دکتر کلاس پیتر هازه (Prof. Dr. Klaus-Peter Haase ) چهارشنبه شب در سلسه نشستهای ماهانه فرهنگی و اجتماعی با عنوان شب یزد و موضوع « مناسبات تاریخی یزد در عصر اسلامی » که با حضور جمعی از فرهنگیان و نخبگان علمی و دانشگاهی در خانه فرهنگ شهید آیت الله صدوقی (ره) برگزار شد، افزود: حضور گردشگران علمی و مطالعاتی به یزد خود زمینهای مناسب برای جذب دیگران فعالان در این عرصه مهم است.
وی ادامه داد: حیف است در استانی مثل یزد با این همه آثار تاریخی و فرهنگی و پیشنیه اجتماعی در تاریخ شاهد موج حضور گرشگرانی باشیم که هیچ فعالیت مطالعاتی و علمی ندارند و موجب از دست رفتن فرصتها میشوند.
رییس موزه پرگامون برلین تصریح کرد : تاریخ و تمدن یزد و فعالیتهای گسترده و عمیق تجاری و ارتباط مردمان این دیار به خصوص تولید پارچه آن با جهانیان بر کسی پوشیده نیست.
هازه تاکید کرد: یزد همواره شهر تجارت و فرهنگ بوده و هست و وجود صنایع دستی منحصر به فرد و هنرهای مختلف همه گویای سابقه کم نظیر آن در ابعاد مختلف محسوب میشوند.
وی بیان داشت: ارتباط تجار یزد با شرق و فعالیت در مسیر جاده ابریشم و همچنین موفقیت منحصر به فرد آن در ایران ظرفیتهایی است که نباید نادیده گرفت .
پژوهشگر آلمانی گفت: باید همچنان از تمام ظرفیتهای موجود یزد برای گسترش و رونق دوباره تجارت و صنعت گردشگری با جدیت استفاده کرد.
هازه تاکید کرد: به منظور بهبود تجارت، رونق تولید و امور گردشگری به خصوص بعد از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد در ۱۸ تیرماه ۱۳۹۶ خورشیدی به تبادل و همکاری بیشتر با سایر کشورها نیاز است .
سلسه نشستهای شب یزد به صورت مستمر در آخرین چهارشنبه هرماه و با توجه به
موضوعهای متنوع با حضور اندیشمندان و فعالان عرصههای مختلف برگزار میشود.
کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) ۱۸ تیر ماه ۹۶ در چهل و یکمین نشست خود درکراکوف لهستان، با اجماع، شهر تاریخی یزد را در فهرست میراث جهانی خود ثبت کرد.
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاکنون پنج اثر آن در فهرست جهانی شامل بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد ثبت جهانی شده است.
استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی دارد که از این تعداد تاکنون، یکهزار و ۸۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
۷۵۳۶/ ۲۰۴۷