به گزارش خبرنگار ایرنا محمد پورکاظمی روز شنبه در مراسم معارفه رئیس مرکز آبزی پروری کشور در بندرانزلی با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به اینکه پرورش ماهی در قفس به عنوان یک رسالت ملی است، موسسه تحقیقات شیلات مکلف است از این فعالیت ها بر اساس اصول علمی و فعالیت ها حمایت کند.
وی با اشاره به بحران آب، محدودیت اراضی کشاورزی و همچنین لزوم استفاده بهینه از ظرفیت آبی موجود در دریای خزر افزود: اولویت دوم سازمان شیلات، معرفی گونه های جدید به صنعت آبزی پروری است که در سال گذشته با همکاری اداره کل شیلات گیلان یک هزار و یکصد گونه ماهی سوف با وزن متوسط 70 گرم تولید شد و تا پایان امسال تولید یکصد هزار ماهی سوف 100 گرمی به عنوان یکی از گونه های جایگزین ماهیان پرورش یافته در قفس در دستور کار قرار دارد.
پورکاظمی با اشاره به ضرورت پرورش ماهی سفید به عنوان یکی از ماهیان با ارزش خزر تاکید کرد: بیوتکنیک ماهی گونه اسبله و همچنین شاه میگو و پروژه اصلاح نژاد کپورماهیان نیز در دستور کار سازمان شیلات است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر ماهیان پرورشی در کشور منشأ ژنتیکی داخلی ندارند، یادآور شد: گونه ماهیان کپور از کشورهای چین، مجارستان و رومانی، ماهی قزل آلا از کشورهای اروپایی، میگوی وانومی از کشورهای آسیای جنوب شرقی و آمریکای جنوبی وارد می شوند.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان شیلات با اشاره به تصویب طرح 2 میلیارد تومانی برای اصلاح نژاد کپور ماهیان در کشور گفت: یک میلیارد تومان از این مبلغ توسط استانداری خوزستان، 600 میلیون تومان از سوی معاونت علمی سازمان شیلات و 400 میلیون تومان نیز از سوی موسسه آبزی پروری اختصاص یافته است.
به گفته پورکاظمی، با توجه به حمایت مالی استانداری خوزستان، این کار در اهواز انجام و ماموریت پشتیبانی و الگوبرداری آن به پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور در بندرانزلی داده شده و برای آغاز کار 500 هزار تخم اصلاح نژاد شده ماهی کپور ، امروز وارد گیلان شد.
وی ایجاد بانک ژن گونه های ماهیان در حال انقراض را یکی دیگر از اولویت های سازمان شیلات ذکر و تصریح کرد: حدود 10 گونه ماهی در خزر وجود دارد که زمانی از گونه های اقتصادی و در سبد صید جامعه صیاد و بهره بردار بود و هم اکنون به تعداد بسیار اندکی صید می شود .
به گفته پورکاظمی، گونه ماهی ماش و سس ماهی در اولویت تکثیر و پرورش قرار دارد که با توجه به پیگیری های انجام شده، باید زیر ساخت های لازم فراهم شود تا با اطلاع رسانی از سوی رسانه های جمعی و همچنین فراخوان استانی و نیز در کل خزر جنوبی در صورت مشاهده این گونه آن را به مرکز آبزی پروری آب های داخلی کشور به عنوان مرکز ژن تحویل دهند تا با همکاری شیلات بتوان بیوتکنیک آن را به دست آورده و بچه ماهیان مولدسازی شوند.
وی با تاکید بر اینکه برای بازسازی ذخایر باید به سوی فناوری های جدید رفت، بیان کرد: باید فعالیت ها به سمتی باشد که با توجه به بحران آب ، تغییر اقلیم ، کاهش بارش ها و همچنین کاهش مهاجرت ماهیان سفید در شمال و گونه های دیگر در جنوب، راهکارهای جدید برای رفع این آسیب در درجه اول برای خود گونه های آبزیان و در درجه دوم برای بهره برداران و صیادان تعیین شود.
پورکاظمی با اشاره به اهمیت تولید و کشت جلبک ها و گیاهان آبزی خصوصا در سواحل جنوب کشور گفت: صدف های خوراکی، خرچنگ ها، خیار دریایی و موارد دیگری نیز وجود دارد که در اکوسیستم های شمال نیز می توان به صورت تجاری سازی وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه کشورهای آسیای جنوب شرقی سه درصد از سرانه کشور خود را از طریق محصولات زیست فناوری تامین می کنند، افزود: می توان از دریا به عنوان محور توسعه و تولید هزاران فرآورده دارویی ، آرایشی ، خوراکی و مالی استفاده بهینه کرد و با توجه به ظرفیت های علمی در دانشگاه های کشور دسترسی به این هدف دور از انتظار نیست.
وی با اشاره به اینکه برآورد ذخایر و تولید واکسن در دستور کار این مرکز قرار دارد، گفت: تولید سه واکسن علیه VHS,IPN,IHN را در برنامه داریم که دراین راستا با موسسه سرم سازی رازی مذاکراتی صورت گرفته و امیدواریم تا پایان سال آینده به این موفقیت دست یابیم.
پورکاظمی با اشاره به آب اندازی کشتی گیلان برای انجام گشت های تحقیقاتی در سال جاری تصریح کرد: تا کنون بیش از 2 و نیم میلیارد تومان برای راه اندازی و به آب اندازی این کشتی هزینه شده که با به آب اندازی این کشتی، روند تحقیقات آبزی پروری شتاب می گیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا در پایان این مراسم علیرضا ولی پور به عنوان رئیس جدید مرکز آبزی پروری آب های داخلی کشور معرفی شد.
7471/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.