به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدهادی ایازی روز پنجشنبه در اولین مجمع سلامت گیلان اظهار کرد: امید به زندگی در سال 53 در کشور حدود 53 سال بوده اما در سال 95، به بیش از 75 سال افزایش یافته است.
وی آگاهی، مسوولیت پذیری، مشارکت ساختارمند و فعالانه افراد در تامین و حفظ سلامت جامعه را موثر خواند و افزود : نظام های سلامت موفق به سمت مردم رفتند بنابراین اجتماعی شدن سلامت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با بیان این که در دین مقدس اسلام به موضوع سلامت پرداخته و به مشارکت مردم تاکید شده، اضافه کرد: در موضوع سلامت تنها سلامت جسمی مد نظر نیست بلکه سلامت روانی، اجتماعی و معنوی هر کدام در این حوزه تاثیر گذار هستند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ضرورت توجه به سلامت معنوی اظهار کرد: سلامت معنوی به ویژه در گروه سنی جوان که باورهای آنها متفاوت با باورهای ما شده، بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که اختلالات افسردگی در خانم ها 16 درصد و در آقایان 12 درصد وجود دارد، خاطر نشان کرد: بنابراین سلامت روانی، اجتماعی و روانی از مواردی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به توجه به اجتماعی شدن نظام سلامت و با بیان این که همه سازمان ها در سلامت جامعه نقش دارند، افزود: مشارکت سازماندهی شده تمامی آحاد مردم در حوزه سلامت، همکاری و همراهی ساختارمند ، مسوولانه و متعهدانه همه بخش های حاکمیت و کاهش نابرابری ها به منظور تحقق عدالت در قالب پوشش همگانی سلامت با اولویت اقشار جامعه و در نهایت سلامت برای همه و همه برای سلامت مفهوم اجتماعی شدن سلامت است.


*پنج میلیون دیابتی در کشور
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه سخنانش در اولین مجمع سلامت استان گیلان با بیان این که در زمان حاضر پنج میلیون فرد مبتلا به دیابت در کشور زندگی می کنند، اظهار کرد: علاوه بر این پنج میلیون نیز در آستانه ابتلا به این بیماری هستند.
وی قطع عضو و نابینایی را از عوارض و مشکلات در برخی از افراد مبتلا به دیابت عنوان و خاطر نشان کرد: افزایش آگاهی مردم و مشارکت آنها در سلامت نقش مهمی در ارتقاء سلامت در جامعه و پیشگیری از بسیاری بیماری ها دارد.
ایازی در ادامه سخنانش با موضوع تاکید بر ضرورت ارتقاء آگاهی مردم با بیان این که مضرات و آثار تخریبی قلیان 100 برابر بیشتر از سیگار است، تصریح کرد: آگاهی مردم از مضرات قلیان و موارد این چنینی در پیشگیری از بیماری ها اهمیت دارد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راه اندازی کانون سلامت محله در مناطق مختلف کشور اظهار کرد: این کانون ها می توانند در افزایش آگاهی مردم در حوزه سلامت و پیشگیری از بیماری ها نقش آفرینی کنند.
وی افزود: افزایش مشارکت موثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه سلامت خود، خانواده، محله ، تقویت روحیه خودباوری ، اعتماد به نفس و احساس ارزشمند، نهادینه کردن مشارکت و همکاری های مردم در توسعه محله و ارتقاء سطح مهارت های مردم در عرصه های مختلف سلامت از اهداف و ماموریت های کانون سلامت محله است.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: فراهم کردن امکان انتقال صدای مردم در زمینه سلامت از سطح محله به سطوح بالاتر از دیگر اهداف و ماموریت های کانون سلامت محله است.
وی نوع مشارکت سلامت محله را آگاهانه ، داوطلبانه ، مسوولانه و عادلانه عنوان و خاطر نشان کرد: مردم به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشم داشتی در اجرای امور کانون مشارکت دارند و حضور شهروندان در کانون سلامت محلی برای تمامی آحاد جامعه یکسان است.
وی درباره مجمع سلامت در استان ها نیز خاطر نشان کرد: رییس جمهوری در اولین مجمع سلامت در تهران از استانداران و فرمانداران خواست تا این مجمع را در استان و شهرستان ها تشکیل دهند.
ایازی با بیان انتظارات از مجمع سلامت استان و شهرستان تصریح کرد: فراهم کردن امکان مشارکت ساختارمند مردم، توانمندسازی جوامع محلی، فراهم کردن زمینه انتقال مسوولیت های قابل واگذاری به کانون های محلات، تعهد همه نهادها و سازمان های محلی به محوریت شعار سلامت سال محلات و شناسایی و هدایت منابع مختلف برای پاسخگویی به نیازهای سلامت از جمله این انتظارات است.
اولین کانون سلامت محله گیلان نیز عصر امروز با حضور معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رشت افتتاح می شود.
7286 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.