دکتر مژگان مینوسپهر افزود:بر اساس تخمین سازمان بهداشت جهانی و آمارهای موجود به نظر میرسد فقط ٧٠ درصد از بیماران مبتلا به بیماری سل در کشور و از جمله یزد شناسایی و درمان می شوند.
وی اظهار داشت:در سال گذشته در استان این تعداد بیمار مبتلا به سل تشخیص داده شده که میزان بروز ١٠/٧ در صد هزار نفر جمعیت را به خود اختصاص داده است.
به گزارش شامگاه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد ، این مسئول گفت: بر اساس آمار موجود در استان در سال ١٣٩٧ در ٤٥/٧ % بیماران،تاخیر در تشخیص وجود داشته و یک سوم بیماران هم در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شوند( بستری در بیمارستان )، بنابراین دستیابی به هدف حذف سل نیازمند برنامهریزی و مشارکت همگانی است.
مینو سپهر ، شایعترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی را سرفه پایدار به مدت ۲ هفته یا بیشتر برشمرد و گفت: این سرفه ها معمولا" همراه با خلط و ممکن است با سایر علائم تنفسی نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت و خلط خونی و یا علائم عمومی شامل تب ، کاهش اشتها ، کاهش وزن ، بی حالی، تعریق شبانه ، خستگی زودرس و ضعف عمومی همراه باشد.
وی عوامل خطر ابتلا به سل را، سابقه تماس با بیمار مبتلا به سل ریوی خلط مثبت،زندگی در مراکز نگهداری تجمعی مانند زندانها، آسایشگاه سالمندان، مراکز بازپروری و غیره ،بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی ازجمله افراد آلوده به عفونت HIV ، نارسایی کلیه ، دیابت کنترل نشده و بیماران تحت درمان داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مانند داروهای شیمی درمانی عنوان کرد.
مینوسپهر افزود:بیماران برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی می توانند به خانه های بهداشت ، پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان محل سکونت خود مراجعه نمایند.
سل رفرانس استان یزد در مرکز خدمات جامع سلامت نیکوپور شهرستان یزد در خیابان شهید مطهری واقع شده و بیماران میتوانند با شماره تلفن ٢٧٧٠-٣٦٢٧ تماس بگیرند.
وی تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری را مهمترین راه پیشگیری و کنترل بیماری سل در جامعه عنوان کرد.
۷۵۳۶/ ۶۱۹۷