به گزارش ایسنا - منطقه یزد، دکتر «کمال اکبری» به مناسب روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مشارکتهای اجتماعی یکی از محوریترین موضوعات مرتبط با توسعه پایدار و متوازن جوامع است که بهترین نوع آن مشارکت سازمانهای مردم نهاد است که شاخصترین ویژگیهای آنها عملکرد داوطلبانه، مبتنی بر نیازهای جامعه و غیرانتفاعی اداره شدنشان است.
وی با تاکید بر غیرسیاسی بودن سازمانهای مردم نهاد، ورود سمنها به مباحث سیاسی و جانبداریهای سیاسی خط قرمز سازمانهای مردم نهاد خواند و تصریح کرد: این سازمان با رویکردهای مختلف نفع جمعی را در دنبال میکنند و با توجه به انتخابات پیش رو تنها میتوانند به مسائل کلی سیاست کشور مانند ترغیب مردم به مشارکت سیاسی در انتخابات بپردازند.
اکبری در ادامه اعلام کرد: در حال حاضر با رویکرد مثبت کشور به مشارکت های اجتماعی که مورد تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهور نیز است، قریب 20 هزار سازمان مردم نهاد در موضوعات مختلف اجتماعی کشور فعالیت دارند که بیش از 100 مورد آنها در حوزه بینالملل اعم از انجمنهای دوستی و موسسات صلح طلب و تعدادی نیز در مقام مشورتی با مجوز سازمان ملل به فعالیت مشغول هستند.
وی با اشاره به عملکرد سازمانهای مردم نهاد در حوزه برون مرزی، از برگزاری نشست خیریههای بین المللی جهان اسلام به میزبانی تهران در نیمه دوم شهریورماه با مشارکت خود سمن ها خبر داد.
این مسئول از رویکرد معاونت مشارکتهای اجتماعی برای توسعه کیفی سازمانهای مردم نهاد کشور نیز خبر داد و از جمله اقدامات در این رابطه با اشاره به برگزاری آموزشهای توانمندسازی سمن ها، اعلام کرد: در همین راستا طی یک سال اخیر بیش از 400 برنامه آموزشی به صورت ملی، استانی و شهرستانی برگزار شده است.
وی استقرار نظام رتبه بندی سازمانهای مردم نهاد را از دیگر اقدامات در دست اجرا به منظور توسعه کیفی سمنها برشمرد و گفت: از این طریق دستگاهها میتوانند ظرفیتهای همکاری سمنها را برنامههای خود مدنظر قرار دهند.
وی نظارت کیفی بر سمنها را به منظور افزایش اعتماد مردم به سازمانهای مردم نهاد را از دیگر این برنامهها خواند و افزود: توسعه شبکههای موضوعی سمنهای کشوراز دیگر اقدامات مدنظر در همین زمینه است به نحوی که در حال حاضر 18 شبکه موضوعی در این رابطه شکل گرفته که ذیل شبکههای خود فعالیت میکنند.
اکبری فعال سازی خانه سمنها در استانها را نیز از این برنامهها ذکر و اضافه کرد: در این رابطه برخی استانها فعال هستند و برخی نیز در حال ایجاد آنها میباشند.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در پایان نیز به نقش کسترده سازمانهای مردم نهاد در بحران سیل ابتدای سال جاری به عنوان اولین نیروهایی که در منطقه حضور یافتند، تصریح کرد: در مجموع 338 سمن به صورت مستقیم و 1200 سمن به طور غیرمستقیم در استانهای سیل زده خدمات ارائه کردند و در مجموع قریب 500 میلیارد تومان کمک های نقدی و غیرنقدی به حادثه دیدگان ارائه کردند و اکنون نیز خدمات خود را در قالب بازتوانی پس از سیل عرضه میکنند.
دکتر «فخر السادات خامسی» مدیر کل امور اجتماعی استانداری یزد نیز در این نشست یکی از پتانسیلهای استان یزد در حوزه فرهنگی اجتماعی را پشتیبانی خوب اصحاب رسانه از برنامههای این حوزه ذکر کرد و در ادامه گفت: در حال حاضر 132 پروانه فعالیت برای سازمانهای مردم نهاد مرتبط با استانداری، 13 مورد برای نمایندگیهای سازمانهای مردم نهاد و در مجموع 290 سازمان مردم نهاد مرتبط با استانداری و فرمانداریها در استان یزد داریم که به احتساب 260 سمن بهزیستی، 53 سازمان مردم نهاد حوزه ورزش و جوانان استان و همچنین سمنهای مرتبط با نیروی انتظامی جمعاً استان یزد دارای 700 سازمان مردم نهاد(سمن) است.
وی با بیان این که سازمانهای مردم نهاد استان در حوزه های مختلف شامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری، ورزشی، شهرسازی و معماری و گردشگری و غیره فعالیت دارند، اظهار کرد: خوشبختانه بیش از 66 درصد از سازمانهای مردم نهاد استان فعال هستند که آمار مطلوبی محسوب میشود.
خامسی با اشاره به پیشرفت 6 تا 7 برابری سمنهای حوزه جوانان استان در دولت تدبیر و امید، عنوان کرد: تنها در صدور پروانه برای سازمانهای مردم نهاد شاهد رشد 100 درصدی در سال 97 نسبت به سال 96 بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه استان یزد در سال گذشته از معدود استان هایی در کشور است که تمام برنامه های حوزه اجتماعی خود اعم از آسیبهای اجتماعی، نشاط اجتماعی و مشارکتهای اجتماعی را توسط سازمانهای مردم نهاد و البته تعدادی را نیز به همت شرکت های دانش بنیان انجام داده است.
این مسئول شعار اصلی امور اجتماعی استانداری در رابطه با سمنها را تخصصی شدن سازمان های مردم نهاد با رویکرد استفاده بهتر از نهادهای دولتی و جامعه ذکر کرد.
وی در ادامه از برنامه در دستور کار امور اجتماعی استانداری یزد در این حوزه را برگزاری یکسری نشست های گفت وگو محور، نشستهای صمیمانه سمنها با استاندار و مسئولان استان، ارزیابی عملکرد کارشناسان سمنهای استان، شبکه سازی موضوعی سمنها با رویکرد تخصصی، برگزاری کارگاههای آموزشی بریا سمنها و کارشناسان سازمانهای مردم نهاد و همچنین تهیه بانک اطلاعات سمنها و طرحهای بازرسی و ارزیابی سمنها عنوان کرد.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری یزد از برنامه های این اداره به مناسبت روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی به برگزاری سه پنل تخصصی برای اولین بار در استان با موضوعات «محیط زیست، گردشگری و بحران»، «امور خیریه» و «پیشگیری از آسیبهای اجتماعی»، برگزاری نمایشگاه معرفی و عملکرد سمنهای استان، گردهمایی سازمانهای مردم نهاد با مسئولان استان در روز چهارشنبه 23 مردادماه اشاره کرد.
انتهای پیام