بندر مرزی آستارا از شرق به دریای خزر، از شمال به جمهوری آذربایجان، از غرب به استان اردبیل و از جنوب به شهرستان تالش استان گیلان محدود و در سال 1336 با استقرار فرمانداری به شهرستان تبدیل شده است.
اگرچه سابقه فعالیت گمرک آن به بیش از 100 سال قبل باز می گردد، اما در جمهوری اسلامی از همه جهت توسعه یافته و در برخی مناسبت ها به صورت شبانه روزی فعالیت می کند و تاسیس بندر آستارا در سال 92 و تصویب ایجاد منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان در سال 93 از مواهب و برکات نظام جمهوری اسلامی در آستاراست
آستارا در سایه توجه نظام اسلامی و دولت تدبیر و امید با ساخته شدن راه آهن بین المللی آستارا-آستارا در کریدور ریلی شمال-جنوب ایران به دروازه تجارت کشورمان با اوراسیا تبدیل شده و افق های روشنی را در مسیر توسعه در پیش رو دارد و با ارتقای شاخص های پیشرفت، از شهری کوچک و مهجور به قطب گردشگری و دروازه تجارت ایران و اوراسیا تبدیل شده است.
فرماندار بندر مرزی آستارا روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: جمهوری اسلامی ایران در توسعه این شهرستان به ویژه طی سه دهه اخیر کارنامه مطلوبی دارد و تامین زیرساخت های مهم پیشرفت نظیر بندر، منطقه ویژه اقتصادی، گمرک و پایانه مرزی گواه این ادعاست.
یونس رنجکش افزود: نظام اسلامی در طول سال های بعد از انقلاب، با نگاه ویژه به خدمات رسانی به مردم و اجرای عدالت اجتماعی، گام های مهمی برای شهرهای محروم و کمتر توسعه یافته برداشته است.
وی اظهار کرد: آستارا که ده ها سال قبل به عنوان شهری کوچک تلقی می شد به برکت نظام اسلامی در تمامی شاخص ها رشد و توسعه یافته که یکی از این شاخص ها برخورداری حدود 93 درصد روستاهای این شهرستان از گاز است و اکنون روستاهای آستارا در ردیف روستاهای سبز مطرح می شوند.
وی بیان کرد: البته به تناسب افزایش جمعیت، توسعه شهرستان، تبدیل آستارا به منطقه ای گردشگرپذیر و محور نقل و انتقال و تجارت منطقه ای نیازها و کمبودهای جدیدی در این شهرستان ایجاد شده که باید ارزیابی و برای رفع آنها برنامه ریزی شود.
رنجکش ادامه داد: شرایط بین المللی و نگاه مردم به زندگی در مقایسه با دهه های گذشته تغییر یافته و نیازهای جدیدی تعریف شده و خوشبختانه با چشم انداز ترسیم شده برای توسعه کشور در جمهوری اسلامی و توجه ویژه ای که دولت به عمران شهرها دارد، ظرفیت های نهفته آستارا روز به روز قابلیت احیا و بهره وری یافته است.
معاون امور عمرانی و پشتیبانی فرماندار آستارا نیز گفت: روستاهای این شهرستان قبل از انقلاب اسلامی گاز نداشتند و از نظر برخورداری از آب سالم، برق و مخابرات نیز کمبودهای اساسی وجود داشت اما به برکت نظام اسلامی، حدود 93 درصد روستاها از نعمت گاز، نزدیک به 80 درصد از آب سالم و همه روستاهای بالای 30 خانوار از برق بهره مند شده اند.
وحید پورحضرت افزود: تاسیسات مخابرات شهری و روستایی آستارا به برکت نظام اسلامی به حدی پیشرفت کرده که روستاها به شبکه اینترنت وصل می شوند و روز به روز بر بستر خدمات دولت در فضای مجازی افزوده می شود.
وی اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی مدیریت روستاهای بالای 30 خانوار به دهیاری ها واگذاری شده و در شهرستان آستارا 31 دهیاری شکل گرفته و فلسفه تاسیس دهیاری در جمهوری اسلامی، توسعه خدمات نظام، تسهیل دسترسی روستاها به آن و افزایش رفاه حال روستانشینان است.
وی ادامه داد: برخورداری 80 درصد راه های شهری و روستایی آستارا از آسفالت از برکات دیگر نظام اسلامی است و در حوزه اقتصادی نیز به مدد مراودات جمهوری اسلامی با کشورهای منطقه و جهان، ظرفیت های مرزی آستارا فعال و از امتیازهایی نظیر بندر، منطقه ویژه اقتصادی و راه آهن بین المللی برخوردار شده است.
پورحضرت بیان کرد: کشاورزی آستارا نیز بعد از انقلاب اسلامی توسعه یافته و کشت ارقام مختلف را شاهد است و توسعه کشت محصولاتی نظیر کیوی و برنج در گیلان و شهرستان آستارا، نشانگر نگاه هدفمند مسئولان به احیا و استفاده بهینه از ظرفیت های کشاورزی این شهرستان است.
او گفت: بعد از انقلاب اسلامی روستاهای آستارا در همه زمینه ها رشد و توسعه یافته و حتی یک روستا خالی از سکنه نشده است و برخی از عشایر این شهرستان، با صرف نظر از کوچ به ییلاقات و قشلاقات، در جلگه سکونت گزیده اند.
معاون امور عمرانی و پشتیبانی فرماندار آستارا افزود: هدایت جنگل نشینان از مناطق جنگلی به جلگه به منظور حفظ اراضی جنگلی و برخورداری جنگل نشینان از خدمات بهتر و بیشتر، اقدام دوراندیشانه ای بود که در نظام اسلامی انجام شد و جنگل نشینان آستارا نیز با هدایت به جلگه و شهرها از رفاه بیشتری برخوردار شدند.
اکنون 12 فروردین ماه روز جمهوری اسلامی در شرایطی در بندر مرزی آستارا گرامی داشته می شود که این شهرستان در مسیر رشد و بالندگی خود با گام های بلند به سوی عمران و آبادانی بیشتر حرکت می کند و شکی نیست که با تداوم توجه نظام اسلامی، تلاش و تدبیر دولتمردان صدیق و همدلی 91 هزار نفر جمعیت آن قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آستارا فعال تر خواهد شد و پرچم پر افتخار کشورمان در این شهرستان مرزی و گردشگرپذیر با شکوه تمام تر به اهتزاز در خواهد آمد.
7124/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.