به گزارش ایرنا رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یزد در آیین افتتاحیه گردهمایی گفت: هدف از خلقت انسان رسیدن به مقام عالی انسانی و قرب الهی است که فطرت انسان‌ها خدایی است.
آیت الله محمدرضا ناصری یزدی با اشاره به اینکه محور زندگی انسان‌ها بر اصول حکمت، فطرت و عدالت قرار دارد، افزود: پایه و اساس زندگی افراد باید بر مبنای فطرت خدایی باشد.
نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه یزد خاطرنشان کرد: پایه‌های تربیتی انسان‌ها باید محکم باشد تا با کوچک‌ترین لغزش فرو نریزد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی یزد یادآور شد: اگر بنیان خانواده محکم نباشد، زندگی هم برای فرد علاوه بر اینکه تنگ و تاریک خواهد شد، بلکه آرزوی آن‌ها به یاس و ناامیدی تبدیل می‌شود.
آیت‌الله ناصری یزدی اضافه کرد: برخی ازدواج‌های امروزی بر پایه مظاهر دنیوی انجام می‌شود که با بروز کوچک‌ترین مشکل زندگی زوجین با چالش مواجه و برای خانواده‌ها مشکل ایجاد می‌شود.

** صله‌رحم عامل پیوند خانواده‌هاست
همچنین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد اظهار داشت: به‌جا آوردن صله‌رحم موجب پیوند و استحکام خانواده می‌شود.
معصومه طباطبایی افزود: موضوعی‌ که دین اسلام به آن توجه ویژه‌ای دارد، انجام سنت الهی صله‌رحم افراد نسبت به همنوعان خود در زندگی فردی و اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد شور و نشاط خانوادگی و اجتماعی و نیز سلامت فکری و روحی افراد جامعه از برکات مهم احیای سنت صله‌رحم است، اگر مورد توجه جدی قرار گیرد می‌تواند سرمنشأ بسیاری از هنجارهای مثبت و مفید جامعه باشد.
طباطبایی اضافه کرد: رفت‌وآمدهای خانوادگی موجب می‌شود که افراد از حال یکدیگر باخبر و نسبت به رفع مشکل هم گام بردارند.
همچنین در ادامه دبیر علمی همایش سبک زندگی و سلامت به موضوع سالمندی که یکی از محورهای گردهمایی است، اشاره کرد و گفت: این باور اشتباه است، فکر سالمندان پیر می‌شود، فکر این افراد برعکس ظاهر آن‌ها پیر نیست باید از تجربه آن‌ها استفاده کرد.
فاطمه پیغمبری افزود: متأسفانه از دوره سالمندی افراد طنزهایی ساخته می‌شود که در روح و روان این قشر تأثیر خوبی ندارد.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی یزد بابیان اینکه باید به ‌سلامت سالمندان اهمیت داده شود، اظهار داشت: با فراهم کردن شرایط و امکانات، سالمندان برای آینده کشور مفید خواهند بود.
پیغمبری افزود: باید پایان‌نامه های دانشجویی به ‌جای روی کاغذ به سمت مراکز سالمندی سوق داده شود تا با نتایج طرح‌ها بتوانیم زندگی خوبی برای آنها فراهم کنیم.

** توجه به هویت ایرانی - اسلامی
همچنین معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: الگوی بسیار خوبی در تربیت و آموزش خانواده داریم، متأسفانه از آن درست استفاده نمی‌کنیم.
نوید نصیری زاده با اشاره به لزوم توجه جدی به هویت ایرانی - اسلامی افزود: اگر از جامعه‌ای هویت آن سلب شود، دیگری چیزی از آن باقی نخواهد ماند.
وی نقش خانواده به‌ویژه مادران را در تربیت هویت ایرانی - اسلامی مهم خواند و اظهار داشت: اصل و اساس تربیت در خانواده بر عهده مادران است.

** ارسال 159 مقاله به دبیرخانه همایش
وی با اشاره به ارسال 159 مقاله به دبیرخانه همایش ، گفت: از این تعداد 143 مقاله مرتبط با موضوع همایش بود.
نصیری زاده خاطرنشان کرد: از این تعداد 131 مورد توسط هیات داوران پذیرفته شد که 12 مورد آن به‌صورت سخنرانی و مابقی در قالب پوستر ارائه می‌شود.
همچنین دکتر مسعود رحمانیان فوق تخصص غدد هم در مورد دیابت و سبک زندگی سالم مطالبی را ارائه کرد.
خانواده ، امنیت ، باورهای دینی ، شادی و امید، تغذیه و ورزش ،فناوری و رسانه ،محیط‌زیست ، جوانی و سالمندی و سبک زندگی از محورهای همایش است.
نخستین همایش ملی سبک زندگی و سلامت اواخر بهمن 1396 در دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزارشده بود.
همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی، الفبای صحیح تغذیه سالم همراه با « چی به‌جای چی » ، فن‌های خنده و تحکیم بنیان خانواده از برنامه دومین روز همایش است.
هم‌اکنون 100 هزار دانشجو در 68 مرکز آموزش عالی استان به تحصیل مشغول هستند.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.