'حمید عسکری باقر آبادی' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش سطح زیر کشت، تغذیه مناسب نخل، استفاده از سموم دفع آفات و آبدهی کافی و توجه بیشتر کشاورزان به نخلستانها باعث رشد تولید محصول خرما در این شهرستان شده است.
وی ، بومی، کبکاب، زاهدی و پیارم را از مهمترین ارقام خرمای تولیدی در شهرستان اعلام کرد و افزود: نژاد اصلاح شده نخل به صورت پا جوش از برازجان استان بوشهر به بافق انتقال و در باغ ها و مزارع این شهرستان کشت شده است.
این مسوول، خرمای بافق را مرغوب و صادراتی عنوان کرد و افزود: هم اینک مازاد مصرف این محصول به استانهای همجوار و سایر شهرستانهای کشور صادر می شود و می تواند در ردیف ارقام صادراتی ارز آور قرار گیرد.
وی سطح زیر کشت خرما در شهرستان بافق را 2 هزار و 210 هکتار اعلام و بیان کرد: از این وسعت یکهزار و 400 هکتار درخت خرمای بومی و بقیه نخل های اصلاح شده است.
عسکری با بیان اینکه خرمای بومی به صورت کلمپه یا شیرینی های خرمایی،شیره و سرکه قابل استفاده است یادآور شد: برای این منظور در راستای طرح اقتصاد مقاومتی، یک واحد کارخانه فرآوری خرما با سرمایه گذاری 10 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در بافق راه اندازی شده است.
این مسوول تصریح کرد: همچنین از اجزای درختان خرما برای تهیه حصیر، پادری، جارو، کلاه، بادبزن، طناب و دیگر محصولات حصیری استفاده می شود و عمده صنایع دستی بافق مرهون نخل و درخت خرماست.
2 هزار و 300 بهره بردار بافقی در حوزه نخیلات و تولید خرما در بافق فعالیت دارند.
وسعت زمین های زراعی بافق یکهزار و 534 و باغی پنج هزار و 227 هکتار با محصولات عمده خرما، پسته، جو، گندم و روناس است که از طریق 121 قنات و 277 حلقه چاه کشاورزی عمیق و نیمه عمیق آبیاری می شود.
7543/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.