الهام جلوداری عصر روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموعه سلطنت آباد مربوط به دوره ایلخانی و شامل رباط، کاروانسرا و عمارت قدیمی و بافت سنتی است.
وی ادامه داد: به این ترتیب اثر یادشده تحت پوشش حفاظت میراث فرهنگی قرار دارد و هرگونه دخل و تصرفی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد 558 الی 569 از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی شامل تعزیرات و مجازات بازدارنده است.
این مسئول فرهنگی تصریح کرد: در سال 1397 عملیات مرمت هفت اثر تاریخی و فرهنگی با تخصیص افزون بر پنج میلیارد ریال بودجه در این شهرستان آغازشده است.
جلوداری این آثار را شامل باغ پهلوان پور ، خانه‌های تاریخی اخوان طباطبایی ، خوانین‌زاده و موحد نیا ، مسجد بنادک سادات ، قلعه مهرپادین و مسیر گردشگری روستای سر یزد ذکر کرد.
وی مرمت بناها را شامل بهسازی و مرمت بخش‌های فرسوده ، سنگ‌فرش و کف‌ سازی باهدف حفاظت از آثار، بناها و جلوگیری از تخریب بیشتر آنها برشمرد .
سرپرست اداره میراث فرهنگی مهریز تصریح کرد: در سال 1396 با صرف 10 میلیارد ریال بودجه استانی ، 40 اثر مرمت و بهسازی شد.
جلوداری با اشاره به اینکه برای بهسازی آثار مهریز به 20 میلیارد ریال بودجه نیاز است، بر همکاری مسئولان و همراهی بخش خصوصی در این ‌ارتباط تأکید کرد.
مهریز 600 اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد که تاکنون 100 مورد آن به ثبت آثار ملی رسید و باغ پهلوان پور و قنات حسن‌آباد مشیر و دهنو در فهرست آثار سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد( یونسکو) ثبت است.
روستای یزد مهریز با یک هزار نفر جمعیت در 10 کیلومتری جنوب شهر مهریز قرار دارد.
بنای اولیه مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت می‌دهند.
مرکز شهرستان 50 هزارنفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
7536/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.