بعد از گذشت یکسال از اجرای طرح حمایتی، فعالیت بازارچه صنایع دستی در این منطقه، این گنجینه ارزشمند به عنوان یکی از ستون های جذب گردشگری در این منطقه جایگاه خود را تثبیت کرده است.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی، بعد از گذشت یکسال از اجرای طرح حمایتی، فعالیت بازارچه صنایع دستی در این منطقه، این گنجینه ارزشمند بهعنوان یکی از ستونهای جذب گردشگری در این منطقه جایگاه خود را تثبیت کرده است.
بنابراین گزارش این بازارچه که در فضایی به مساحت بیش از 2000 متر مربع در محدوده فاز تجارت و گردشگری و در مجاورت مجتمعهای تجاری ایجاد شده دارای 24 غرفه بوده که در 20 غرفه آن انواع صنایع دستی تولیدی هنرمندان منطقه و استان گیلان عرضه میشود و در 4 غرفه دیگر نیز گردشگران با سفره رنگین و لذیذ خوراک گیلانی آشنا میشوند.
یکی از جذابیتهای این بازارچه استفاده از معماریسنتی استانگیلان بوده که کنار مجتمع تجاری مدرن منطقه، بهعنوان محلی برای عرضه محصولات داخلی و خارجی، به محلی مناسب برای حمایت از تولیدات صنایع دستی منطقه و استان تبدیل شده و با توجه به کیفیت مناسب اجناس عرضه شده، جذابیتهای بصری و عرضه مستقیم محصولات از سوی هنرمندان با استقبال خوب گردشگران و مسافران منطقه همراه شده است.
فضای نمایشگاهی بازارچه صنایع دستی منطقه آزاد انزلی به صورت رایگان در اختیار هنرمندان صنایع دستی منطقه قرار داده شده و براساس برنامهریزی صورت گرفته، این غرفههای به صورت چرخشی هفتگی در اختیار گروه های مختلف هنرمندان منطقه برای عرضه محصول قرار می گیرد تا در طول سال فرصت برابر برای همه هنرمندان صنایع دستی فرآهم شود. علاوه بر رایگان بودن فضا، سازمان امکانات و تجهیزات نمایشگاهی را نیز به صورت رایگان به غرفه داران ارائه میدهد.
حمایت از هنرمندان و فعالان حوزههای مرتبط با صنایع دستی منطقه و استان، عملیاتی کردن شعار حمایت از کالای ایرانی با عرضه محصولات صنایعدستی که محصولی فرهنگی نیز محسوب میشود، فراهم کردن شرایط لازم برای عرضه مستقیم و بدون واسطه محصولات تولیدی از سوی هنرمندان صنایع دستی که موجبات ایجاد انگیزه برای تداوم فعالیت در این عرصه و آگاهی از سلایق بازار مصرف را پدید میآورد و بازدیدکنندگان ضمن آشنایی با این محصولات از طریق ارتباط گیری با هنرمندان با فرآیند ساخت و تولید هر کدام از این صنایع دستی که توسط هنرمندان در غرفهها صورت میگیرد با بخشی از فرهنگ غنی مردمان گیلان زمین از نزدیک آشنا میشوند.
سازمان منطقه آزاد انزلی حمایت از فعالان و علاقهمندان به صنایع دستی را ظرف چهار سال گذشته در دستور کار قرار داده و طی این مدت علاوه بر برپایی دورههای آموزشی، برگزاری نمایشگاههای فصلی، تخصصی و فرآهم نمودن امکان حضور این هنرمندان در نمایشگاههای تخصصی و بینالمللی که سازمان حضور پیدا میکند، در قالب تفاهمنامهای که با صندوق کار آفرینی امید منعقد کرده، اقدام به ارائه تسهیلات بانکی خوداشتغالی کمبهره برای فعالان حوزه صنایع دستی کرده که علاوه بر تقویت، زمینه ساز افزایش تعداد هنرمندان فعال در زمینه های مختلف صنایع دستی شده است.
تاکنون طی چهار مرحله تولیدات صنایع دستی هنرمندان منطقهآزاد انزلی با همکاری سازمان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است.