احمد آخوندی روز جمعه در حاشیه بازدید معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد از این طرح در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح تاکنون حدود ۴۰ درصد در مسیر گردشگری کوچه باغ جهانی پهلوانپور، حوالی سرو کهنسال منگاباد، محله باغ بهار و بازارچه تا قلعه مهرپادین اجرا شده است.

به گفته وی، احیای بافت‌های قدیمی شهر در تمام محلات و محله محوری، توان افزایی اجتماعی و نوسازی بافت‌های فرسوده با همکاری مردم و همراهی مسئولان جزو اهداف طرح است .

این مسئول خاطر نشان کرد: برای تکمیل این طرح به ۲۰ ملیارد ریال دیگر نیاز است که همکاری مسئولان در تخصیص بودجه نقش مهمی در تحقق کامل طرح دارد.

آخوندی اظهار داشت: احیای محلات و بازآفرینی آنها نقش اساسی در ماندگاری مردم و جوانان در آن مناطق و پیشگیری از مهاجرت‌ مردم دارد.

طرح بازآفرینی شهری شامل خلق فضاها و مکان‌های شهری با هدف فراهم کردن امکان کار و زندگی استاندارد برای شهروندان و حفظ و زنده کردن هویت تاریخی است که از ابتدای دولت یازدهم این طرح در کشور شکل گرفته است.

مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد که تاکنون ۱۰۰ مورد آن به ثبت آثار ملی رسید .

همچنین باغ پهلوان‌پور و قنات حسن‌آباد مشیر و دهنو در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت است.

تاکنون از میان صنایع‌دستی، رشته سنگ‌تراشی، چاقوسازی و ترکه‌بافی به ثبت آثار ملی رسید و علم برداری و جوش دوره امسال در فهرست آثار معنوی ناملموس ثبت می‌شود.

روستاهای هدف گردشگری مهریز شامل هرفته، بنا دک سادات ، منشاد و مدوار و روستاهای نمونه گردشگری نیز، ارنان و سر یزد است.

در سال ۱۳۹۶ ، ۵۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از آثار و بناهای تاریخی منطقه دیدن کردند که از این تعداد پنج هزار نفر گردشگر اروپایی از قلعه زین‌الدین، باغ پهلوان پور و مجموعه سر یزد دیدن کردند.

بنای اولیه مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت می‌دهند. 

مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

۷۵۳۶/ ۲۰۴۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.