بهروز شهابی زاد روز سهشنبه در نشستی با تولیدکنندگان فرآوردههای کنجدی اردکان افزود: امروزه رویدادهای گردشگری یکی از مهمترین راهکارها برای معرفی بهتر پتانسیل و ظرفیتهای گردشگری فرهنگی در سطح جهان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: این رویدادها با هدف قرار دادن برخی ویژگیهای اقتصادی مناطق مختلف در جنبههای تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی زمینه مناسب برای حضور گردشگران و فعالان این حوزه را فراهم می آورند.
فرماندار اردکان تصریح کرد: این موضوع از آن جهت واجد اهمیت است که از آن به عنوان یک ابزار محرک برای از قوه به فعل درآوردن صنعت گردشگری در هر منطقه لازم و ضروری است .
شهابی زاد اظهار داشت: با عنایت به سیاستهای کلی نظام و تاکیدات خاص رهبری در خصوص اصل ۴۴ قانون اساسی و توجه به ظرفیتهای بومی، درون زا و خوداتکا در راستای توسعه متوازن کشور چند سالی است که این رویدادهای گردشگری به یک کاتالیزور و تسریع کننده حوزه گردشگری در کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: استان یزد در راستای این نگاه توسعهای با توجه به شاخصهای متنوع اقلیمی، زمین ریخت شناسی، مردم شناسی و مذهبی مجموعه ای متنوع از آداب، رسوم، سنن، مناسک و پدیدههای گردشگری مذهبی، تاریخی، اقتصادی، صنعتی و کشاورزی و حتی غذایی است.
این مسئول با بیان اینکه در سالهای گذشته شاهد برگزاری رویدادهای متنوع گردشگری در اقصی نقاط این استان کویری بودهایم گفت: رویدادها و جشنوارههایی که نوعا با مبنا قرار دادن یک محصول خاص و استراتژیک زمینه مناسبی برای جلب گردشگران خارجی و داخلی و همچنین جامعه بومی و محلی فراهم نموده اند .
شهابی زاد ادامه داد: در این راستا و با توجه به اهمیت این موضوع اداره میراث فرهنگی با مشارکت بخش خصوصی و نظارت و همراهی فرمانداری شهرستان درصدد برگزاری نخستین جشنواره محصولات کنجدی میباشد.
وی با بیان اینکه همان گونه که می دانیم هنر صنعت غذایی استحصال و فرآوری کنجد بر طبق منابع تاریخی و اقوال شفاهی نزدیک به چهار قرن دراین سرزمین قدمت داشته و تولید ارده و حلواارده آن تا دوره صفوی به عقب بر می گردد گفت: علیرغم گوناگونی تولید حلوا ارده در سطح کشور فرمول و تولید سنتی حلوا ارده اردکان شهرت جهانی پیدا کرده است و در کنار توسعه سنتی، شبکه تولید صنعتی با الگوی سنتی تحت عنوان خوشههای محصولات کنجدی درسال های گذشته در اردکان فعال شده است .
فرماندار اردکان افزود: امیدواریم مسئولان شهرستان با درک شرایط ویژه این محصول و تلاش برای برندسازی صحیح و حرفه ای آن با همکاری بخش خصوصی نمایشگاهی و رویدادی درخور آن در آتیه نزدیک برگزار نمایند.
شهابی زاد اظهار داشت: بیشک برگزاری منظم و شکیل این رویداد گامی مهم در جهت شناساندن این میراث اقتصادی و غذایی تاریخی و همچنین آشنایی بیشتر گردشگران بازدیدکنندگان داخلی و خارجی و سایر جذابیتهای میراثی شهرستان از جمله ساختهای هفتگانه روستایی و شهری مراوده و همزیستی ادیان بافت تاریخی شریف آباد و سای نمادها و شاخص ها تاریخی و فرهنگیان فراهم خواهد آورد.
وی تصریح کرد: امیدواریم با ثبت این رویداد و برگزاری و سالیانه در یک تقویم مشخص این رویداد به عنوان خاص و مهم در جهت تبدیل شدن اردکان به یک مقصد گردشگری قابل اعتنا و شاخص تبدیل شوند .
در اردکان ۲۰۰ کارگاه حلوا ارده ، ارده و روغن ارده، مسبب اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۲هزار نفر شده است.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۴/ ۶۱۹۷