به گزارش ایسنا-منطقه یزد،«عبدالرضا قیصری» در بیست و یکمین محفل طنز «قندشکن» یزد، رویکرد موضوعی با محتوای خاص را از مهمترین ویژگیهای محفل قندشکن دانست و اظهار کرد: در جاهای دیگر عموما بحث آزاد بوده و فقط این محفل با موضوعهای مختلف برگزار میشود که نکته قابل توجهی است و به نظرم این رویکرد به فعال شدن ذهن طنزنویسان خیلی کمک میکند.
وی محفل طنز قندشکن را به قندانی پر از قندهای شکسته تعبیر کرد که در مقابل مخاطب قرار میگیرد و نام هر طنزپردازی که برای ارائه اثر خوانده میشود انگار یک حبه از این قندان برداشته میشود و طنزهایی که به مثابه قندهای شکستهاند کام علاقهمندان را شیرین میکند.
این طنزپرداز شاخص کشوری حضور در جمع طنزپردازان یزدی را تجربهای بسیار شیرین و ارزشمند دانست و افزود: ما از بخشهای جالب و جذاب این محفل برای برگزاری محافل «خندیشه» الگو میگیریم.
نویسنده کتاب «خندههای عمل نکرده» با اشاره به حضور پرشور طنزنویسان و علاقهمندان در این محفل گفت: حضور مخاطبان حرفهای که با انگیزه لذت بردن از شنیدن شعر طنز در برنامه شرکت کرده بودند و حدود سه ساعت با تشویقهای خود انرژی خوبی به شاعران و طنزپردازان دادند از نکات قابل توجه محفل بود که به حوزه هنری یزد برای ایجاد این زمینه تبریک میگویم.
قیصری با بیان اینکه در محفل قندشکن، گام اول که ایجاد فرصت برای معرفی و ارائه آثار استعدادهای جوان است خیلی خوب برداشته شده تصریح کرد: در گامهای بعدی میتوان با برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی که در دستور کار دفتر طنز حوزه هنری یزد قرار دارد با نقد، بررسی، تحلیل و اصلاح آثار، کارهای بهتری در محافل ارائه و خوانده شود.
وی ادامه داد: این محفل همچنین محملی برای انعکاس و انتشار آثار از طریق رسانههای صوتی، تصویری و مکتوب خواهد بود و موجب افزایش انگیزهها نیز میشود.
معاون فرهنگی حوزه هنری استان فارس خاطرنشان کرد: ظرفیتهای لهجه و گویش یزدی بر غنای قندشکن افزوده و پرداختن به فرهنگ اصیل و مذهبی یزد در کنار توجه به خرده فرهنگها در روابط خانوادگی و سبک زندگی و انعکاس آن در شعر و نثر طنز، خیلی ارزشمند است.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه استانهای یزد و فارس به دلیل همجواری، همواره تعامل و ارتباط فرهنگی خوبی با هم داشتهاند گفت: این تعامل و همکاری در حوزه طنز خیلی میتواند راهگشا باشد؛ ظرفیتهایی در هر دو استان وجود دارد که میتوان از آنها به عنوان تجربه و کمک برای ارتقای طنز استفاده کرد.
دبیر محفل «خندیشه» حوزه هنری فارس همچنین آمادگی این مرکز را برای برگزاری یک اردوی آموزشی برای طنزپردازان دو استان اعلام و اظهار امیدواری کرد بتوان از ظرفیت استادان و کارشناسان خبره در راستای ارتقای دانش و مهارت طنزنویسان دو استان استفاده کرد.
وی تصریح کرد: وقتی نام یزد و طنز به میان میآید بدون تردید نام زندهیاد «ابوالفضل زرویی نصرآباد» طنزپرداز یزدیتبار، به عنوان یک نماد و چهره شناخته شده در طنز معاصر و حتی تاریخ طنز ایران به ذهن میآید و حس خیلی خوب و افتخار آمیزی بود که در شهر این چهره برجسته طنز معاصر در کنار طنز پردازان یزدی به ارائه اثر بپردازیم.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام