این منبع آگاه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خواست نامش ذکر نشود، گفت: روز یکشنبه در روستای قارنه شرق اصفهان عده ای با هفت دستگاه لودر به تخریب سه حوضچه و شکستن 12 تیر برق اقدام کردند.
وی افزود: با توجه به بسته شدن مسیر دسترسی و دامنه گسترده تخریب ها ، بعد از گذشت 2 روز ، هنوز تعمیر یک حوضچه باقی مانده است.
این مسئول تصریح کرد: شب گذشته عده ای ناشناس در منطقه سیان در نزدیکی روستای اژیه اصفهان که سردسیر است، حوضچه ای را تخریب کردند.
وی خاطرنشان کرد: به علت کاهش دما، تخلیه حوضچه به سختی و تعمیر آن با کندی پیش می رود ولی در 2اتفاق اخیر حجم بسیار بالایی آب هدر رفته است.
از اسفندماه سال 1396 تاکنون به‌طور میانگین هر 10 روز یک‌بار ، خط لوله آب انتقالی به استان یزد مورد حمله و تخریب عده‌ای افراد فرصت طلب قرارگرفته است.
هم‌اکنون از 6 هزار و 733 منبع آبی استان یک میلیارد و 78 میلیون مترمکعب برداشت می‌شود که 833 میلیون مترمکعب آن از چاه‌ها ، 163 میلیون مترمکعب از قنات و بقیه از چشمه‌ها تأمین می‌شود.
آب تجدیدشونده منابع زیرزمینی یزد 827 میلیون مترمکعب و کسری مخزن حدود 300 میلیون مترمکعب است، به همین دلیل سالانه 50 سانتیمتر از سطح منابع آب‌های زیرزمینی استان کاسته می‌شود.
آب استحصالی از منابع آب شیرین استان در سال 1387، سه هزار و 166 لیتر در ثانیه بود که این عدد در سال 1395 به 2 هزار و 631 لیتر در ثانیه کاهش یافت.
در سال‌های اخیر، به‌طور متوسط 70 درصد آب شرب یزد از خارج استان و بقیه از منابع داخلی تأمین شد که در مجموع حدود 57 میلیون مترمکعب حجم سالانه آب انتقالی به یزد است.
انتقال آب به یزد در سال 1368 در ابتدای شکل‌گیری دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مصوب و در بعد ها مسیر کاملاً قانونی انجام شد و هر نوع اخلال در آن، قانون‌شکنی محسوب می‌شود.
در طول دو ماه اخیر ( ابتدای مهرماه تا چهارم آذرماه امسال ) سال زراعی جاری، میزان بارندگی‌های استان چهارمحال و بختیاری و یزد نسبت به سال قبل حدود 9 برابر و اصفهان حدود 29 برابر بود.
1968/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.