گرمای شدید تابستان امسال و افزایش مصرف امسال آب در شهرستان میبد بسیاری از شهروندان میبدی را از کم آبی و کیفیت پایین آب گلایه مند کرده است.

به گزارش ایسنا - منطقه یزد، نام تابستان که می آید قطعاً گرما را به ویژه برای مناطق کویری کشور از جمله استان یزد و شهرستان میبد به همراه دارد ولی گرمای طاقت فرسای تابستان امسال تحمل مردم برخی از این شهرها را کم کرده است .

معمولاً در استان یزد فصل گرما زودتر از برخی استان‌های دیگر شروع می‌شود و زنان، کودکان و سالمندان را مجبور به خانه نشینی می‎کند، البته گرمای امسال به گفته شهروندان میبدی، بی‌سابقه است یا این که بیشتر احساس می‌شود، گرمای  شدید هوا از  یک طرف و آلودگی و دود ناشی از کارخانجات این شهرستان صنعتی و گرد و غبارهایی که هنوز هم دست‌بردار این منطقه کویری نیستند از سوی دیگر، صبر و قرار بسیاری از مردم میبد را به آستانه تحمل‌شان رسانده است.

این گرما اگر چه بر تمام مناطق کشور حکمفرماست ولی برای مردمان کویر بسیار داغ و سوزان است و این وضعیت در حالی است که افت فشار آب شبکه و شوری و کیفیت پایین آن نیز مزید بر علت و باعث برخی گلایه‌ها شده است.

هر چند مسئولان به ویژه در فصل گرما نسبت به کمبود و بحران آب و اهمیت صرفه جویی و درست مصرف کردن آب مرتباً هشدار می‌دهند اما مردم بیشتر از این وضعیت حاکم، از مسئولان گلایه‌مند هستند چرا که در چنین وضعیتی انتظاراتشان از سوی مسئولان برآورده نمی‎شود و معتقدند که چرا فقط مردم باید نسبت به صرفه جویی اقدام کنند ولی صنایع پرآبخواهی مانند کاشی و سرامیک به رغم مشکل کم آبی از مجوزهای داده شده بهره‎مند می‏‏‌شوند و بر مشکل کم آبی شهرستان دامن می زنند؟

شهروندان میبدی که در این فصل گرما هر روز دبه به دست باید مشکلات ترافیکی و صف طولانی برای تهیه آب آشامیدنی را به دوش کشند و نیاز خود را از طریق ت نهاایستگاه آب شهر در خیابان رشیدالدین تامین کنند، می‎گویند؛ مگر یک خانواده نسبت به یک واحد تولیدی کاشی به چه میزان آب نیازمند هستند و تا کی باید از فشار اندک و کیفیت نامطلوب آب شبکه شهر، زندگی را سر کنند؟

«محمد زارع» یکی از شهروندان میبدی با گلایه از وضعیت آب شرب در این شهرستان، خطاب به مسئولان می‎گوید: گرمای تابستان را تحمل کنیم یا بد مزه گی و شوری آب را یا صف های طولانی برای تهیه آب آشامیدنی؟

وی اظهار می‎کند:   فشار آب مخصوصاً در روزهای جمعه به حداقل ممکن می‎رسد و به نظر مسئولان شهر تنها نظاره‌گر این وضعیت هستند و در این باره چاره‌ای نیندیشیده‎اند؟

این شهروند ادامه می‎دهد: هر گاه به خاطر دل درد کودکانمان به پزشک مراجعه می‎کنیم نیز علت را کیفیت پایین آب عنوان می‎کنند لذا بسیاری از خانواده‏‌ها به شدت از این وضعیت گلایه دارند.

«علی محمودی» یکی دیگر از شهروندان میبدی به خبرنگار ایسنا می‌‏گوید: در حالی که مردم آب گوارا برای نوشیدن ندارند، برخی صنایع شهرستان از آب شیرین برای تولیدشان بهره می‎برند که دور از انصاف است.

وی به وضع نامناسب اقتصادی این روزهای مردم اشاره و اظهار می‌‏کند: امکان تهیه آب معدنی برای بسیاری از خانواده‎ها به دلیل شرایط اقتصادی وجود ندارد و گرمای طاقت فرسای این روزها نیز حال و حوصله ای برای مردم نگذاشته تا در صف طولانی آب شیرین انتظار بکشند.

شهروندان میبدی در این گف و گفت‏‏‌ها عموماً از مسئولان می‏‌خواهند پیگیر مشکلات آب شرب شهرستان باشند و با خدمت‌رسانی مطلوب و جدی گرفتن رفع مشکل افت فشار آب، بدمزگی آن و دسترسی آسان به آب شرب، باعث دلگرمی مردم شوند.

بسیاری معتقدند که مسئولان در این شرایط بی آبی باید مانع از ایجاد بی رویه صنایع پرآبخواه شوند و به بهانه اشتغالزایی که عمدتاً نیز برای مهاجرینی که گاهاً امنیت و آرامش شهروندان را نیز مختل می‏‌کنند، مجوز فعالیت این صنایع را ندهند.

شهروندان میبدی می‌گویند: دوست نداریم زمانی ما نیز به خاطر کمبود آب مجبور به ترک دیار خود و مهاجرت به دیگر استان‌ها شویم و این شهر را به رغم تمام صنعتی بودنش همانند بسیاری از روستاهای شهرمان خالی از سکنه ببینیم.

«احمد بنا» رییس آب و فاضلاب میبد در این باره در گفت‌‏وگو با خبرنگار ایسنا - منطقه یزد عنوان می‎کند: مسئله آب یکی از مهمترین مسائل روز کشور و استان یزد است که نگاه همگان را به خود جلب کرده است اما با این وجود زنگ خطر بحران آب از سوی بسیاری افراد هنوز جدی گرفته نمی شود .

وی اضافه می‏‌کند: صرفه‌جویی یکی از مقوله‌های مهمی است که همگان باید آن را رعایت کنند و منظور از صرفه‌جویی نیز بهینه مصرف کردن است اما بسیاری از مردم گمان می‏‌کنند که هرگاه صحبت از صرفه‏‌جویی می‎شود منظور مصرف نکردن است .

  بنا با اشاره به افزایش 11 درصدی مصرف آب امسال شهرستان نسبت به سال گذشته، اظهار می‎کند: گرمای شدید هوا از یک سو و بارندگی‎‎های مناسب ابتدای سال که باعث شده مردم گمان کنند امسال نیازی به صرفه جویی نیست، از سوی دیگر عمده دلایل  افزایش مصرف آب از سوی شهروندان میبدی نسبت به قبل است.

رییس آبفای میبد خاطرنشان می‏‌کند: مردم نباید بارندگی‏‌های خوب ابتدای سال جاری را ملاک مصرف بالاتر خود قرار دهند چرا که  این بارندگی‌ها در منابع آب‏‌های زیرزمینی استان تاثیر چندانی نداشته و تنها برای آب های سطحی و قنوات هوابین مفید بوده و همچنان مشکل کمبود آب در شهرستان میبد جدی است.

وی می‏‌گوید: البته با توجه به بارندگی‌های فراوان در منطقه کوهرنگ، خوشبختانه تاکنون مشکل قطعی آب انتقالی در استان اتفاق نیفتاده است و سهیمه شهرستان از آب انتقالی نیز حدود ۵۰ لیتر در ثانیه بیشتر از سال گذشته شده که مشکل شهرستان را نسبت به سال گذشته کمتر کرده است .

این مسئول یکی از اصلی‏‌ترین مشکلات آب شهرستان را استفاده از آب استحصالی چا‌ه‏‌های شهر برای تامین کسری نیاز شهر می‏‌داند و در این باره می‎گوید: با پیگیری های متعدد درصددیم تا چاه‏‌های آب را به سایت مخازن شهر متصل کنیم تا عدالت اجتماعی در زمینه اختلاط آب برقرار شود که اگر چنین اتفاقی محقق شود دیگر نیازی به ایستگاه‌های آب سیار در فصول گرما نخواهد بود.

مدیر آبفای شهرستان در خصوص شوری و بدمزگیآب نیز عنوان می‎کند: در فصول گرما به علت مصرف زیاد همشهریان به اجبار تعدادی از چاه های آب که از کیفیت لازم برخوردار نیستند، فعال و به شبکه متصل می‏‌شوند لذا مناطقی که نزدیک به این چاه ها هستند با کیفیت پایین‎تر آب مواجه هستند.

وی ادامه می‏‌دهد: از آنجایی مردم در این مناطق عمدتاً از آب انتقالی خالص با ای‏‌سی 400 در زمستان مصرف می‌کنند و ذائقه آنها به این مزه آب عادت کرده، مصرف آب با ای‎سی 1200 در تابستان به مضاقشان خوش نمی‎آید از شوری و بدمزدگی آب گلایه دارند.

وی در مورد کیفیت بالاتر آب در برخی شهرستان‏های مجاور نیز می‎گوید: به دلیل کیفیت نامطلوب‌تر آب در این شهرستان‎ها شاهد استقرار ایستگاه ثابت آب شیرین ‎کن در آنها هستیم لذا به نظر برخی شهروندان می‌آید آب با کیفیت‎تری دارند.

بنا به شهروندان میبدی این اطمینان خاطر را می‎دهد که آب شبکه این شهر هیچ مشکل بهداشتی ندارد چرا که به صورت مداوم در حال کنترل و ارزیابی از نظر آلودگی و بیماری ‎هاست و مرتب از سوی مرکز بهداشت مورد آزمایشات کلرسنجی و میکروب زدایی انجام می گیرد .

وی در مورد افت فشار آب شهر میبد در روزهای جمعه نیز بیان می‎کند: اوج مصرف در روزهای تعطیل به دلیل گرمای هوا و استفاده همزمان از کولرهای آبی از ساعت ۱۱ تا ۱۷ است و متاسفانه شبکه از قدرت و کششاین میزان مصرف برخودار نیست لذا شاهد افت فشار آب در برخی مناطق شهر هستیم و نمی‌توان برای رفع آن اقدام خاصی انجام داد .

این مسئول اختصاص سهمیه مصرفی آب صنایع را در حیطه وظایف آبفا نمی‎داند و می‎گوید: برخی از صنایع براساس سهمیه شهرستان و تصمیم استان از آب مطلوب بهره‌مند هستند که خارج از حیطه تصمیمات آبفای شهرستان است.

بنا در پایان با بیان این که آب ایستگاه‌های میبد در فصل تابستان با هزینه‏‌های گزافی در دسترس شهروندان قرار می‎گیرد، اضافه می‎کند: روزانه دو عدد تانکر آب نیز با قراردادی که با شرکت دهیاری‌ها منعقد شده از خارج استان تامین و در دسترس مردم قرار می‌گیرد اما متاسفانه بعضی از افراد کم‌لطفی می‌کنند و به جای استفاده از آن برای مصرف شرب، آن را برای شستشو یا تامین آب کولر مینی‌بوس‌ها استفاده می‏‌کنند که در صورت ادامه این وضعیت امکان کارتی شدن آب وجود دارد چرا که این آب به صورت امانت در اختیار ماست و باید آن را برای آیندگان نیز حفاظت کنیم.

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.