علیرضا مختارپور روز دوشنبه در آیین گشایش کتابخانه خیری علی اکبر کاظمینی در یزد بدون اشاره به تعداد نسخه‌های موجود در مخزن این کتابخانه‌ها و بودجه هزینه شده اعم از خیری و دولتی افزود: یزد ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف دارد، تاکنون نویسندگان و چهره‌های بزرگی در این منطقه پرورش یافته‌اند و منشاء خدمات زیادی هم بوده‌اند.

وی ادامه داد: باید این فرصت را مغتنم شمرد و از این بزرگواران کمال استفاده را داشته باشیم و برند پایتخت کتاب ایران که امسال به یزد اهدا شد، باید به گونه‌ای حفظ شود که سال‌های بعد نیز با عنوان یزد زبانزد عام و خاص باشد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی در ادامه انتخاب یزد را در این مورد فرصت طلایی نامید و گفت: با توجه به فرصت پیش آمده مدیران جوان، فرهیختگان و نویسندگان بزرگ یزد دورهم جمع شوند و نهایت استفاده را ببرند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به درخواست استاندار یزد مبنی بر تعیین تکلیف ساختمان کتابخانه مرکزی گفت: هفته گذشته مجوز برگزاری مناقصه کتابخانه صادر شد تمام سعی و تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا این گره چندین ساله باز و این فضای فرهنگی در سال جاری افتتاح شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی بیان کرد: در حال حاضر ۸۰۰ باب کتابخانه در کشور با یک نیروی کتابدار اداره می‌شود، که این نیرو حتی نمی‌تواند از مرخصی استفاده کند و جذب این تعداد نیرو هم از توان این نهاد خارج است.

وی ادامه داد: با وجود همه کمبودها با توجه به اعتبار تخصیصی در ۶ سال گذشته افزون ۴۰۰ باب  کتابخانه جدید در کشور ساخته شد و ۲۰۰ کتابخانه نیز در این مدت بازسازی شده است .

همچنین استاندار یزد گفت: با وجود گسترش فضای مجازی و تکنولوژی روز، هنوز نقش کتاب به عنوان انتقال دهنده علم و آگاهی کمرنگ نشده است.

محمدعلی طالبی افزود: با توجه به انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران باید با جدیت این موضوع پیگیری تا جایگاه استان در این هدف‌گیری مشخص شود و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار گیریم.

وی ادامه داد: شش ماه تا پایان سال بیشتر باقی نمانده است، باید کارهای بزرگ دیگری نیز انجام شود، لذا همراهی و هم فکری همه نهادها در این زمینه لازم است.

استاندار یزد اظهار داشت: خوشبختانه با هم‌افزایی و مدیریت خوبی که در نهاد کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد، شاهد موفقیت‌های بسیار خوبی هستیم که نهاد کتابخانه‌های یزد همواره جزو برترین‌های کشور است، امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

طالبی یادآور شد: از مسئولان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درخواست داریم تا معضل پروژه کتابخانه مرکزی یزد را رفع کنند و پس از سال‌ها گره کور این کار گشوده شود.

همچنین امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت: در ایران اسلامی علم، کتاب و تولید داخلی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و هست، کتابخانه، کارخانه و توپخانه با یکدیگر دیده شده و از این سه نباید غافل بود.

حجت‌الاسلام سیدمحمد کاظم مدرسی افزود: « کتابخانه» مظهر علم و دانایی است ، « کارخانه » مظهر استقلال اقتصادی و « توپخانه» هم صدای گام رزمندگان، مظهر استقلال نظامی و امنیت کشور است.

وی ادامه داد: با پیگیری خیر ارجمند آقای کاظمینی تاکنون در این منطقه کتابخانه‌ای ساخته نشده بود و امروز شاهد افتتاح این فضای فرهنگی هستیم ،امیدوارم هرچه سریعتر نیروی مورد نیاز آن توسط نهاد کتابخانه‌ها تامین شود.

همچنین مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی یزد اظهار داشت: این کتابخانه در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع ساخته شد و در آن مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری ریحانه الرسول(ص) قرار دارد و در چهار طبقه سالن کنفرانس، مخزن کتاب، قرائت خانه نیز ساخته شده است.

« رقیه دوست فاطمیها» گفت: در این منطقه کتابخانه‌ای نبود به لطف خیر، کتابخانه ساخته شد و با توجه به ارادت وی به امام حسین (ع) در دومین روز ماه محرم این فضا گشایش‌ یافت.

همچنین میرزامحمد کاظیمنی فرزند خیر گفت: در این کتابخانه واحدهایی همچون رصدخانه ، مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری پیش بینی شده است، امیدواریم در آینده افتتاح شود.

یزد با ۱۱۱ باب کتابخانه عمومی شامل ۹۶ کتابخانه نهادی روستایی و شهری و ۱۵ باب کتابخانه مشارکتی به نسبت جمعیت در جایگاه نخست کشور قرار دارد.
در کتابخانه‌های عمومی استان با حدود ۱۰۸ هزار نفر عضو، افزون بر ۲ میلیون نسخه کتاب موجود است.
استان یزد یک ‌میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در شهرها و بقیه در مناطق روستایی و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.

۷۵۳۷ / ۲۰۴۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.