ گیلوایی» افزود: اگر آیین‌های عزاداری همراه با جلوه‌های انتقادی باشد،  نقش اساسی در تحول‌آفرینی در بین مردم و جامعه ایجاد می‌کند.

وی اظهارداشت: نهضت امام‌حسین (ع) را باید قیام انتقادی علیه ظلم و برای اصلاح امور جامعه بدانیم ، اگر بخواهیم عزاداری‌ها تحول‌آفرین باشند باید برای تحقق حقیقی اهداف امام‌حسین (ع) بکوشیم .

محدثی گفت: حریت، ظلم‌ستیزی ، عدالت‌محوری و همه خوبی‌ها و زیبایی‌ها از مکتب امام‌حسین (ع) سرچشمه می‌گیرد و عزاداری مردم یزد در کشور ، همراه با هویت، ارزش ، فرهنگ و بسیار در جامعه و نسل جوان موثر است .

عزاداری‌ها باید موجب آشنایی مردم با دین شود

همچنین عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت:  زمانی آیین عزاداری موثر است که بتواند مردم و جوانان را با دین و ارزش‌های معنوی جامعه بیشتر آشنا کند.

سید محمود نجاتی حسینی افزود: هدف اصلی مراسم‌ها، عزاداری است که مردم بیش از گذشته با مکتب امام‌حسین (ع) آشنا شوند و وظایف خود را بشناسند.

وی ادامه داد: آیین‌های عزاداری به بازشناسی و بررسی دقیق مجدد توسط مدرسان و کارشناسان نیاز دارد و در این راستا برگزاری برنامه‌های فرهنگی ضروری است.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه اجتماعی تصریح کرد: باید بیش از گذشته فلسفه عزاداری‌ها بررسی و برای رسیدن به اهداف آن تلاش کرد.

نجاتی حسینی اظهارداشت: آیین‌های عزاداری‌ها باید منجر به تقویت هویت‌فرهنگی و همبستگی‌اجتماعی شود و اگر به درستی از این آیین‌ها  استفاده نشود، ممکن است موجب تحریف‌دین و ارزش‌های‌معنوی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: باید بعد مردمی برگزاری عزاداری ها به عنوان یک ارزش در جامعه حفظ شود، زیرا  انقلاب‌اسلامی با پیروی از انقلاب امام‌حسین (ع) به پیروزی زسید و باید همواره اهداف آن حفظ شود.

اجرای ارکستر مسیحا و نمایش فیلمی مستند از عزاداری مردم یزد از برنامه‌های جانبی شب فرهنگی بود. 

نهمین برنامه شب‌های فرهنگی یزد با عنوان «شب مشروطیت در یزد» در ۱۶ مرداد ماه‌جاری با هدف شناخت یزد در زمان مشروطیت در سالن شرکت برق منطقه ای یزد برگزار شده بود.

این برنامه به همت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد با همکاری برخی تشکل‌ها و دستگاه‌های علمی و فرهنگی مستمر در موضوع‌های مختلف برگزار می‌شود.

استان یزد یک هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.