سید جمال سجادی پور دوشنبه شب در ابرکوه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این مقدار 540 هزار و 289 تن محصول زراعی ، 246 هزار و 963 تن باغی ، 409 هزار و 950 تن محصول گلخانه ای و ... است.
وی افزود: همچنین از 117 هزار هکتار اراضی قابل کشت 38 هزار و 420 هکتار آن معادل 33 درصد زارعی و مابقی باغی است.
سجادی پور مجموع سطح زیرکشت محصول کشاورزی استان در چند سال گذشته را 130 هزار هکتار بیان کرد و گفت: به دلیل تبعات خشکسالی این رقم به 117 هزار هکتار کاهش یافت.
وی در ادامه از یزد با عنوان استان باغبانی در کشور یاد کرد و گفت: 66 درصد اراضی قابل کشت به محصول باغی عمدتا به محصول پسته ، انار، زردآلو ، زعفران ، گیاهان دارویی و دیگر محصول باغی اختصاص دارد .
این مسئول اضافه کرد: این استان در تولید محصول روناس ، محصول گلخانه ای ، پسته ، زردآلو ، انار و زعفران به ترتیب رتبه نخست ،دوم ، سوم ، چهارم ، پنجم و هفتم کشور را داراست .
سجادی پور سطح زیرکشت محصول گلخانه ای استان را هزار و 420 هکتار بیان کرد و یادآور شد: سالانه 409 هزار و 950 تن محصول که بیشتر خیارسبز ، گوجه ، بادمجان و سبری است ، تولید می شود.
وی توسعه کشت گلخانه ای و دارویی و متنوع بودن آنها را از اولویت های اصلی سازمان بیان کرد و افزود: اکنون خیار سبز، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، بادمجان و مقداری سبزی در گلخانه های استان تولید می شود.
سجادی پور مجموع تولیدات دام و طیور استان را 338 هزار تن بیان کرد و گفت: این میزان تولید بیانگر این موضوع است، یزد در زمینه کشاورزی و محصول دامی با توجه به کمبود منابع آبی از ظرفیت های بالایی برخوردار است.
وی میزان تولید گوشت قرمز استان را سالانه 18 هزار و 147تن اعلام کرد و افزود: در این بخش هنوز نیاز به سرمایه گذاری است، زیرا سرانه مصرف گوشت قرمز یزدی ها 17 کیلوگرم است که نیمی از گوشت مصرفی وارداتی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد در ادامه میزان تولید گوشت مرغ را 55 هزار و 600 تن بیان کرد و گفت: نیمی از گوشت مرغ استان به دیگر استان ها ارسال می شود و در این زمینه با توجه به سرانه جمیعتی ، یزد نسبت به تولید این فراورده در جایگاه نخست قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: این استان در تولید پرورش کبک و بلدرچین رتبه نخست کشور را داراست .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به تداوم 2 دهه خشکسالی در استان خواستار توجه بیشتر مردم خصوصا کشاورزان در مصرف آب، کشت گیاهان کم آبخواه و مقاوم در برابر کم آبی شد و شرایط فعلی را زنگ خطری دانست که باید مردم به آن بیشتر توجه کنند.
به گفته وی سجادی پور، یزد اگر فضای سبز موجود را نداشت بدون شک سکونت در آن امکان پذیر نبود از این رو حفظ وضع موجود و پایداری استان به بخش کشاورزی مربوط است.
7540/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.