طلعت کاویانی عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مردی 40 ساله در استان گیلان به دلیل بیماری تب کریمه کنگو جانش را از دست داده است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: تنها راه پیشگیری از این بیماری، رعایت توصیه های بهداشتی و بهداشت فردی است.
بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یا از طریق کنه یا از طریق حیوان آلوده، به انسان منتقل می‌ شود، در صورت انتشار با کنه، با کوچک‌ ترین گزشی، خون آلوده از کنه به انسان انتقال می یابد بنابراین افراد مشغول به کار در دامداری و قصابی‌ ها، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
شروع علائم ناگهانی بیماری تب کریمه کنگو حدود یک تا هفت روز طول می‌ کشد و تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلو درد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو است.
در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود.
هنگامی که فرد مراقب بیمار در معرض تماس پوستی یا پوستی مخاطی با خون، مایعات بدن و یا فضولات بیمار قرار می‌ گیرد بایستی بلافاصله سطح آلوده را با آب و صابون بشوید.
تب کریمه کنگو، یک بیماری حاد تب ‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود، میزان ابتلای این بیماری با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد بنابراین هر قدر هوا گرم تر شود احتمال بروز آن شدت پیدا می کند؛ این بیماری مرگ و میر بالایی دارد اما اگر زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.
7286/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.