رفعت الله شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه چهارشنبه سوری رسمی قدیمی مربوط به ایران باستان است، اضافه کرد: این روز به عنوان یک آیین دیرینه می تواند عامل وحدت بخش باشد.
وی اظهار داشت: چهارشنبه سوری به عنوان یک رسم کهن ایرانی، نکته قوت است؛ اینکه توانسته ایم یک رسم قدیمی را اینگونه بعد از سالیان سال حفظ کنیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه عید نوروز و چهارشنبه سوری از رسم های بی نظیر ما ایرانیان است، خاطرنشان کرد: این دو سنت می تواند ما را به هم نزدیک کند و عاملی برای همبستگی و وحدت باشد.
شریفی فرهنگ سازی در زمینه های مختلف از جمله برگزاری صحیح آیین چهارشنبه سوری را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: باید در طول سال برنامه فرهنگ سازی در زمینه های مختلف از جمله آیین چهارشنبه سوری را انجام دهیم.
آخرین چهارشنبه سال در سنت ایرانی، چهارشنبه سوری نام دارد؛ این روز در سال جاری با 22 اسفند مصادف شده است.
چهارشنبه سوری از دیرباز تقریبا در همه نقاط ایران برگزار می شود. در این مراسم، در شب آخرین چهارشنبه سال (یعنی نزدیک غروب آفتاب روز سه شنبه)، بیرون از خانه و در فضایی مناسب آتشی می افروزند و اهل خانه، زن و مرد و کودک از روی آتش می پرند و با گفتن «زردی من از تو، سرخی تو از من»، بیماری ها و ناراحتی ها و نگرانی های سال کهنه را به آتش می سپارند تا سال نو را با آسودگی و شادی آغاز کنند.
با این حال، بروز برخی انحرافات از جمله ترقه بازی از یکسو و تلاش عده ای برای غیر مذهبی نشان دادن آن از سوی دیگر موجب شده مراسم چهارشنبه سوری همواره با حرف و حدیث هایی همراه باشد. در این میان، بی احتیاطی ها هر ساله موجب بروز مصدومیت و حتی جان باختن شماری از شرکت کنندگان در اینگونه مراسم می شود. بر همین اساس، این روزها «پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک» در شبکه های اجتماعی شکل گرفته است.
7286/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.