معرفت مصطفوی روز سه شنبه در بازدید از محل کشت آزمایشی بادام زمینی وارداتی در آستارا به خبرنگار ایرنا گفت: 140 لاین بادام زمینی خارجی برای تشخیص سازگاری آنها با شرایط آب و خاک گیلان به این استان وارده شده بود و علاوه بر آنها، سه گونه محلی آن نیز کشت شده است.
وی افزود: شرایط کشت بادام زمینی در نوار ساحلی گیلان مهیاست و بعد از انتخاب گونه های دارای بهره وری و پایداری زیاد، به ترویج و توسعه کشت آنها در شهرستان های استان اقدام می کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی استان اظهار کرد: اجرای طرح توسعه دانه های روغنی نظیر کلزا و سویا نیز با کشت پژوهشی آنها در گیلان آغاز شده و در صورت اخذ نتیجه لازم، طرح توسعه کشت آن از سال دیگر به طور کامل اجرا می شود.
به گفته مصطفوی، کنجاله سویا برای تغذیه دام و طیور استفاده می شود و تعیین گونه های پربار و توسعه کشت و تولید آنها، به خوداتکایی در تولید داخلی و کاهش واردات منجر خواهد شد.
او بیان کرد: کشت آزمایشی پاچ باقلا نیز در ماسال، لاهیجان و پیربازار رشت انجام شده و مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی گیلان برای ارائه یافته های علمی جهت توسعه و تقویت بخش کشاورزی استان تلاش می کند.
11 ایستگاه تحقیقاتی وابسته به مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی در استان گیلان فعال است و قدیمی ترین آنها سال 1306 با هدف تحقیق بر روی گیاهان زینتی و دارویی در شهرستان لاهیجان تاسیس شده است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد و شش هزار و 498 بهره بردار در شش هزار و 530 هکتار شالیزار و دیگر اراضی کشاورزی آن فعالیت می کنند.
7124/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.