به گزارش ایرنا علی ربیعی چهارشنبه شب در یازدهمین شب فرهنگ یزد با عنوان 'دگرگونی اجتماعی' با بیان اینکه شماری از این تغییرات اجتماعی به ارتباطات و تکنولوژی بر می گردد افزود: یکسری تغییرات و ارزش ها اجتماعی، جهانی است و بسیاری از تحولات که در دنیا در حال تغییر است بخشی از آن ناشی از تکنولوژی است.
وی با بیان اینکه تحولات اجتماعی یکی از مسائل قابل توجه این دوره است اظهار داشت: معتقدم یک اشتباه بزرگ استراتژیک ما این است مسائل فرهنگی و اجتماعی را در هم تنیده کردیم در حالی که باید هرکدام را در حوزه خودش حل کنیم.
وزیر سابق تعاون اظهار داشت : همچنین اعتقاد دارم امروز نظام و امنیت ملی ما بیشتر و به شدت از هر دوره های دیگر با مسائل مهم اجتماعی در هم تنیده شده است.
ربیعی در ادامه به فقر مطلق اشاره کرد و گفت: طبق بررسی های صورت گرفته 33.4 درصد جمعیت شهری کشور زیر خط فقر هستند که این رقم در یزد 44.7 درصد است و استان های ایلام ، سیستان و بلوچستان بیشترین درصد زیر خط فقر و تهران کمترین درصد زیر خط فقر را به خود اختصاص داده اند.
این استاد دانشگاه ، خط فقر روستایی در کشور را 40 درصد اعلام کرد و افزود: همچنین وضعیت استان در زمینه نرخ باسوادی بسیار خوب است.
وزیر تعاون یکی از علل آسیب های اجتماعی در کشور را بحث نا امنی روانی یعنی آینده نامطمئن بیان کرد و گفت: بخشی از این موضوع مربوط به عوامل مادی چون امنیت شغلی و تامین اجتماعی برمی گردد.
وی بحث سالمندی در تحولات اجتماعی را مهم خواند و گفت:در سالهای آینده با 30 میلیون سالمند روبرو هستیم و با پدیده سالمندی و فقر روبرو خواهیم شد.
ربیعی، احساس نا امیدی ، تنهایی و تزلزل زندگی را از علل زنانه شدن اعتیاد بیان کرد و افزود: گروهی از زنان بصورت تفنی مصرف اعتیاد دارند و بخشی هم به بخاطر ناامنی روانی به اعتیاد روی آرودند که نسبت به قبل در حال افزایش است.
ربیعی با بیان اینکه طلاق یک آسیب اجتماعی است گفت: نرخ طلاق به ازای هر یکهزار نفر در کشور 2 نفر است و این رقم در یزد 1.2 است و یزد چهارمین استانی است که کمترین نرخ طلاق را به خود اختصاص است.
وی بیشترین نرخ طلاق در کشور را مربوط به استان خراسان رضوی با نرخ 2.63 اعلام کرد و افزود: تصور عوام این بود که اولین علت طلاق، فقرو بیکاری است درصورتی که اشتباه بود.
ربیعی ادامه داد: برخلاف تصور رایج که بسیاری فقر را عامل اعتیاد می‌دانند، در علت‌شناسی مساله اعتیاد اولین عامل عدم امنیت روانی است. امروزه کارمند معتاد داریم و اعتیاد در میان شاغلین بیشتر از اعتیاد در میان بیکاران است.
وی در ادامه به خودکشی اشاره کرد و گفت: تظاهر به خودکشی در زنان بیشتر از مردان است و کمتر در این زمینه فوت می کنند.
وی تصریح کرد: میزان متوفیات مشکوک به خودکشی در کشور 5.2 نفر در صد هزار نفر است و این رقم در استان یزد 2.2 درصد است و استان های خراسان جنوبی و یزد کمترین میزان متوفیات مشکوک به خودکشی را به خود اختصاص داده اند و بیشترین مربوط به استان ایلا با 14.4 درصد است.
ربیعی در ادامه اساس سرمایه اجتماعی را اعتماد بیان کرد و گفت: خوشبختانه استان یزد جزء استان برتر کشور در زمینه اعتماد سرمایه اجتماعی است.
وی یکی از راهکاری کاهش آسیب های اجتماعی را تقویت اعتماد اجتماعی ذکر کرد و افزود: این اعتماد باید از سطح فردی آغاز و نهادهای اجتماعی را گسترش دهیم.
ربیعی ادامه داد: متاسفانه ساحت گفت و گو در خانواده های ایرانی کم شده، اکنون شکل نشستن در خانه کاملا نقطه ای و پراکنده است در صورتیکه در گذشته همه دور هم جمع می شدند و با هم صحبت می کردند.
2088/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.